1. Anasayfa
  2. Espor

First Strike Türkiye Öncesi: Oxygen Esports Kimdir?

First Strike Türkiye Öncesi: Oxygen Esports Kimdir?
Oxygen Esports
0

3 Aralık’ta başlayacak First Strike Türkiye turnuvasına katılmaya hak kazanan takımlardan birisi de Oxygen Esports Valorant Takımı. Peki Oxygen Esports kimdir? Oyuncuları kimdir? Nasıl geçmişleri vardır, gelin bunlara yakından bakalım.

https://esporgazetesi.com/first-strike-turkiye-finallerindeki-eslesmeler-belli-oldu/

Oxygen Esports

Oxygen Esports, şu anda New England’da bulunan ve Helix eSports, Team Genji Esports organizasyonu ve Team Reciprocity’den alınan profesyonel kadroları birleştirerek Mayıs 2020’de kurulmuş bir Amerikan profesyonel espor organizasyonudur. Organizasyon Rainbow Six Siege, Hearthstone, Fortnite, Rocket League sahnelerinde faaliyet gösterirken 21 Eylül 2020 tarihinde Türk organizasyon “looking4org” kadrosu ile anlaşarak Valorant sahnesine giriş yaptı.

Oxygen Esports

Valorant sahnesinde Avrupa’da ülkemizi temsil eden organizasyon; İntel Gaming Fest 2020 ‘de ikinci gelerek 1.311$ ödül ve Ryzen 4000 Cup‘ta birinci gelerek 787$ ‘lık ödülü kasasına ekledi.

Takımın aktif kadrosu:

Erim “Mavera” Sasal (KAPTAN)

Mehmet “Turko” Özen

Erdem “Toronto” Soğukpınar

Muhammed “m1tez” Tezcan

Göktuğ “XiSTOU” Canciğer

Organizasyon, vlr.gg istatistiklerine göre Avrupa sahnesindeki en iyi dokuzuncu takım.

Biraz da Oxygen Esports bünyesine katılmadan önceki ismiyle looking4org ‘u tanıyalım.

looking4org” Türkiye lokasyonlu öncüllerini Erim “Mavera” Sasal, Mehmet “Turko” Özen, Erdem “Toronto” Soğukpınar, Göktuğ “XiSTOU” Canciğer ve Melih “pAura” Karaduran ‘ın oluşturduğu 7 Nisan 2020 tarihinde eskiden CS:GO sahnesinde yer alan ve Valorant’ın piyasaya sürülmesi ile birlikte bu alana geçmiş olan beş profesyonel oyuncu ile kuruldu.

Takım ilk olarak Nisan ayında düzenlen, Valorant Academy ve Team Liquid’in organize ettiği 16 takımdan oluşan VALORANT Academy – Europe: Season 1 – Open Series Week 3 turnuvasından birinci ayrıldı ve 500€ ödülün sahibi oldu.

Daha sonra D2 Esports Series tarafından organize edilen D2 Esports Europe 1k Turnuvası‘ndan da birinci, LAIR.gg tarafından organize edilen CLUTCH BATTLES – Grand Turnuvasında birinci ve Beyond tarafından organize edilen Logitech G Beyond turnuvasında üçüncü geldi ve toplamda 2968$’lık bir ödüle ulaştı.

30 Ağustos’ta “pAura“nın takımdan ayrılmasıyla dört kişi kalan takım 17 Eylül’de açıklığı Muhammed “m1tez” Tezcan ile kapattıktan sonra 21 Eylül günü Oxygen Esports bünyesine katıldıklarını bildirdiler ve aktif olarak Oxygen Esports bünyesinde faaliyet göstermektedirler.

Oxygen Esports First Strike Macerası

Oxygen Esports
Oxygen Esports

First Strike Türkiye Büyük Finallere kalmak için turnuvaya #1 eleme turundan başlayan ekip, ilk turda Futbolist karşısından sergiledikleri etkileyici performans ile 2-0 galip ayrıldı. Sergilediği başarılı performansı istikrarlı bir şekilde devam ettiren ekip, yarı finalde Haze Clan organizasyonunu 2-1 mağlup etmeyi başardı. Finalde ise BBL Esports karşısından 2-0 üstün gelerek First Strike Türkiye Büyük Finalleri’ne adını yazdırdı.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments