1. Anasayfa
  2. LoL

2021 Türkiye Büyük Finali: GS-NSR

2021 Türkiye Büyük Finali: GS-NSR
0

Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi‘nde 2021 Yaz Mevsimi’nin sonuna gelirken 2021 Türkiye Büyük Finali‘de karşı karşıya gelecek olan Galatasaray Espor ve NASR ESPORTS, Türkiye’nin en büyüğü olmak için mücadele edecek. Her iki takım da muazzam bir mevsim geçirdi. Ligi de ilk iki sırada tamamlayan bu iki rakip, mevsim finallerini de başarıyla geçerek Türkiye Büyük Finali‘ne yükseldi.

9. Türkiye Büyük Finali

İlki 2013 yılında oynanan Türkiye Büyük Finali’nin bu yıl dokuzuncusu oynanacak. 2015 yılına kadar elemeli turnuva formatında oynanan Türkiye Şampiyonası, 2015 yılında yerini Şampiyonluk Ligi‘ne bıraktı. Türkiye Büyük Finali ise, yaz mevsiminin sonunda oynanan final olarak yerini korudu.

Her ne kadar TBF’nin ilki 2013 yılında oynansa da, Türkiye’de League of Legends tarihi 2012 yılında başlıyor. O yıl düzenlenen ulusal turnuvada finalin adı her ne kadar Türkiye Büyük Finali olmasa da, o finalden galip gelen HWA.Gaming, ilk Türkiye şampiyonu oldu.

YılŞampiyonİkinciKatılım
2021TBDTBDWorlds 2021 (Ön Eleme)
2020SuperMassive5 RoninWorlds 2020 (Ön Eleme)
2019Royal YouthSuperMassiveWorlds 2019 (Ön Eleme)
2018SuperMassiveRoyal BanditsWorlds 2018 (Ön Eleme)
20171907 Fenerbahçe EsporSuperMassiveWorlds 2017 (Ön Eleme)
2016Dark PassageSuperMassiveIWCQ 2016
2015Dark PassageBeşiktaş EsportsIWCT 2015
2014Dark PassageTeam TurqualityIWCT 2014
2013Dark PassageTeam Turquality BLUEIWCT 2013
2012 (Ulusal Turnuva)HWA.GamingTeam Turquality

Ligin en köklü ekibi Dark Passage, tam dört kez üst üste Türkiye şampiyonu olarak rekoru hala elinde tutuyor. SuperMassive, lige dahil olduğu 2015 yılından bu zamana kadar bütün TBF’lerde mücadele etmeyi başardı. SuperMassive, ilk defa bu yıl Yaz Mevsimi Finalleri’nden çeyrek finalde mağlup olarak elendi.

Tarihinde İlk Kez Final: Galatasaray Espor

2021 Türkiye Büyük Finali
İsimRol
Kim “Crazy” Jae-heetop lane icon Üst Koridor
Berkant “Luana” Kayhantop lane icon Üst Koridor
Berk “Mojito” Kocaman16px Jungler icon blue Ormancı
Onur Can “Bolulu” Demirolmid lane icon Orta Koridor
Noh “Alive” Jin-wookbot lane icon Alt Koridor
Ege Acar “Padden” Koparalbot lane icon Alt Koridor
Onur “Zergsting” Ünalansupport icon Destek
Ömer “Basei” OnayC Koç

2021 Kış Mevsimi Finalleri yarı final karşılaşmasında fastPay Wildcats‘e 3-2 mağlup olan Galatasaray Espor mevsimi 3.-4. sırada tamamladı. Sarı kırmızılılar mevsim bitişinin ardından bir yapılanma sürecine girdi. Crazy ve Alive‘ı transfer eden Galatasaray, yeni mevsime Koreli isimlerle desteklediği kadrosuyla çıktı.

Galatasaray lige bomba gibi bir başlayış yaptı. İlk haftasında Dark Passage ve Beşiktaş’ı mağlup eden sarı kırmızılılar, ilk haftadan başladığı bu galibiyet serisini 9 maç sürdürdü. Ligin ilk haftasından son haftasına kadar oturduğu liderlik koltuğunu bırakmayan Galatasaray, normal sezonu 15 galibiyet ve 3 yenilgi ile lider tamamladı. Ligi ilk iki sırada tamamladığı için mevsim finallerine doğrudan yarı finalden başlayan Galatasaray, yeni formata göre ligi lider tamamladığı için çeyrek finalden yükselen iki takım arasından rakibini seçme hakkına da sahip oldu. Yarı finalde de seçtiği rakibi Beşiktaş karşısında 3-1 galip gelen sarı kırmızılı ekip tarihinde ilk final oynaaya hak kazandı.

Mevsim boyunca çok iyi mücadele veren ve ligi büyük ölçüde domine eden Galatasaray Espor‘dan birkaç isim ön plana çıkıyor. Takımın orta koridor oyuncusu Berk “Mojito” Kocaman, normal sezonun 7 maçında en değerli oyuncu oldu. Ligde en çok MVP’liği bu mevsim elidne bulunduran Mojito, aynı zamanda normal sezonun da en değerli oyuncusu seçilmeyi başardı. Ayrıca takımın orta koridoru Onur Can “Bolulu” Demirol da en iyi mevsimini geçiriyor desek çok yanlış olmaz. Normal sezonun 3 maçında en değerli oyuncu olan Bolulu gösterdiği performans ile dikkat çekerken, takımının da en skorer ve en çok skor katkısı veren isimlerinden.

İlk Yılında Çok Bir Mevsim: NASR ESPORTS

E8v4B9QXMAEuU z
İsimRol
Kim “SoHwan” Jun-yeongtop lane icon Üst Koridor
Kim “Bono” Gi-beom16px Jungler icon blue Ormancı
Umut “Kituruken” Ceylan16px Jungler icon blue Ormancı
Ahmad “Giyuu” Charifmid lane icon Orta Koridor
Murat “Black” Ayazbot lane icon Alt Koridor
Bahadır “Japone” Çolaksupport icon Destek
Kim “Eunko” Eun-seokC Koç
Remzi Emre “Mynemosyn” AydınC Koç

2021 yılı için Şampiyonluk Ligi’nde Royal Youth‘un yerini alan Emirati ekibi NASR ESPORTS, ligdeki ilk mevsiminde gayet iyi bir performans sergiledi. Ligi üçüncü sırada tamamlayan ve mevsim finallerine yükselen NASR ESPORTS, çeyrek finalde 1907 Fenerbahçe Espor‘a mağlup oldu. Bu mağlubiyetin ardından mevsim arasında kadrosunu Korelilerle güçlendirmek isteyen NASR ESPORTS, SoHwan ve Bono transferlerini gerçekleştirdi.

Yaz Mevsimi’ne yeni kadrosuyla giriş yapan NASR ESPORTS, bu değişikliklerin meyvesini büyük ölçüde aldı. Mevsim başlangıcından itibaren 7 maç üst üste galip geldi. Bu galibiyet serisi Galatasaray maçı ile bozuldu. NASR ESPORTS, bu mevsim çıktığı 18 maçtan 12’sini kazandı ve normal sezonu ikinci sırada tamamladı. Mevsim finallerine yarı finalden başlama hakkını elde eden NASR ESPORTS, yarı finalde zorlu rakibi GALAKTICOS‘u 3-0 mağlup ederek 2021 Türkiye Büyük Finali‘ne yükseldi.

NASR ESPORTS’da öne çıkan oyuncular ise takımın alt ve orta koridor oyuncuları Giyuu ve Black, her iki oyuncu da takımının en skorer oyuncuları konumunda. Her iki oyuncu da bu mevsim gösterdikleri performansları ile dikkat çekmeyi başardı. Murat “Black” Ayaz, bu mevsimin en iyi alt koridor oyuncusu seçildi. Aynı zamanda ligin tecrübeli isimlerinden Bahadır “Japone” Çolak da ligin en formda destek oyuncularının başında geliyor.

2021 Türkiye Büyük Finali: GS vs NSR

Galatasaray Espor ve NASR ESPORTS ekipleri tarihleri boyuncu beşinci kez karşı karşıya gelecekken bu karşılaşma ilk kez Bo5 olacak.

Bu karşılaşmaların ilk ikisi 2021 Kış Mevsimi’nde oynandı ve iki karşılaşmadan da NASR ESPORTS galip ayrılan taraf oldu.

Diğer iki karşılaşma ise 2021 Yaz Mevsimi’nde oynandı ve bu sefer iki karşılaşmadan da galip ayrılan taraf Galatasaray oldu.

Galatasaray Espor ve NASR ESPORTS, saat 15:00’da 5. kez bu kez Türkiye’nin en büyüğü olmak ve 2021 Dünya Şampiyonası biletini alabilmek için karşı karşıya gelecek.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments