1. Anasayfa
  2. VALORANT

2022 Sezonu Öncesi Takımların Durumları | VALORANT

2022 Sezonu Öncesi Takımların Durumları | VALORANT
0

VALORANT 2021 Champions Tour büyük bir ilgi ile son bulurken kısa süre önce rekabeti arttıracak değişiklerler beraber 2022 Champions Tour duyuruldu. Bir çok takım sezonu çok erken kapattığı için kısa sürede yapılanmalara giderken 2022 sezonu için hazırlıklara başladı. Bazı takımlar ise henüz kadrolarını bile tamamlamamış durumda. Özellikle EMEA bölgesini önümüzdeki sezon çok büyük bir VCT devresi beklerken VCT: 1. Aşama‘nın başlamasına 2 aydan az bir süre kaldı. 2022 Champions Tour öncesi Türk ve EMEA bölgesinin takımlarının son durumlarını inceledik.

https://www.esporgazetesi.com/valorant-champions-2021den-geriye-kalanlar/

Türk VALORANT Takımları

2021 sezonu maalesef Türk takımları için iyi bir sene olmadı. 3 kez düzenlenen LAN turnuvalarından sadece birine temsilci göndermeyi başardık. Fakat bu takım da bu perfomansını korumayı başaramadı. VALORANT Champions‘a hiçbir Türk takımı katılmaya hak kazanamayınca Türkiye bölgesi için sezon erken bitti. Hal böyle olunca takımların birçoğu erkenden gelecek sezon için hazırlıklara başladı. Türk takımlarının son durumlarını ve sezon öncesi hazırlıklarına bakalım.

SuperMassive Blaze

VALORANT Supermassive

Kurulduğu ilk günden itibaren VALORANT Türkiye sahnesinde adını ortaya koymayı başarmış olan SuperMassive Blaze, bünyesinde yer alan isimleriyle epey gelecek vadeden bir takım oldu. VCT 2021: 3. Aşama‘nın başlamasına kısa bir süre kala kurulan VALORANT kadrosu ile turnuvaya ve rekabetçi arenaya dahil olan SuperMassive Blaze, beklentileri bir hayli karşıladı. Takım önce Türkiye’de Challengers 1 şampiyonu olarak EMEA Elemeleri‘ne katılmayı başardı. Ardından Masters – Berlin‘e gidecek olan 4 temsilcinin belirleneceği EMEA Elemeri’nin büyük finaline namağlup gelerek hem Masters – Berlin’de oynamayı garantiledi hem de Türk takımları arasındaki en büyük başarıyı elde etmiş oldu.

E a6o8SXsAsnV0Z scaled
Masters – Berlin’de mücadele eden SMB kadrosu

SuperMassive Blaze ilk etapta beklentileri büyük ölçüde karşıladı fakat Masters – Berlin‘de üst üste iki kez Acend‘e yenilerek turnuvaya grup aşamasında veda etti. Takımın kısa sürede elde ettiği bu başarılar sayesinde EMEA Circuit Points sıralamasında 6. sıraya yükselerek EMEA Son Şans Elemeleri‘nde oynamayı da garantiledi. Ekim ayında düzenlenen turnuvada takım beklenilenin çok altında bir performans gösterdi. Çıktığı üç maçın sadece birini kazanabilen SuperMassive Blaze, turnuvaya son altıda veda ederek VALORANT Champions 2021‘de oynama şansını da kaybetmiş oldu. Kısa süre sonra takımdan üç kilit ismi; Mehmet “Turko” Özen, Batuhan “russ” Malgaç ve Melih “pAura” Karaduran’ın yeni takım arayışında olduğunu duyurması üzerine takım içi problemler yaşandığı ortaya çıktı.

Takımdan ayrılan ilk isim pAura oldu. SuperMassive Blaze, pAura ile karşılıklı anlaraşarak sözleşmeyi sonlandırdıklarını duyurdu. Bu ayrılığın hemen ardından Caner “CyderX” Demir, takıma IGL rolünde katıldı. Kısa süre sonra da takıma süpriz bir isim daha katıldı. Oxygen Esports bünyesinden ayrılan başarılı oyuncu Göktuğ “XiSTOU” Canciğer de SuperMassive Blaze kadrosuna katıldı.

Takımın koçu Mert “9999″ Turna da takımdan ayrıldığı için takımın koçu ve beşinci oyuncusu hala eksik. Bir başka merak edilen konu ise russ ve Turko‘nun hangi takımlara transfer olacağı.

Güncel kadro:

Turkey flag Baran “Izzy” Yılmaz
Turkey flag Eren “Brave” Kasırga
Turkey flag Caner “CyderX” DemirIGL
Turkey flag Göktuğ “XiSTOU” Canciğer
İnaktif Oyuncular
Turkey flag Mehmet “Turko” Özen
Turkey flag Batuhan “russ” Malgaç
Teknik Kadro
Turkey flag Berker “gandhi” KubatAnalist

Futbolist

603e051066a97c93c2e380fc

2021 yılına bomba gibi bir giriş yapan First Strike Türkiye finalisti Futbolist, VCT 2021: 1. Aşama Masters‘da rakibi BBL Esports‘u 3-0 yenerek şampiyon oldu. 2021 sezonunu şampiyonlukla açan Futbolist, arkasına aldığı bu ivmeyi 2. Aşama‘da da sürdürdü. VCT 2021: 2. Aşama EMEA Elemeleri‘ne Türkiye’den birinci sırada katılmayı başaran Futbolist, bu başarısını EMEA Elemeleri’nde sürdürüremedi. Futbolist, 2. Aşama EMEA Elemeri’ne galibiyet alamadan veda etti. Sezonun ilk iki aşamasına gayet iyi bir başlangıç yapan Futbolist, bu performansını uzun süre koruyamadı. 3. Aşama’da her iki Challengers’tan çıkmayı başaramadı ve sezonun son EMEA Elemeleri’nde mücadele edemedi.

İlk iki aşamada topladığı puanlarla EMEA Son Şans Elemeleri‘nde mücadele etmeye hak kazanan Futbolist, VALORANT Champions‘a katılabilmek için edeceği mücadelenin hazırlıklarına başladı. İlk olarak BBL Esports‘dan ayrılan koç Eray “GAIS” Sarıkaya’yı teknik kadrosuna dahil eden Futbolist, ardından verdiği mücadele ile yıl boyu göz önünde olan RARE Esports‘u tamamen bünyesine kattı.

RARE Esports’un VALORANT kadrosunda yer alan Konur Alp “qw1” Şahin’i de aktif kadroya dahil etti. Bir süredir takımdaki kötü performansın sorumlusu olarak görülen İbrahim “mag0o” Temizel ise yedeğe çekildi. Tüm bu değişikliklerle performansını iyileştiren Futbolist, her ne kadar başarılı bir performans sergilese de EMEA Son Şans Elemeleri’nden çıkamadı ve turnuvayı 4. sırada tamamladı. Böylelikle 2021 sezonunu kapatan takım 2022 için hazırlıklara başladı. Son olarak ESA Esports‘un düzenlediği Open Fire Legacy‘de mücadele eden Futbolist turnuvadan grup aşamasında elendi. 2022 sezonuna kısa bir süre kala takımın IGL’i SasuKe de inaktif poziyona geçerek yeni bir takım aradığını duyurdu.

Güncel kadro:

Turkey flag Buğra “mojj” Kiraz
Turkey flag Emre “STERBEN” Demirci
Turkey flag Doğukan “qRaxs” Balaban
Turkey flag Konur Alp “qw1” Şahin
İnaktif Oyuncular
Turkey flag Cüneyd “hatex” Baş
Turkey flag Mustafa “sianclavera” Tabakoglu
Turkey flag Ufuk “SasuKe” GöktaşIGL
Teknik Kadro
Turkey flag Eray “GAIS” SarıkayaKoç

Oxygen Esports

Amerika Birleşik Devletleri kökenli espor kulübü olan Oxygen Esports, VALORANT için kadrosunu Türk oyunculardan kurmuştu. Türk oyunculardan oluşan kadrosuyla ilk resmi sınavına First Strike Türkiye‘de çıkan Oxygen Esports, bu turnuvayı üçüncü sırada tamamladı. Ardından da 2021 Champions Tour‘da yerini aldı. İddialı bir kadroyla başarılı sonuçlar elde eden Oxygen Esports, VCT 2021: 1. Aşama Masters‘a katılmayı başardı ve bu turnuvayı da yarı finalde rakibi BBL Esports‘a 2-0 mağlup olarak üçüncü sırada tamamladı.

VCT 2021: 2. Aşama‘da ise ilk uluslararası sınavı için mücadele eden Oxygen Esports, Challengers 1 turnuvasında ilk ikide yer alarak EMEA Elemeleri‘nde Türkiye’yi temsil edecek üç takımdan biri oldu. İlk maçında Masters – Reykjavík‘de final oynayacak olan Fnatic‘e karşı mağlup olan takım ardından çıktığı iki maçta önce Futbolist‘i, sonrasında da GUILD‘ı turnuva dışı bıraktı. Oxygen Esports, 2. Aşama EMEA Elemeleri’nde son dörde kalmayı başarsa da maalesef yarı finalde Team Liquid engeline takıldı ve İzlanda’ya gidemedi. 3. Aşama’nın başlamadan önce ise takımdan büyük bir ayrılık gerçekleşti. Takımın yıldız oyuncusu Mehmet “Turko” Özen, yeni kurulacak SuperMassive Blaze takımına transfer olarak Oxygen Esports’dan ayrıldı. Turko’nun yerine Cihan “Unity” Seferoğlu takıma dahil oldu.

3. Aşama başladığında 2. Aşama‘daki başarı oyununu sürdüren Oxygen Esports, Challengers 1 turnuvasında namağlup finale yükseldi ve ilk ikiye kalarak yine EMEA Elemeleri‘nde Masters – Berlin‘e gidebilmek için mücadele etmeye hak kazandı. EMEA Elemeleri’nde ilk rakibi olan Vodafone Giants ekibini mağlup etmeyi başaran Oxygen Esports, ardından G2 Esports‘a karşı çıktığı maçı kaybederek kaybedenler grubuna düştü. Burada da ilk maçında Team Liquid‘e mağlup olarak turnuvaya veda etti ve Masters – Berlin şansını kaybetti. VALORANT Champions için EMEA Son Şans Elemeleri‘ne katılma hakkı elde eden Oxygen Esports bu turnuvadan da kısa sürede elenince 2021 sezonunu kapattı.

2021 sezonunu kapatan Oxygen Esports‘un 4 oyuncusu ard arda inaktif pozisyona geçerek yeni takım arayışına girdi. XiSTOU ise SuperMassive Blaze‘e transfer oldu. 2022 sezonunun başlamasına çok kısa bir süre kalmasına rağmen Oxygen Esports aktif bir kadro kurmadı. Takımın Türkiye’den çekilmesi de konuşulan iddialar arasında.

Güncel kadro:

İnaktif Oyuncular
Turkey flag Muhammed “m1tez” Tezcan
Turkey flag Burak “glovee” Yıldırım
Turkey flag Cihan “Unity” Seferoğlu
Turkey flag Erdem “toronto” Soğukpınar
Teknik Kadro
Turkey flag Deren “Cuaj” ÜlgenKoç

BBL Esports

BBL Esports LOGO

VALORANT Türkiye‘nin en çok konuşulan takımlarından olmayı başaran BBL Esports ise yeni sezona iddialı bir kadro ile hazırlanıyor. First Strike Türkiye şampiyonu ve VCT 2021: 1. Aşama Masters finalisti olmayı başarsa da ardından yaşadığı ağır performans düşüklüğü ile sürekli olarak taraftarların ve topluluğun tepkisini çeken bir takım olmuştu. Ardından takım bünyesinden 3 ismin de Bit Scam Skandalı‘na karıştığı gerekçesiyle kovulmasının ardından takım uzun süre toparlanamadı. İlk olarak espor sunuculuğu yapan Berke “vlad” Kantürk takımın başına koç olarak getirildi. Ardından Kafalar Esports forması giymiş olan Doğukan “QutionerX” Dural takıma dahşl oldu. Barış “fred” Özdemir’in Kafalar Esports’a transfer olmasının ardından taraftarlar beşinci oyuncu için büyük beklentilere girdi.

BBL Esports, son olarak SuperMassive Blaze forması giymiş yıldız oyuncu Melih “pAura” Karaduran’ı IGL pozisyonunda beşinci oyuncu olarak takıma dahil ederek kadrosunu tamamlamış oldu. 2022 sezonu için hazırlıklarına başlayan BBL Esports, kurduğu iddialı kadro ile önümüzdeki sezon da çok konuşalacak bir takım olacak gibi gözüküyor.

Güncel kadro:

Turkey flag Ali Osman “AsLanM4shadoW” Balta
Turkey flag Hüseyin “aimDLL” Kabişteke
Turkey flag Serhat “Muj” Yüksel
Turkey flag Doğukan “QutionerX” Dural
Turkey flag Melih “pAura” KaraduranIGL
Teknik Kadro
Turkey flag Berke “vlad” KantürkKoç
Turkey flag Sezgin “Fabre” KalaycıMental Koç

EMEA Bölgesi Takımları

Acend

valorant champions 2021 sampiyonu acend oldu 14595095 8035 amp

VALORANT‘ın ilk şampiyonu olmayı başarmış ve Mehmet Yağız “cNed” İpek’in forma giydiği Avrupalı Acend, 2022 sezonu hazırlıklarına son sürat devam ediyor. VALORANT Champions 2021‘i şampiyon tamamlamasının ardından Acend yönetimi cNed hariç bütün oyuncularla sözleşme imzaladı. cNed’in ise geleceği hala belirsizken, başarılı oyuncunun Kuzey Amerika yolcusu olacağı veya Acend’de kalacağı ise hala konuşulan iddialar arasında.

Güncel kadro:

finland flag Santeri “BONECOLD” SassiIGL
Turkey flag Mehmet Yağız “cNed” İpek
ukraine flag Vladyslav “Kiles” Shvets
poland flag Patryk “starxo” Kopczyński
poland flag Aleksander “zeek” Zygmunt
Teknik Kadro
lithuania flag Laurynas “Nbs” KisieliusKoç
netherlands flag Milan “Milan” de MeijAnalist

Gambit Esports

gambit vct berlin champs

Masters – Berlin şampiyonu ve VALORANT Champions 2021 finalisti olmayı başaran Bağımsız Devletler Topluluğu bölgesinin en güçlü ismi Gambit Esports, kurulduğu günden beri sadece bir değişiklikle oynuyor. 2022 sezonuna da VCT 2021 boyunca mücadele ettiği kadrosuyla hazırlanan Gambit Esports, 2021 Champions Tour‘da en iyi gelişim gösteren takımlardan biri olmuştu. Gösterdiği başarılı performansın meyvesini fazlasıyla alan Rus ekibi 2022 Champions Tour‘un şimdiden en büyük favorilerinden.

Güncel kadro:

russia flag Timofey “Chronicle” Khromov
russia flag Nikita “d3ffo” Sudakov
russia flag Bogdan “Sheydos” Naumov
russia flag Ayaz “nAts” Akhmetshin
russia flag Igor “Redgar” VlasovIGL
Teknik Kadro
russia flag Andrey “Engh” SholokhovKoç

Team Liquid

FGH6aJdXIAAAKYE

2021 sezonu boyunca iki değişiklik yaparak EMEA Son Şans Elemeleri‘ni birincilikle tamamlayan ve VALORANT Champions 2021‘de mücadele etmeye hak kazanan Team Liquid, Avrupa’nın en başarılı takımlarından biri oldu. 1. Aşama EMEA Elemeleri‘ni birincilikle tamamlayan ve Masters – Reykjavík‘te mücadele eden Avrupa ekibi son olarak takıma ScreaM‘in kardeşi Nivera‘yı ekleyerek takımını tamamladı. VALORANT Champions 2021’i yarı finalist olarak tamamlamasının ardından da 2022 sezonu için Team Liquid herhangi bir değişiklik yapmadan hazırlıklarını sürdürüyor.

Güncel kadro:

united kingdom flag Dom “soulcas” Sulcas
united kingdom flag Travis “L1NK” Mendoza
BE Adil “ScreaM” Benrlitom
finland flag Elias “Jamppi” OlkkonenIGL
BE Nabil “Nivera” Benrlitom
Teknik Kadro
united kingdom flag Connor “Sliggy” BlomfieldKoç
united kingdom flag Jake “Bacon9” LloydAnalist

Fnatic

Fnatic are ready to prove the doubters wrong at Champions

Avrupa’nın en git gelli takımı olan Fnatic, Masters – Reykjavík‘te final oynamasının ardından 3. Aşama‘da pek de iyi performans gösterememiş ve rekabetçi sahneden uzak kalmıştı. Gambit Esports‘un Masters – Berlin şampiyonu olmasıyla EMEA Circuit Points slotundan VALORANT Champions‘da mücadele etmeye hak kazanan Fnatic, VALORANT Champions’da grubunu lider tamamlamış fakat çeyrek finalde KRÜ Esports‘a yenilerek turnuvaya veda etmişti. VALORANT Champions’ın ardından Hırvat oyuncu Doma yeni bir takım aradığını duyurmuş, takımın stratejik koçu olan Anderzz de takımdan ayrılmıştı. Fnatic kadrosuna beşinci oyuncu arayışında.

Güncel kadro:

united kingdom flag Jake “Boaster” HowlettIGL
united kingdom flag James “Mistic” Orfila
finland flag Nikita “Derke” Sirmitev
czech republic flag Martin “Magnum” Peňkov
İnaktif Oyuncular
croatia flag Domagoj “Doma” Fancev
Teknik Kadro
united kingdom flag Jacob “mini” HarrisKoç
denmark flag Marcus AskildsenPerformans Koçu

Acend, Gambit Esports, Team Liquid ve Fnatic, VALORANT Champions 2021‘de mücadele ettikleri için VALORANT Champions Tour 2022: 1. Aşama EMEA Elemeleri‘ne doğrudan katılma hakkı elde ettiler. 12 takımın mücadele edeceği bu turnuvaya Türkiye‘den ve Bağımsız Devletler Topluluğu‘ndan ikişer Avrupa‘dan ise dört takım katılacak.

2022 Champions Tour’un detayları için;

https://www.esporgazetesi.com/valorant-sampiyonlar-turu-2022/
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments