1. Anasayfa
  2. Twitch

Twitch’e 350’den Fazla Yeni Yayın Etiketi Geliyor !

Twitch’e 350’den Fazla Yeni Yayın Etiketi Geliyor !
0

Dünyanın en büyük yayın platformu olan Twitch, yayıncıların yayınlarında kullanabilecekleri 350’den fazla yeni etiket oluşturduğunu duyurdu. Yapılan resmi açıklamada “toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim, ırk, köken, ulusal kimlik, engellilik durumu, ruh sağlığı ve benzeri alanlarla ilgili 350‘den fazla yeni etiket oluşturduk” açıklaması yapıldı.

Yeni eklenen bu etiketlerin kullanımının tümüyle yayıncının isteğine bağlı olup bu etiketlerin oluşturulmasının amacının yayıncılara daha fazla seçenek sunup daha büyük bir kitleye hitap etmek olduğu belirtildi. Bugüne kadar aldıkları en popüler isteklerden biri olan “seksüel” etiketlerin eklenmesi olduğunu ve açıkçası bu isteğin kitlenin talebinden çok daha önce kendileri tarafından eklenmesi gerektiğinden de bahsedildi.

Yeni Yayın Etiketi Akıllarına şimdi mi geldi? Neden bu kadar uzun sürdü?

Etiketler 2018 yılında ilk kez uygulamaya konulduğunda amacın yayıncıların içeriklerini izleyiciye tarif etmelerine ve izleyicilerin ilgi alanlarına uygun içerikler bulmalarına yardım etmek olduğu kısacası yayıncının kim olduğu veya ne düşündüğü değil, içeriklerini kitleye yaymak amacıyla bu etiketlerin oluşturulduğu ve bu zamana kadar bu yaklaşımın korunduğu belirtildi.

Fakat açıklamada nihayet yanıldıklarını gördüklerini, izleyicilerin içeriklerin yanı sıra yayıncının kişiliği, savunduğu şeyler ve düşüncelerinin ifade edilmesinin de en az içerikler kadar önemli olduğu belirtildi. Buradan yola çıkarak yayıncıların keşfedilebilirliğini arttırmak, izleyicilere de kendilerini ait hissedecekleri toplulukları daha kolay bulma olanağı sağlamak adına bu 350‘den fazla etiketin oluşturulduğu açıklandı.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments