1. Anasayfa
  2. LoL

LCS Championship: Closer’lı 100T, Worlds’te!

LCS Championship: Closer’lı 100T, Worlds’te!
0

Bu yıl Kuzey Amerika bölgesinde yeni format ile ilk defa oynanan LCS Championship’te adım adım sona yaklaşırken, 2021 Dünya Şampiyonası‘da mücadele edecek üç Kuzey Amerika temsilcisi de netleşti. Bu hafta son bulacak olan LCS Championship‘te son durumlar ve daha fazlası haberimizde.

100 Thieves, İkinci Kez Worlds’te!

Türk ormancı Can “Closer” Çelik’in forma giydiği, bu sezon çok iyi bir performans sergileyen 100 Thieves, LCS’ten Worlds’e giden ilk takım oldu. Bu mevsim çıktığı 27 maçtan 18 galibiyetle ayrılan, toplamda 29 galibiyet ve 16 mağlubiyet ile normal sezonu ikinci sırada tamamlayan 100 Thieves, yarı final karşılaşmalarında Evil Geniuses‘ı 3-2 mağlup ederek son üçe kalmayı başardı. Bu galibiyet ile 100 Thieves, Kuzey Amerika’dan Worlds’te mücadele etmeyi garantileyen ilk takım oldu.

Öte yandan çok iyi bir lig geçiremese de ligi 5. sırada bitirip, LCS Championship’te çeyrek final oynama hakkı elde eden son finalist Team Liquid ise çıktığı üç maçın üçünü de kazanarak Büyük Final‘e yükselen ilk takım oldu. Sırasıyla Cloud9‘ı ve TSM‘i mağlup eden Team Liquid, üst grup final maçında da 100 Thieves‘ı 3-2 mağlup ederek Büyük Final’e yükseldi. Team Liquid, LCS Championship’te son ikiye kalmayı garantilediği için 2021 Dünya Şampiyonası’nda da grup aşamasını garantilemiş oldu. Team Liquid’in Büyük Final’de rakibi ise alt grup final maçının galibi olacak

TSM, Worlds Şansını Kaybetti!

Muazzam bir mevsim geçirerek normal sezonu lider tamamlayan TSM, alt grup 3. tur maçında Cloud9‘a 3-2 mağlup olarak sezonu kapattı. TSM, ligi lider tamamladığı için LCS Championship’e yarı finalden başlama avantajını elde etti. Fakat çeyrek finalden rakibi Team Liquid’e mağlup olunca TSM, alt gruba düştü. Burada çıktığı ilk maçı kazanan TSM, bir sonraki maçında son şampiyon Cloud9’a mağlup oldu. TSM, ilki 2011’de düzenlenen Dünya Şampiyonası turnuvalarının bu yıl ile beraber sadece 3 tanesine katılamadı.

Kış Mevsimi’nde şampiyonluğu göğüsleyen Cloud9 ise, son üçe kalarak Worlds’e gidecek olan son LCS temsilcisi oldu. MSI’daki kötü performansın üzerine ligde de çok iyi bir performans sergileyemeyen Cloud9, son haftalarla beraber mevsim finallerine kalmayı başardı. Çeyrek finalde mağlup olan Cloud9, düştüğü alt grupta bütün maçları kazanarak son üçe kaldı.

LCS Championship, Bu Hafta Son Buluyor!

LCS Championship, bu haftasonu oynanacak iki karşılaşma ile son bulacak ve 2021 yılı şampiyonu belli olacak. İşte haftasonu oynanacak olan maçlar;

29 Ağustos – Pazar

100thieveslogo std e1619827709543100 ThievesCloud9C9logo std e1619827776599Alt Grup Finali
Team LiquidTBDBüyük Final

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments