1. Anasayfa
  2. VALORANT

FPX, Çinli Bir Valorant Kadrosu Kurmak İstiyor

FPX, Çinli Bir Valorant Kadrosu Kurmak İstiyor
0

FunPlus Pheonix, Çin’de kullanılan bir blog sitesindeki resmi duyurusuna göre, Çinli bir Valorant kadrosu için oyuncular arıyor!

Bu reklam alanını aktif et!
FPX, oyunda en az Radiant rütbesine sahip, en az 16 yaşında ve tercihen CS:GO veya Valorant deneyimine sahip oyuncular arıyor.

Şuan için FPX organizasyonu, Avrupa sahnesinde hem CS:GO hem de Valorant oyunlarında aktif takımlara sahip. Organizasyon, 2020 Ocak ayında GODSENT’in uluslararası takımını alarak CS:GO dünyasına atılmıştı. GODSENT ise, FPX altına geçmesinden aylar önce, Heroic’in Danimarkalı takımını organizasyonu altına alıp kısa bir süre içerisinde takımla yollarını ayırmıştı.

Valorant’ta ise FPX, İsveç’ten ve CIS bölgesinden oyunculardan oluşan takımı ile Avrupa’nın önde gelen takımlarına adını yazdırmayı başardı. Ağustos 2020’de profesyonel Valorant arenasına atılmalarının ardından First Strike ve VCT Avrupa Masters 1‘de yarı finallere kadar yükselmiş, hem de 2. ve 3. Aşama EMEA Challengers Playofflarına katılmaya hak kazanmışlardı. Bu durumda, Challengers Playofflarında sonuncu olmadıkları sürece, en azından VCT Son Şans Elemelerine katılmaya hak kazanacaklar gibi görünüyor. Hatta VCT puanlarına göre playofflarda Şampiyonlar Turu’nu bile garantileyebilirler.

FPX Çin Sektörüne Yabancı Değil

CS:GO ve Valorant’taki atılımlarından önce FPX, 2017 yılında Çinli oyunculardan oluşan bir League of Legends kadrosu kurmuştu. 2017 yılında League of Legends Pro Ligi’ne (LPL) katılan takım, 2018’de G2’yu yenerek Dünya Şampiyonu olmuştu. Bu başarıdan beri FPX, ligin önde gelenleri arasında sayılıyor.

Valorant’ın henüz Çin’de resmi olarak çıkmaması nedeni ile Çinli organizasyonlar henüz Valorant’a adım atamadı. Riot, oyun için telif haklarını ve tescilini almasına rağmen, oyunun çıkması için hala Çin Hükümeti’nden onay bekleniyor. Ancak bu durum daha önce de yaşanmıştı: LOL batıda çıkmasından yıllar sonra Çin’de çıkmıştı.

Çinli oyuncular, VPN yardımı ile Hong Kong serverları üzerinden oyuna bağlanabiliyor. Royal Never Give Up gibi bazı Çinli organizasyonlar, takımları olmasına rağmen hiçbir VCT turnuvasına katılamadı ancak bu durum, Çin’deki daha küçük turnuva organizatörlerini durdurmadı, ve Çinli takımlar bu turnuvalarda oynama şansı elde edebildi.

FPX’in Çinli oyuncu arayışına girmesi ile, Çin ve Riot arasındaki sürecin sonuna yaklaşıldığına inanılıyor. FPX’in Avrupalı kadrosunu da tutup tutmayacağı halen bir merak konusu, çünkü kurallar gereği herhangi bir organizasyonun sadece tek takımı olabiliyor. Bu daha önce Cloud9’ın da başına gelmiş, organizasyon Kore takımı ile yollarını ayırmak zorunda kalmıştı. Ancak Valorant’ın resmi olarak Çin’de çıkması, gelişmekte olan Espor sahnesini daha da ileri taşıyabilir.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments