1. Anasayfa
  2. Espor

BLAST, NEOM ile Ortaklığını Durdurdu

BLAST, NEOM ile Ortaklığını Durdurdu
0

Danimarkalı turnuva şirkeri olan BLAST ‘ın, e-spor topluluğunun yanı sıra dahili ortaklarından büyük eleştirilerle karşılaştılar. Daha sonra Suudi Arabistan’ın NEOM ile ortaklığını sonlandırdığı bildirildi.

HLTV tarafından alınan ilk bilgilere göre 12 Ağustos’ta, BLAST’ın NEOM ile olan ortaklığını “karşılıklı anlaşarak” feshettiği anlaşılıyor. Turnuva şirketleri, e-spor dünyasındaki pek çok kişinin karşı olduğu bilinen ortaklığı 28 Temmuz’da duyurduktan sonra tepkilerin odağı haline gelmişti.

NEOM, bir milyon yeni kullanıcı ve takipçi çekmek amacıyla reklamlara ve anlaşmalara yaklaşık 500 milyar dolardan fazla yatırım yapıldı. Suudi Arabistan tarafından desteklenen tamamen insan yapımı bir mega şehir projesidir.

Bununla birlikte, Ortadoğu ülkesiyle olan bağlantısı nedeniyle, şirket Ocak 2019’da kurulmaya başladığından bu yana insan hakları açısından yoğun bir incelemeye tabi tutuldu. Bu kötü izlenim, anlaşmalarında arabuluculuk yapan BLAST’a da sıçradı.

CS:GO Topluluğundan Tepki

Bu CS:GO topluluk üyeleri tarafından: Duncan ‘Thorin’ Shields, Jason ‘Moses’ O’Toole, Frankie Ward, Harry ‘JustHarry’ Russell ve Hugo Byron BLAST ‘a tepki olarak utanç duyduklarını belirttiler.

Frankie, “BLAST x NEOM anlaşması, arkadaşlarımızı öldürecek olan insanlarla artık çalışmamamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor,” diye tweet attı.

Bir tepkide geçtiğimiz günlerde Team Liquid’e koç olarak katılan eski bir CS: GO oyuncu ve yorumcusu olan Moses’den geldi. Ortaklığı şiddetle eleştirdi ve DBLTAP tarafından yayınlanan uzun bir e-postada hayal kırıklıklarını dile getirdi.

BLAST’ın ortak ekiplerinden biri olan CS: GO juggernaut Astralis, CEO Anders Hørsholt’un “kabul edilemez” olarak nitelendirdiği ve ekibini organizasyonun ev sahipliği yaptığı gelecekteki turnuvalardan geri çekmekle tehdit ettiği için ortaklık hakkındaki çekincelerini de dile getirdi.

Anlaşmayı kamuya açıklayan tek ortak Astralis olsa da, HLTV, Complexity CEO’su Jason Lake ile “çoğunun endişelerini özel olarak dile getirmeye başladığını” ve hatta ortaklardan hiçbirinin haberdar edilmediğini ortaya çıkaracak kadar ileri gittiğini bildirdi.

BLAST şu anda esporda NEOM ile ortaklık kuran ve kısa bir süre sonra işleri bitiren ikinci büyük güç. LEC ile akıllı şehir geliştiricileri arasında bir anlaşma yaptıktan sonra büyük eleştirilerle karşılaşan Riot Games, duyurudan 24 saat sonra anlaşmayı feshetti.

Tıpkı BLAST’ta olduğu gibi, Riot, Esports Direktörü Alberto Guerrero’nun “hatalar” yaptıklarını ve “bunları düzeltmek için çabucak çalıştıklarını” kabul etmeden önce, League of Legends espor canlı yayın yeteneklerinin çoğu tarafından dikkatle incelendi.

Danimarkalı turnuva organizatörleri yazı yazarken, NEOM ile ortaklıklarının durumu hakkında henüz bu tür bir basın açıklaması yapmadılar.

https://esporgazetesi.com/steam-oyun-festivali-ekimde-geri-geliyor/

Oyunları Takip Ederek Seven. İletişim: [email protected]

Yazarın Profili
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments