1. Anasayfa
  2. VALORANT

iiTzTimmy, Yayını Sırasında Banlandı

iiTzTimmy, Yayını Sırasında Banlandı
0

Son zamanlarda oldukça tartışılan VALORANT’taki Smurf meselesi, bir kere daha gündeme geldi. Özellikle VALORANT içerik Üreticileri arasında sıkça yapılan “Demir’den Radyant‘a” yayınlarını ile tekrar gündeme geldi. Çünkü bu içeriklerde yayıncılar genellikle Demir hesap satın alıyor ve normal dereceleri olan Radyant’a kolayca çıkıyor. Bu da aslında Riot’un Hizmet Şartları’na karşı ve ban nedeni.

Bu sıkıntıyı yeniden gündeme getiren olay ise Twitch yayıncısı Timmy “iiTzTimmy” An’in, tek bir yayın içerisinde Demir’den Radyant’a çıkmaya çalışması sırasında banlanması oldu.

iiTzTimmy böyle bir içeriği daha önce Apex Legends’ta da yapmıştı, kendisi en düşük seviye olan Bronz Küme‘den en yüksek Predator Kümeye 54 saatlik bir Twitch yayını içerisinde çıkabilmişti. Aynı meydan okumayı VALORANT’ta da denemek isteyen iiTzTimmy, yayınının 30. saatinde, Elmas derecesindeyken banlandı.

Tam “Tek Tabanca” eli almak üzere olan Timmy, bir anda oyundan çıkarıldı ve VAL5 kodu ile beraber “VALORANT oynamaktan banlandınız” uyarısı ile karşılaştı. Timmy, Riot’un yayını öncesi kendisi ile iletişime geçtiğini ve smurf nedeniyle hesabının banlanacağını, ancak bunun yayın bittikten sonra uygulanacağının söylendiğini iddia etti.

“VALORANT geliştiricilerinden biri ile mesajlaştım, ve bana hesabımın “Radyant’a çıkma yayını” nedeni ile banlanacağını söyledi. Şu anda ajansım ile konuşuyorum çünkü ajans, bana yayın maratonum bittikten sonra banın uygulanacağı söylendi. Şu anda banlanmış olmam biraz garip.”

https://www.youtube.com/watch?v=LYefcBTuypw

Ancak yayıncının banının kalkması uzun sürmedi. Timmy’nin banı, 30 dakika sonunda kaldırıldı ve böylece kaldığı yerden smurf hesabı ile Radyant’a tırmanmaya devam etti. Reddit’teki kullanıcılar, VALORANT içeriği üretmek adına, smurf hesaba -yayın bitene kadar- göz yumulmasının haksızlık olduğunu ve üstüne hesabın banının kaldırılmasının smurf hesap kullanımını teşvik ettiğini ileri sürdü. Bunun gibi birçok içerik olduğuna dikkat çeken Reddit kullanıcıları, Riot’un bunlara göz yummasının, kendi belgeleri olan Hizmet Şartları’na ters düştüğünün de altını çizdi.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments