1. Anasayfa
  2. VALORANT

VCT Masters 2 Reykjavik’te Dördüncü Günün Sonuçları

VCT Masters 2 Reykjavik’te Dördüncü Günün Sonuçları
0

VALORANT’ın ilk offline uluslararası turnuvası olan VCT Masters 2 Reykjavik dördüncü gün maçlarıyla devam etti. Günün maçlarından ilki kazananların eşleşmesinde, ilk maçında Crazy Raccoons ve ikinci maçında şaşırtıcı bir sonuçla Team Liquid’i yenen Kuzey Amerika temsilcisi Version1 ile ilk maçında Sharks Esports’u yenen Güney Kore temsilcisi Nuturn karşı karşıya geldi. İkinci karşılaşmada ilk maçında Sentinels’e kaybeden Fnatic, Tayland temsilcisi X10’e karşı oynadı. Son maçta ise Sharks Esports’u eleyen KRÜ Esports ile Team Liquid karşı karşıya geldi.

Nuturn 2 – 1 Version1

nuturn

FPS oyunlarda zayıf görülen Güney Kore temsilcisi Nuturn, Team Liquid’i yenerek çıkış yakalayan Version1 ile kazananlar eşleşmesinde karşılaştı. Nuturn Icebox haritasını yasaklarken, Version1 Bind haritasını yasakladı. İlk harita Nuturn’ün seçtiği Haven haritasıydı ve Haven’da Version1 9-3 savunmada öne geçmeyi başardı. Maçında devamında pek bir varlık gösteremeyen Nuturn, ilk haritayı 13-3 kaybetmiş oldu. Kendi seçtikleri ikinci harita olan, Ascent’te saldırı başlayan Nuturn 7-5 geri düştü. Fakat savunmada çok kafa kafaya giden maçta 15-13 kazanan Nuturn durumu 1-1’e ve son maça Split haritasına götürmüş oldu. “solo” oyuncusunun Killjoy ajanıyla çok etkili olduğunu belirtmem gerekir. Son haritayı Nuturn seçmişti ve yine çok denk bir maç izledik. Savunmada başlayan Nuturn, saldırıda çok etkili bir oyun sergilemeyen Version1’a karşı 6-6 beraberliği sağladı ve belki de aldıkları bu 6 raund onlara yetti diyebiliriz. Saldırıda V1’a göre çok daha etkili ve kendine güvenen bir portre çizen Nuturn, 12-10 geriye düştüğü maçta, muhteşem bir 4-0’lık seri ile 12-14 kazanarak seriyi 2-1 kazandı. Böylece Nuturn, kazananlar grubu finalinde Kuzey Amerika’nın diğer temsilcisi olan Sentinels’in karşısına çıkacaklar.

X10 0 – 2 FNATIC

Günün ikinci eşleşmesinde beklenmedik bir çıkış yapan Tayland temsilcisi X10 ile EMEA’dan gelen Fnatic karşı karşıya geldi. X10 takımı Bind haritasını yasaklarken, Fnatic takımı Split haritasını yasakladı. Fnatic’in seçtiği harita olan Icebox’ta etkili bir savunma oyunu ortaya koyan Avrupa temsilcisi, 8-4 öne geçti. Saldırıda ise raund kaybetmeden ilk haritayı domine eden Fnatic 13-4 gibi farklı bir skorlar Icebox’ı tamamladı. 4.7 KDA ile çok başarılı bir oyun sergileyen “Mistic” Viper ile göz doldurdu. X10’in seçtiği harita olan Haven’da Fnatic’in etkili bir saldırı oyununu gördük ve ilk yarı 9-3 bitti. Saldırıda savunmaya göre daha iyi bir oyun sergileyen X10’in çabası yetersiz kaldı ve oyun 13-9 ile Fnatic’e gitti. Haven’da Doma’nın öne çıktığını ve MVP performansı sergilediğini gördük. X10 elenirken, bu sahnede renk kattılarını söylebilirim. Böylece Fnatic Version1 ile eşleşmiş oldu.

KRÜ Esports 0 – 2 Team Liquid

teamliq

Günün son maçında KRÜ Esports ile Team Liquid karşı karşıya geldi. Yıldız oyuncularıyla dikkat çeken Team Liquid’in karşısında KRÜ Esports’un neler yapabileceği merak ediliyordu. Eşleşmede Team Liquid Icebox haritasını, KRÜ Esports ise Haven haritasını yasakladılar. İlk maç KRÜ kendi seçtiği Split haritasında saldırı başladığı halde 10-2 geri düştü. Team Liquid’in göze çarpan bir oyun sergilediği maçta yıldız oyuncu “ScreaM”in Sage performansı muazzamdı ve seri 13-2 bitmiş oldu. Team Liquid’in seçtiği harita olan Ascent’te saldırı başlayan takım çok iyi bir ilk yarı geçirmeyip 7-5 geri düştü. Fakat savunmada 13-9 skor ile eşleşmeye nokta koyan Team Liquid, 2-0’la yoluna devam etti. KRÜ’nün çok kötü bir ilk haritadan sonra Team Liquid’in kalesi olan Ascent’te çok güzel bir maç çıkarttığını söyleyebilirim. Güzel performanslarına rağmen KRÜ Esports turnuvaya veda ederken, Team Liquid ise Team Vikings ile eşleşmiş oldu.

VCT Masters 2 Reykjavik’te yaşanan gelişmeleri, röportajları ve maç sonuçları için bizleri takip etmeye devam ediniz.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments