1. Anasayfa
  2. Diğer

Assassin’s Creed Valhalla Konsollarda En Az 30 FPS Olacak

Assassin’s Creed Valhalla Konsollarda En Az 30 FPS Olacak
0

Assassin’s Creed Valhalla şu sıralar gündemi iyisiyle kötüsüyle yönetmeye devam ediyor. Şimdiyse oyunun Xbox Series X versiyonu başta olmaz üzere pek çok yeni bilgisi ortaya çıktı.

Ubisoft temsilcisi, Eurogamer Portekiz sitesine yaptığı açıklamada, belirtilene göre oyun Xbox Series X‘te minimum 30 FPS çalışacak. Açıklama şu şekilde:
“Ubisoft mümkün olan en sürükleyici deneyimi sunabilmek için yeni teknolojileri keşfetmeye ve yeni nesil konsolların yeteneklerinden faydalanmaya her zaman kendini adamıştır. Mevcut durumda Assassin’s Creed Valhalla’nın en az 30 FPS olarak çalışacağını garanti edebiliriz. Oyun ayrıca daha hızlı yükleme süreleri ve geliştirilmiş grafiklerden yararlanacak. Etkileyici 4K çözünürlükte oluşturduğumuz dünyayı görmeniz için sabırsızlanıyoruz.”


Ayrıca microsoft’un resmi websitesinde “Xbox Series X için Optimize Edilmiştir” sayfasında 60 FPS çalışacak oyunlarda 60 FPS ibaresi var fakat Assassin’s Creed Valhalla‘da böyle bir ibare bulunmuyor.


Diğer oyunlara bakmak gerekirse Dirt 5, 4K ve 120 FPS olarak çalışacak. Elbette oyunun bir yarış oyunu olmasının FPS değerlerinin yüksek tercih edilmesine etkisi büyüktür. Burada bilmeniz gerekense yeni Assassin’s Creed oyununun FPS değerinden çok, grafik ve fizik kalitesine önem vermek istemesi. Elbette oyunun 4K olarak çalışacak olması da yine bazı yönlerden fizik ve detay seviyesinde kısıtlamalara gidilmesine sebebiyet verecektir.


Bu noktada asıl konuyu zamanla oyuncular belirleyecek gibi duruyor. İnsanlar çözünürlükten çok daha fazla detay ve fizik isterse zamanla yapımcılar buna yönelebilir. Ya da 4K yerine 1080p 120FPS oynamakta daha çekici gelebilir. Bunların hepsi ilerleyen yıllarda kesinlik kazanacak. Fakat şu anda her yapımcı farklı çözünürlükte ve FPS değerinde oyunlarını yapacak gibi duruyor. Xbox Series X için geçtiğimiz günlerde 13 yeni 3. parti oyun ortaya çıktı. Onlara bakıldığı zaman zaten geleceğin bu konuda ne kadar çeşitlilik göstereceğini en baştan anlamak zor değil.


Son olarak Assassin’s Creed Valhalla bu yılın sonlarında PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox One, PC ve Stadia için çıkacak.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments