1. Anasayfa
  2. VALORANT

Ascent Haritası Atak Tarafı İpuçları

Ascent Haritası Atak Tarafı İpuçları
0

Ascent haritası iki adet bomba kurma alanına sahip. Ancak orta alanının kontrolünün önemi nedeniyle aslında dikkatli olmanız gereken 3 alan var. Diğer haritalara kıyasla daha büyük bir orta alanına sahip. Bu nedenle orta alan kontrolü takımınız için oyunu kazandıracak bir hamle olabilir.

Ascent’in, Valorant haritaları içinde daha dengeli bir harita olduğuna inanılıyor. Bu nedenle de aslında daha çok ‘aim’ üstünlüğüne bağlı bir harita. Ancak bazı doğru stratejiler ile oyunu kendi tarafınıza çekebilirsiniz.

A Bölgesi

A bomba kurma alanına giden iki rota var -birincisi direk A Lobi’den A ana bölgeye (long), diğeri ise orta podyumdan A bağlantıya (short). Orta alanda, rakibin size bakabileceği daha çok bölge olduğu için genellikle daha güvenli olan long rotası oyuncular tarafından tercih ediliyor. Ancak buranın girişi dar sayılabilecek bir kapı olduğu için dikkatli olmalısınız. Brach ve Omen gibi özelliğine sahip karakterler tarafından hazırlıksız yakalanabilirsiniz. Bu nedenle alanın içine hızlıca girebilecek Jett takımınız için çok önemli. Alana girmeden önce ‘heaven’ ve A bağlantının önünü sisler ile kapatmak da önemli bir taktik.

ascent haritası

Alana girdikten sonra da oynayabileceğiniz en güvenli alan jeneratörün yanı. Buradan, rakiplerinizin gelebileceği yerlere, başka alanlara gözükmeden bakabilirsiniz.

B Bölgesi

Aynı şekilde, B alanı da iki giriş var: Birincisi B ana bölge üzerinden, diğeri ise orta alandan markete bağlanarak. Burada da B ana bölge daha güvenli bir tercih, çünkü orta alan kontrolüne gerek duymuyor.

ascent B edited

Burada da rakibinizi flaşlamanız çok önemli: özellikle rakiplerinizin bakabileceği B ana bölgeyi flaşlamanız şart. Pazar alanını ve savunucu tarafını sisler ile kapatırsanız alana güvenli bir şekilde girebilirsiniz. Özellikle Killjoy’un savunucu alanında üste attığı turretinin üzerine sis atmak da işinizi kolaylaştıracaktır.

Orta Alan

Özellikle Ascent haritasında orta alan kontrolü çok önemli, çünkü takımınıza birçok pozisyon sağlayan ve rotasyonu kolaylaştıran bir durum. Hatta bu alanın kontrolü, rakibinizin alanına sızmanıza ve rotasyonlarını yakalamanıza yardımcı olabilir.

ascent mid edited

Orta alan kontrolünü, bütün özelliklerinizi harcamadan almanın en kolay yolu, orta alt kısmının önünü sislemek ve platformdan A bağlantıya doğru ilerlemek. Burada da rakiplerinizin size bakacağı A bahçeyi sislemeyi unutmayın.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments