1. Anasayfa
  2. CS:GO

2020 Yılı CS:GO’da Neler Yaşandı?

2020 Yılı CS:GO’da Neler Yaşandı?
0

Bu yıl insanlık için sancılı geçtiği gibi CSGO içinde hem sancılı hemde bizi gururlandırmakla geçen 2020 yılını bu gece itibariyla geride bırakacağız. Biz de 2021’e girmeden, sizin için 2020 yılında CSGO’da neleri geride bırakıp, nelere şahit olduğumuzu derledik. Esporgazetesi ekibi olarak 2021 yılı, size ve sevdiklerinize sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl olmasını diliyoruz.

MAJOR VE LAN TURNUVALARI İPTALİ VE SONRASI

Bu yıl hiç şüphesiz, küresel salgın olan Covid-19 pandemisinin kurbanı olduk. Kimimiz evlerinden çıkamadı, kimimiz sevdiklerimizden uzak kaldık, kimimiz ise seyahatlerini yapamadı.

Bu salgın CSGO arenasına çok kötü bir şekilde yansıdı. Hem tam 7 senedir yapılan CSGO’nun en büyük organizasyonu olan Major Turnuvası iptal edildi, hem de büyük organizasyonlar online turnuva haline geldi.

Ardından Valve, gelecek yıl için oyuncularına bir iyi, bir de kötü haber verdi. 2016 dan beri senede 2 kez düzenlenen Major Turnuvasının ilkini iptal ederken, IEM Katowice 2021 turnuvası tam 352 gün sonra LAN turnuva olarak oynanacağını ancak seyircisi olmayacağını açıkladı.

Bu haberlerin detaylarını önceki yazılarımızdan ulaşabilirsiniz.

imorr kick

FPL’DEN KİCK KARARI

Biz Türk CSGO’nun unutamadığı olaylardan bir tanesi de CSGO’nun en iyi bireysel ligi olan Faceit Pro Lig’inde (FPL) yaşandı.

FPL’e yeterli görünmeyen, sürekli sorun yaşayan, aktif olmayan yaklaşık 100’e yakın oyuncu, aralarında s1mple ve NiKo gibi Counter Strike tarihinin önde gelen isimleri tarafından oylandı. 

“Profesyonel sahneye ilk adımlarını atan genç yeteneklere daha iyi destek sağlamak için oyun ortamını önemli ölçüde iyileştireceğine ve doğru değişiklikleri yapacağına inandığımız FPL’de bazı önemli değişiklikleri yakında duyuracağız. 1/2”

“Bu değişiklik gerçekleşmeden önce, Nisan ayı için planlanan FPL EU’daki normal düşüş dalgamızı gerçekleştirecek ve genel oyuncu tabanını gözden geçireceğiz. FPL NA değişiklikleri kısa süre sonra gelecek. 2/2”

Başta FPL’deki temsilcilerimiz olan Ömer “imoRR” Karataş, Gökay “tecoNe” Noğayer, İbrahim “lurzy0y0” Sandıkçı ve Ali Osman “AsLanMashadoW” Balta’nın bulunduğu tam 33 oyuncu FPL’den çıkarıldı. imoRR haricinde çıkarılan oyuncularımız ve birçok oyuncu ise profesyonel hayatına yılın bomba FPS oyunu Valorant ile devam ediyor.

CSGO’daki yıldızlarımızdan bir tanesi olan imoRR ise filmlere konu olacak gibi bir macera ile FPL-C’ye girdikten 3 ay sonra FPL’e tekrar çıktı.

sourcee2

SOURCE 2 İPTALİ

Biz CSGO topluluğunun 10. Operasyon Broken Fang’tan sonra yarım asırdır konuşulan en popüler konu da bu yıl kesinlikle getirileceği iddia edilen source 2 motoru.

Bildiğiniz üzere CSGO, grafik motoru olarak hayatına Source Oyun Motoru ile hayatına devam ediyor. Yeni geleceği iddia edilen Source 2 motorunun ile oyunun baştan aşağı komple yenileneceği iddia edildi. Hatta Valve’ın en güvenilir kaynaklarından birisi olan Nors3’te bu iddiaları doğrular nitelikte bir tweet paylaştı.

https://twitter.com/Nors3/status/1242461921728659464?s=19

“Source 2’nin 2 ay içinde CSGO’da piyasaya sürülmesi hakkında, güvenilir görünüyor. Çünkü güvenilir kaynaklardan duydum. Ama Valve ile resmi olmayan tarihler konusunda asla %100 emin olamazsınız. Bunu ikiyle çarpsanız iyi olur.

Her neyse, henüz emin değilim, daha fazlasını kontrol edip sormalıyım.”

yanıt olarak paylaştığı tweet sonrasında;

“Sordum. Source 2 CSGO yolunda ama bu şok edici bir şey değil, biz zaten önceden biliyorduk (hatta bazıları 2017’de açık açık konuştu).

CSGO’da Source 2, artık Valve için bir önceliktir.

Ve “2 ay” bir kumar sızıntısıdır. 2020′ yi takip edin.”

Nors3’ün bahsettiği 2 ay sonrası, 18 Mayısı işaret ediyordu ancak o tarihte hiçbir güncelleme gelmedi.

Valve News Network’un kurucusu olan Tyler McVicker ise CSGO tarihinin en büyük güncellemesinin Source 2 ile olacağını açıkladı ve yaz aylarında bu güncellemenin çıkacağını açıklamıştı.

Yaz aylarınında geçmesine rağmen, CSGO hiçbir güncelleme almadı ve herkesin kafasında Source 2’nin iptal edildiği yönündeydi. Ve o kötü haber, Tyler McVicker’ın twitch platformu üzerinden yaptığı canlı yayın sırasında geldi.

“Üzülerek söylüyorum ki, Source 2 şimdilik gelmiyor. Bir toplantı yapıldı ve bir karar alındı. Nedeni CSGO’yu Source 2 ye geçirmemeleri değil, topluluk öğelerini Source 2 ye geçiremiyor olması. Eğer bu sorun çözülür ise Source 2 gelecek.”

XANTARES VE BIG CLAN’IN YÜKSELİŞİ

Diğer haberde bahsettiğimiz gibi, kuşkusuz bu yılın en flaş takımlarından birisi temsilcimiz İsmailcan “XANTARES” Dörtkardeş‘in takımı BIG Clan.

Öyleki BIG, Koronavirüs pandemisi nedeni ile turnuvaların online oynanmasına ve ödül havuzlarının düşürülmesine rağmen bu yıl katıldığı turnuvalardan tam 510.858 $ gelir elde etti ve BIG kurulduğu tarihten bu yana katıldığı turnuvalardaki en fazla geliri bu yıl elde etti.

BIG Katıldığı Turnuvalardan;

  • 2017 Yılında : $ 184.163
  • 2018 Yılında : $ 218.250
  • 2019 Yılında : $ 96.750
  • 2020 Yılında : $ 510.858

Toplamda 968 bin 766 dolar gelir elde etti.

BIG’in 2020 Yılındaki Turnuvaları ve Elde Ettiği Gelirler ;

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments