1. Anasayfa
  2. Espor

Galatasaray Espor Ormancısı Appen Kural Ihlali ile Gündemde

Galatasaray Espor Ormancısı Appen Kural Ihlali ile Gündemde
0

Geçtiğimiz sezonu Galatasaray Espor bünyesinde geçirmiş League of Legends oyuncusu Necati “Appen” Sarıgül, oyun içinde gösterdiği ve sürekli hale gelen aşırı derecede sportmenliğe aykırı tutumu sebebiyle 1 Kasım 2022 tarihine kadar bütün resmi Riot Games organizasyonlarından men edildi.

Önerilen içerik: 269 Tl’lik Watch Dogs 2 ve 219 Tl’lik Football Manager 2020 Epic Store’da Ücretsiz!

Riot Games ekibi konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi olarak oyuncuların ve diğer ekip üyelerinin, hem oyun içinde hem de oyun dışında olumsuz davranışlardan kaçınmasını beklemekteyiz. Sportmenliğe aykırı durumları ve olumsuz davranışları tespit etmek adına ekip üyeleri hakkında rutin incelemeler yapıyoruz. Yaptığımız rutin incelemeler sırasında daha önce oyun içindeki olumsuz davranışları sebebiyle ceza alan Appen’in davranışlarını devam ettirdiğini fark ettik. Oyuncu, VFŞL Resmi Kuralları ve Küresel Espor Ceza Listesi uyarınca 2 yıl süreyle VFŞL ve AL karşılaşmalarından men edildi. Oyuncular lige katılımlarında aktif kullandıkları tüm hesapları lig yönetimine bildirmekle yükümlüdür. Appen’in lig yönetimine bildirmediği bir başka hesap tespit edilmiş ve bu durum cezasında etkili olmuştur.”

Necati “Appen” Sarıgül; sportmenliğe aykırı davranışları ile hem Vodafone Freezone Şampiyonluk Ligi kural setinin 10.2.4 sayılı kararını hem de Küresel Ceza listesinin ilgili maddesini çiğnediği için Riot Games tarafından 2 yıl boyunca hicbir organizasyona katılamama cezası aldı.

Peki Kural Setinde Geçen 10.2.4 Maddesi Nedir ?

VFŞL Kural Seti 10.2.4. Takım yöneticileri ve üyeleri, ırk, ten rengi, etnik, ulusal veya sosyal köken, cinsiyet, dil, din, politik veya diğer görüşler, mali durum, doğum veya diğer durum, cinsel yönelim ya da herhangi diğer bir sebepten ötürü bir ülkeyi, kişiyi veya grubu kıracak veya rencide edecek söylemlerde bulunamaz.

Küresel Ceza Listesi Aşırı Derecede Sportmenliğe Aykırı Davranış: Aşırı derecede uygun olmayan davranışın bir kere sergilenmesi. Örneğin muteber ölüm tehditleri, fiziksel şiddet, aşırı derecede fanatiklik veya kişi veya bir grup kişiye karşı kötü niyetli söylemde bulunmak.

Tum dünyada bu tarz sportmenliğe ve insanlığa, ahlaka aykırı davranışların son bulması dileğiyle…

Kaynak; Lolespor

“Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments