1. Anasayfa
  2. VALORANT

Riot, Smurf Problemi İçin Çözüm Arayışında

Riot, Smurf Problemi İçin Çözüm Arayışında
0

Valorant’taki “smurf” problemi, oyun çıktığından beri bazı oyunculara büyük bir rahatsızlık veriyor. Yeni bir Riot hesabı açıp dereceli oyuna girmek kolay olduğu için, özellikle ara derecelere sahip (Gümüş-Altın) oyuncular, maçlarına smurf hesaplar denk gelince genellikle kötü bir oyun deneyimi yaşıyor. Riot ise smurf hesapların önüne geçmek için yeni değişiklik yapma yolları arıyor.

Oyunun en başından beri var olan bu problem için Riot, daha önce bir düzenleme yapmıştı. Daha önce dereceli oyun oynayabilmek için 10 oyun oynanması gerekirken, şu an 10 oyun kazanılması gerekiyor. Bu düzenleme de, daha önceki sistemde smurf hesapların oyunu ciddiye almadıkları ve AFK durdukları fark edildiğinde yapılmıştı.

Ancak geçtiğimiz aylarda getirilen “Hesap Seviyesi” sistemi ile beraber Valorant oyuncuları, bunun da dereceli oyunlarda bir kıstas olması gerektiğini dile getirdi. Riot’un MOBA oyunu League of Legends’da dereceli oynayabilmek için oyuncuların minimum 30 hesap seviyesine sahip olması gerekiyor. Başka FPS oyunlarında da benzer sistemler kullanılmakta: Overwatch 25 hesap seviyesi isterken Rainbow Six: Siege’de bu 50. Bu sistem, oyuncuların yan hesaplar açarak dereceli maç oynamasını biraz da olsa engelliyor.

Riot’un Valorant’ta da bu sisteme geçmesi uzun sürmeyecektir. Beklenen dereceli maç değişikliklerinin 3. Bölüm ya da 4. Bölüm’ün başında yapılması düşünülüyor. Oyunun yapımcılarından Sara Dadafshar (npcSara), Reddit’te açılan “Dereceli maçlar için hesap seviyesi sınırı olmalı” adlı tartışmanın altında şunları söyledi:

Buna katılıyoruz. Oyun geliştikçe dereceli maça girme gerekliliğimizi 10 maç oynamaktan 10 maç kazanmaya çevirdik. Ancak hesap seviyesinin gelmesi, dereceli maç gerekliliklerini tekrar değiştirmemiz adına bizim için müthiş bir fırsat oldu. Bunun üzerine çalışıyoruz, merak etmeyin!

Değişiklik ile ilgili henüz net bir tarih belli olmasa da bunun oyuncu deneyimi açısından oldukça pozitif olacağını söyleyebiliriz. Böylece oyun içerisindeki toksiklik de bir miktar azalır belki.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments