1. Anasayfa
  2. VALORANT

Riot Games Tüketici Hakem Heyetine Şikayet Edildi

Riot Games Tüketici Hakem Heyetine Şikayet Edildi
0

Kaynaklarımızdan aldığımız bilgiye göre geçtiğimiz günlerde Riot Games, Tüketici Hakem Heyeti’ne şikayet edildi. Haluk C.’nin 19 Temmuz günü Valorant hesabı 22 gün süre için kısıtlanmıştı. Kısıtlama süreci 31 Temmuz günü biter bitmez Valorant hesabına girmeye çalıştığında hesabının engelinin açılmadığını gördü. Mail üzerinden yetkililere ulaşmaya çalışan Haluk C. hesabının 3. parti program sebebiyle açılmadığını öğrendi. Riot Games’in 3. parti program kullanan hesapları oyuna geri almadığını biliyoruz. 3. parti program kullanmadığını iddia eden Haluk C. Riot Games’ten beklediği sonucu alamayınca soluğu Tüketici Hakem Heyeti’nde aldı.

Yaklaşık 21 gün içerisinde Tüketici Hakem Heyeti’nden merakla beklenen sonuç geldi. Tüketici Hakem Heyetinin kararına göre mağdur Haluk C. Valorant‘a yatırmış olduğu 54,99TL ücreti Riot Games’ten iade alacaktı. 54,99 TL ödemenin yanında Riot Games’in hesabın açılmamasını sağlaması da bir etken olabilir. Her ne kadar Riot Games için küçük bir meblağ olsa da bu parayı iade mi edecek yoksa bir üst mahkemeye mi gidecek gelişmeleri sizlere aktarıyor olacağız…

riot games
riot games

Riot Games ile Yaşadığınız Olayı Anlatır mısınız?

“İlk başta, oyunun beta süreci ardından oyunu çok sevdim ve zaten FPS oyunlarını fazlaca oynamamdan dolayı oyunu saatlerce oynamaya başladım. Ne yazık ki bir miktar toxiclik yapmamdan ötürü sürekli chat banı alıyor olsam da uzun süreli bir oyuna giriş yasaklaması yaşamamıştım.

Ardından oyuna girdiğim 16 Temmuz günü hesabımın yasaklandığını öğrendim ve bir ticket atarak durumu öğrenmek istedim. Gelen cevap, 31 Temmuz 2020 tarihinde hesabımın açılacağı ve bu hareketleri devam edersem kalıcı bir yasaklama ile karşılaşacağımdı. Ben de sürenin açılacağı günü bekledim ve aldığım Battle Pass veya rankim ile ilgili bir sorun olup olmadığını sorduğumda bir sorun olmayacağını öğrendim. Ardından günler geçti ve hesabımı açtığımda hesabımın hala yasaklı olduğunu gördüm.

Konuya dair diğer bir ticket attığımda oyunda hile kullandığımı ve kalıcı olarak yasaklandığımı söylediler. HWID denen ban tipini uyguladıklarını söylediler ancak ben bilgisayarımdan başka bir hesap ile oyuna girebiliyordum. Ağustos’un ilk günlerinde hesabımla ilgili yanlış anlaşılma olduğunu anlatma çabasına girsem de bir süre sonra bot mesajları gelmeye başladı ve ben de sinirlenip Tüketici Hakları Hakem Heyetine orada istenen bilgileri doldurarak başvuru yaptım.

Kısa bir süre içerisinde işleme alındığı cevabı geldi ve beklemeye başladım. Süreç içerisinde banlandığı iddia edilen bilgisayarım ve internetim ile Valorant oynamaya devam ettim. Bu tip durumlarda zor gibi gözükse de birkaç adım ile E-Devlet aracılığıyla başvuru yapmak çok basit oluyor. Bu başvuruları yapmanızın ardından da beklemeye başlıyorsunuz. Beni bu durumda şevklendiren şey yaşadığım basit de görünse haksızlık ve ödediğim düşük de olsa ücret oldu. Bu durumun doğrultusunda yaptığım başvuru ve beni yanlış bilgilendirmeleri sonucunda başvurumu yaptım.

Sonuç olarak da Tüketici Hakem Hekeyi beni haklı buldu. Mutluyum, aynı hesap eğer temin edilirse oynamaya bu hesap üzerinden devam edeceğim ama bir daha battle pass alır mıyım bilmiyorum. Riot Games’in tüketici ile ilişkileri çok kötü bir boyutta. Bot mesajlar ile insanların yanlış anlaşılmaları çözmesi imkansız. Umarım bu doğrultuda birileri de haksız yere banlanan hesaplarını geri alabilirler. Dediğim gibi süreç çok basit işlediği için başvurmayı unutmayın. Bu karar umarım tüm oyunculara örnek olur.

Haluk C.

Profesyonel ruhlu amatör muhabir. [email protected]

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments