1. Anasayfa
  2. VALORANT

Riot, Derecelendirme Sistemine Gelen Eleştirilere Yanıt Verdi

Riot, Derecelendirme Sistemine Gelen Eleştirilere Yanıt Verdi
0

Son zamanlarda Riot’un Valorant dereceli maç sisteminin eleştirildiğini hepimiz biliyoruz. Özellikle Shroud ve Hiko gibi yayıncılar tarafından da dile getirilen sıkıntı, topluluğun da eleştirisi altında.

Bazı oyuncular karşılaşmaların dengesiz geldiğinden şikayet ederken, bazıları da hala üst seviyelerde de 5 kişilik bir grup ile oynamak istiyor. Üst üste gelen eleştirilerde sonra, Valorant geliştiricisi Jon ‘EvrMoar’ Walker, uzun bir reddit gönderisi ile açıklamalarda bulundu.

14 Mart’ta Riot tarafından açıklanan, dereceli maç sisteminde değişikliğe gidildiği haberi için açılan tartışmaya katılan EvrMoar, genel sıkıntılara değindi ve olmadığını düşündüğü bazı problemlerden bahsetti.

“Gerçekte olmayan problemlere çözüm getiremeyiz. Bunun çok güzel bir örneği kazanan/kaybeden sırası. Valorant’ın dereceli maç eşleme sisteminde, önceki maça göre sizi farklı bir eşlemeye tabir tutan bir sistem yok. Maç eşlemesinde sizi buna inandıracak bir unsur da yok. Bu nedenle de oyuncuların, neden böyle bir şey düşündüklerini anlamak istedik. Ancak araştırmamız sonucu, bunun bir doğrulama önyargısı olduğunu anladık. Eğer birisi bir problemin varlığı konusunda kararlıysa, gerçekte olmayan bir şeyi, dereceli sistemin kötü olması ile ilgili suçluyor.

Bu tür sorunlar, en üst potansiyellerine ulaştıkları için derece çıkamayan kişiler tarafından ortaya atılıyor, ve bizim için de problemin çözüm aşamasını zorlaştırıyor. Ayrıca var olmayan veya gerçek olmayan bu fikirler yayılıyor da. Derecesini yeni açmış bir oyuncu birkaç maç kaybettiği için üzülüp Reddit’e gelince “Valorant sıralaması bozuk, maç eşleme sistemi X zamanından beri bozuk” ifadesini görürse, kendisi de bu fikirlere kapılıp maçı kaybetmesini bunlara yoruyor. Bu oyuncu daha sonra, başlangıçta doğru olmayan bir şey nedeniyle sıralamanın bozulduğuna inanmaya devam eder. Bu, dereceli maç sisteme sahip her oyunda görülen bir kısır döngüdür.

Sadece toplulukla şeffaf olmak için buradayım, derecelendirme insanların düşündüğü kadar kötü değil, ama elimizden geldiğince daha iyi hale getiriyoruz. Size bedavadan, hak etmediğiniz dereceyi verecek bir sistem yapmak için burada değilim, bu da maalesef büyük miktarda olumsuz geri bildirime neden oluyor. Bilinen sorunların olduğu yerlerde deneyimleri daha iyi hale getirmeye çalışabilir ve sorunları varmış gibi hisseden oyuncular için araştırabilir ve çözmeye çalışabilirim. Sürekli veri topluyoruz, sosyal medyadan oyuncu geri dönütlerini inceliyoruz, oyuncuların kendileri ile anket yapıyor ve dereceli maç sıralarının durumunu takip ediyoruz. Her zaman üzerinde çalıştığımız ve iyileştirmek istediğimiz şeyler olacak, dereceli maç sistemi her zaman gözümüzde güncellenmeye ihtiyaç duyacak.

Maç eşlemesini inceliyoruz, 5 kişilik takımların karşılıklı dereceli maç oynayabilmesi için bir yol, derecelendirme sisteminin doğruluğu ve dereceli maçlarla alakalı daha birçok konu üzerinde çalışıyoruz. Belki de Valorant dereceli maçları sizi üzüyor, herkesi mutlu edemeyiz. Ancak umarız, gelecekte, sistemi sizin için daha iyi hale getireceğini ve sorununuzu çözeceğini düşündüğünüz bir güncelleştirme olacaktır. Keşke değişiklikleri daha hızlı yapabilseydik, ancak ne yazık ki, bu işler zaman alıyor ve Valorant çıkalı henüz bir yıl bile olmadı (ve geri bildirimlere göre derecelendirmeyi zaten yeniden çalıştık).

Ayrıca Walker, şu an öncelikli olarak üzerinde çalıştıkları noktalara da değindi: “Smurf hesaplar üzerinde dururken bir yandan da AFK ve toksikliğe çözüm getirebilecek yeni sistemler arayışındayız.”

Görünüşe göre Riot, bir yandan topluluğu dinlerken bir yandan da kendi araştırmalarına göre ilerliyor. Reddit üzerinden oyuncuların yorumlarına ve sorularına yanıt vermek için zaman ayıran EvrMoar’da elinden geleni yapıyor gibi görünüyor. Henüz yapacakları düzenlemeler ile ilgili bilgi vermemiş olsalar da, gelişmeleri heyecanla bekliyoruz.

Reddit tartışmasının tamamı için: https://www.reddit.com/r/VALORANT/comments/nbw0xw/valorant_ranked_hotfix/ adresini Valorant Türkiye haberleri içinb bizleri takip etmeye devam ediniz.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments