1. Anasayfa
  2. LoL

VFŞL 2021 Yaz Mevsimi Normal Sezonu Tamamlandı!

VFŞL 2021 Yaz Mevsimi Normal Sezonu Tamamlandı!
0

9 hafta süren Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi 2021 Yaz Mevsimi’nde normal sezonun sonuna geldik. Normal sezonun sonunda ligi ilk 6 sırada tamamlayan takımlar VFŞL 2021 Yaz Mevsimi Finalleri‘nde mücadele edecek. Yaz Mevsimi’ni şampiyon olarak tamamlayan takım ise 2021 Dünya Şampiyonası‘nda bizi ve ligimizi temsil edecek.

E8SjCKJWEAYR3JC

Galatasaray, Tarihinde İlk Kez Ligi Lider Tamamladı!

2016’da espor sahnesine çıkan Galatasaray, tarihinde ilk defa Şampiyonluk Ligi’nde bir mevsimi lider tamamladı. Kadrosunda önemli değişiklikler yaparak Yaz Mevsimi’ne giriş yapan sarı kırmızılılar çok iyi bir lig aşaması geçirdi. Galatasaray Espor, bu mevsim çıktığı 18 maçın 15’inden galip ayrıldı. Normal sezonu lider tamamlayan Galatasaray, mevsim finallerinde hem seri başı olarak yarı finalden başlama hakkını elde etti hem de yeni getirilen kural değişikliğine göre çeyrek finalden yükselen rakibini seçme hakkına sahip oldu.

VFŞL 2021 Yaz
VFŞL – Yeni Mevsim Finalleri Formatı

Mevsimin iddialı diğer iki takımından NASR ESPORTS ise istikrarlı gidişiyle normal sezonu ikinci sırada tamamlamayı başardı. Lig öncesi iddialı transferleriyle mevsimin favori isimlerinden biri haline gelen Emirati ekibi, ilk haftalarda liderliğin ortaklarından biriydi. Fakat Galatasaray’ın liderlik yarışında üstün gelmesi sonucu NASR ESPORTS ikinci sıraya geriledi. Mevsimin süpriz ismi GALAKTICOS ile başa başa geçen bir mevsimin ardından NASR, iki averaj avantajı ile GALAKTICOS’un önünde ligi ikinci sırada tamamladı. Normal sezonu ikinci sırada tamamlamasının ardından NASR ESPORTS mevsim finallerine yarı finalden başlama avantajını da elde etti.

GALAKTICOS ve Papara SuperMassive ekipleri ise mevsim finallerinde çeyrek finalde seri başı olan takımlar oldu. GALAKTICOS, yeni formata göre ligi 5. ve 6. sırada tamamlayan takımlar arasından rakibini seçecek.

Mevsim Finalleri Yarışı, Tiebreak Maçlarına Kaldı!

Lig aşamasının son gününe kadar devam eden mevsim finalleri yarışında ise son gün inanılmaz maçlar yaşandı.

Mevsim finalleri yarışında en geride olan 1907 Fenerbahçe Espor, bugün çıktığı son maçta 5 Ronin karşısında mağlup olunca mevsim finalleri yarışından elenmiş oldu. Maçın en kritik anlarından birinde gelen kronokırılma ise tepkilere neden oldu. 5 Ronin oyuncusunun yaşadığı teknik bir arızadan dolayı hakemlerin kronokırılma kararı alması sonucu maç geriye sarıldı. Tepki çeken tarafı ise 1907 Fenerbahçe Espor‘un kronokırılma öncesinde rakibi karşısında önemli bir takım savaşı kazanmış ve öne geçmiş olmasıydı. Kronokırılmanın ardından maç 17-0’lık bir skorla tamamlandı. Bu skorla 1907 Fenerbahçe Espor tarihinde ilk defa Şampiyonluk Ligi’nde bir maçtan skor alamadan ayrıldı. Karşılaşmanın ardından 1907 Fenerbahçe Espor Genel Menajeri Emre Aksoy, Twitter hesabı üzerinden sitem dolu açıklamalarda bulundu. 5 Ronin ise bu galibiyetle mevsim finalleri yarışına tutunmayı başardı.

Mevsime kötü bir başlangıç yapsa da ilerleyen haftalarda durumu toparlamayı başaran ve Galatasaray Espor’a bu mesvim ilk mağlubiyetini yaşatan Dark Passage, bugün Team Aurora karşısında aldığı galibiyetle 5. sıradaki yerini garantiledi ve mevsim finallerine katılmaya hak kazandı. Dark Passage bu mevsim ile beraber 4 mevsimdir üst üste mevsim finallerine kalmayı başarıyor.

Son şampiyon da ligdeki son maçıyla mevsim finalleri yarışına tutunmayı başardı. fastPay Wildcats, NASR ESPORTS karşısında galip gelerek mevsim finalleri şansını sürdürdü.

Mevsim finalleri için en kritik maç ise günün ve lig aşamasının son maçı olan BJK-SUP maçıydı. Beşiktaş bu maçı kazanırsa mevsim finallerine kalan son takım olacakken, SuperMassive’ın kazanması halinde ise ligde üç takım mevsim finalleri için tiebreak karşılaşmalarına çıkacaktı. Papara SuperMassive‘in bu maçı kazanması ile ikinci senaryo gerçekleşti. 5 Ronin, Beşiktaş Espor ve fastPay Wildcats ligde 8 galibiyetle 6. sırayı paylaştı. Bu durumda önce takımların birbiri ile olan ikili averajlarına bakıldı fakat hiçbir takımın bu durumda net üstünlüğü olmadığı için üçlü averaj ve tibreake gidildi.

Üçlü averajda Beşiktaş avantajlı olduğu için (sezon içinde diğer iki rakibi karşısında 3 galibiyeti bulunuyor) ilk önce 5 Ronin ile fastPay Wildcats karşı karşıya geldi ve bu maçın galibi Beşiktaş Espor ile karşılacaktı. Son şampiyon ilk maçta 5 Ronin‘i geçmeyi başardı. Fakat Beşiktaş Espor, tiebreak maçlarının sonuncusunda fastPay Wildcats‘i yenerek mevsim finallerine yükselen son takım oldu.

Aurora’dan İki Mevsimde Tek Galibiyet

2021 yılında çok kötü bir performans sergileyen Team Aurora, bu yıl içerisinde iki mevsim boyunca çıktığı 36 maçtan sadece birini kazanabildi. 2016’dan bu yana Şampiyonluk Ligi’nde mücadele eden Team Aurora, 2016-2020 yılları arasında sadece iki kez mevsim finallerine kalamamıştı. Tarihinin en kötü yılını geçiren takımın League of Legends geleceği için neler yapacağı ise şimdiden merak konusu.

VFŞL 2021 Yaz Mevsimi Finalleri

2021 Yaz Mevsimi Finalleri, 14-15 Ağustos tarihinde oynancak olan çeyrek final maçları ile başlayacak. Yeni formattan dolayı takımların rakiplerini seçmesinden sonra fikstür belli olacak.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments