1. Anasayfa
  2. Espor

VCT 3. Aşama Challengers 1 Mücadeleleri 28 Haziran’da Başlıyor

VCT 3. Aşama Challengers 1 Mücadeleleri 28 Haziran’da Başlıyor
0

VCT EMEA 3. Aşama formatı nasıl olacak ve Challengers Playoff’larına katılacak takımlar nasıl belirlenecek? Tüm bilgileri tek bir yerde topladık!

3. AŞAMA İLE VCT EMEA’YA İKİLİ ELEME SİSTEMİ GELİYOR

VCT EMEA’nın, Aralık ayında yapılacak olan zirvesi VCT Champions’tan önceki son aşaması başlıyor. Önceki Masters ve Challengers’a katılanların çoğu belirli miktarda VCT Puanlarını zaten topladı. 3. Aşama, çokça talep edilen ikili eleme sistemiyle birlikte 28 Haziran’da başlayacak ve Eylül ayındaki VCT 3. Aşama – Masters ile sona erecek. 3. Aşama kapanışı EMEA’nin en iyi 4 takımının dünyanın her yerinden takımlarla mücadele edeceği Berlin Almanya’da yapılacak çevrimdışı bir final etkinliğiyle yapılacak.

Takımlar, kendilerine Champions bileti kazandıracak VCT Puanlarını toplamak için mücadele edecek. Champions ile 2021 yılının tüm dünyadaki en iyi VALORANT takımı belirlenecek. Öncesinde EMEA bölgesi için TR, BDT ve Avrupa’nın katılımıyla VALORANT Masters: Berlin’e gidecek takımın belirleneceği heyecan verici bir etkinlik yapılacak. Bunun ardından takımların dünya şampiyonasına gidebilecekleri tek yol Son Şans Elemeleri olacak. 2021 VCT’nin son Aşaması ile ilgili bilmeniz gereken her şey burada.

3. AŞAMA FORMATI NASIL OLACAK?

Mayıs ayındaki VALORANT Masters: Reykjavik ile sona eren 2. Aşama’nın ardından, 3. Aşama da belirli değişiklikler içeren benzer bir formatı takip edecek. İkinci aşamada olduğu gibi 3. Aşama da küresel bir LAN etkinliğiyle kapanacak. 3. Aşama’nın sona ereceği VCT 3. Aşama – Masters etkinliği Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleşecek. Fakat önce formattan bahsedelim:

  • 1. Elemeler: Elemeler açık ve kapalı olmak üzere iki bölüme ayrılacak. Açık elemelere maksimum 512 takım katılabilecek ve kapalı elemelere devam edecek 8 takımdan biri olmak için tekli eleme sisteminde mücadele edecek. Kapalı elemelerde, açık elemelerden gelen 8 takım davetle gelen 8 takımla ikili eleme sistemi üzerinden mücadele edecek. Kapalı elemelerin en iyi 8 takımı 1. Ana Etkinliğe yükselecek. Her bölge için 1 Eleme olacak: EU, TR ve BDT. Kapalı elemelere davet edilecek takımlar önceki VCT Aşamalarındaki performans da dahil olmak üzere çeşitli faktörlere göre belirlenecek.
  • 1. Ana Etkinlik: 3 bölgenin her biri ikili eleme sisteminde yapılacak kendi Ana Etkinliğine sahip olacak. En iyi 8 takım kendi arasında mücadele edecek. Avrupa’dan en iyi 4 takım ile TR ve BDT’den 2’şer takım EMEA Challengers Playoff’larına yükselecek. Avrupa’nın son 4 takımı ile TR ve BDT’nin 3.-6. sırayı alan takımları ise 2. Ana Etkinliğe adını yazdıracak. TR ve BDT’de 7. ve 8. bitiren takımlar ise 2. Kapalı Elemeler’de yer alacak.
  • 2. Elemeler: İlk elemelerde olduğu gibi, 2. Elemeler de açık ve kapalı olmak üzere iki bölüme ayrılacak. Playoff’lara katılmaya hak kazanamayan takımlar arasından en iyi 8’i kapalı elemelere davet edilecek. Maksimum 512 takımın katılabileceği açık elemelerdeki en iyi 8 takım kapalı elemelerdeki diğer 8 takıma katılacak. Kapalı elemeler sonunda her bölgeden en iyi 4 takım 2. Ana Etkinliğe yükselecek.
  • 2. Ana Etkinlik: Her bölge için ikinci bir Ana Etkinlik yapılacak. 8 takım EMEA Challengers Playoff’larında yer alabilmek için mücadele edecek. İkinci Ana Etkinlikte Avrupa’dan en iyi 2 takım ile TR ve BDT’den en iyi 1’er takım Playoff’lara yükselecek.
  • EMEA Challengers Playoff’ları: EMEA’dan en güçlü 12 takım belirlendikten sonra sıra bu takımların birbiriyle rekabet etmesine gelecek! Avrupa’dan 6 takım, TR ve BDT’den 3’er takım çevrimiçi bir etkinlikte karşı karşıya gelecek. 12 takım ikili eleme sistemindeki bir turnuva ağacında yer alacak ve en iyi 4 takım 1. tur karşılaşmalarında maça 1 harita önde başlayacak. EMEA Challengers Playoff’ları tamamlandığında ilk 4 sırayı alan takımlar Berlin’de yapılacak VCT 3. Aşama – Masters etkinliğinde yer almaya hak kazanacak.
  • VALORANT Masters: Berlin: Masters etkinliği 2021 VCT’nin son aşamasının zirvesi olacak. EMEA Challengers Playoff’larından gelecek 4 takım da dahil tüm dünyadan 16 takım Almanya’daki sahnede rekabet edecek. Katılımcılar Kuzey Amerika, Güneydoğu Asya ve Güney Kore gibi diğer VCT bölgelerinden gelecek.
3.Aşama

Kaynak: https://tr.vct.gg/

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments