1. Anasayfa
  2. Röportaj

Çamlıca Espor ile Röportaj

Çamlıca Espor ile Röportaj
0

Zula Süper Liginde, espor takipçilerinin 6.sezonunda büyük beğenisini kazanan ve 4 maçlık seride yenilgi yüzü görmeyen Çamlıca Espor’u tanıyalım.

Çamlıca Espor

D32B35EF 8F71 409A A177 899938C5EB05

Soru 1: #CAMLİCAWİN sloganı ile başlayan Espor yolculuğunuzdan bahseder misiniz? Çamlıca Espor kimdir ve hangi alanlarda espor arenasında faaliyet gösteriyorsunuz.

Cevap 1: Çamlıca Espor uzun zamandır oyun sektörü ve yenilikci mecraları takip eden ve bu sektörlerde faaliyet gösteren  bir Dijital Ajans ve bir Animasyon şirketinin birikimiyle yola çıkmış daha sonrasında dernekleşerek bir Spor Kulübü vasfı kazanmış oluşumdur.  

İstanbul’un Çamlıca semtinde kurulmuştur ve ismini bağlı bulunduğu semt ve Çamlıca Tepesinden almaktadır. Zirvelere olan tutkumuz bundandır.

Zula, Cs:Go, Pubg Lite, Pubg Mobile ve Lol takımlarımız aktif olarak bulunmaktadır. Daha çok FPS oyunlarına yönelik yatırım ve takımlarımız var. Yeni dönemde Fifa takımı ile  mücadele ettiğimiz branş sayımızı arttırmak istiyoruz.

https://esporgazetesi.com/lider-camlica-espor/
Soru 2: Akademi oyuncu seçmelerini nasıl yapıyorsunuz? İmkan olduğunda çok iyi yerlere gelebilecek oyuncu adayları için planlarınız var mı?
3E0EF638 23C6 4F57 901E E116F15D1A87

Cevap 2: Zula akademi oyuncu seçmelerini  geçtiğimiz sene ve bu sene daha çok hazır kadrolardan oluşturduk. Yine bu sene as kadromuzuda daha önce başarılı olmuş bir akademi kadrosundan oluşturup  süper ligden destek oyuncuları ile kadromuzu güçlendirdik. ​Yeni projemiz U 15 takımı ile aslında bir alt yapı organizasyonu oluşturarak genç isimlere fırsat vermeyi düşünüyoruz. 

Soru 3: Takım kadrolarınız ve Akademi sporcularınızla günlük kaç saat çalışıyorsunuz?

Cevap 3: Takım kadrolarımız genellikle ortalama günde 3 saat takım şeklinde en az 3’er saatte bireysel şekilde antrenman gerçekleştiriyor. Zula Süper Lig kadromuzun  bu seneki çıkışında en etkili faktör olarak  takım çalışması ve analizler şüphesiz öne çıkmakta.

CDB35737 3DE6 4C98 AF40 F7AD3CD87FE0
Soru 4: Çamlıca Espor olarak, ülkemizdeki Espor kültürünün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Cevap 4: Daha ileriye gideceğini ve ülkemizde bulunan genç nüfus ile çok kısa zamanda  büyük başarılar göstererek Avrupa’nın en etkilli ülkeleri arasında olacağımızı düşünüyorum. Geçtiğimiz senelerde avrupa ve amerika liglerinde gerçekleşen Türk oyuncu transferleri bunun bir göstergesi. Ama en önemli etkenlerden birisi Türkiye’de Profesyonel Espor liglerinin tam anlamıyla oturmamış olması. Yani Zula ve League of Legends haricinde şu an profesyonel ligi olan oyun firması yok. Hep organizasyon üzerinden ilerliyor. Bunun bir taraftan Espor gelişimine katkısı büyük ama diğer taraftan turnuva şeklinde ilerleyen etkinlikler yüzünden profesyonelleşmek daha zorlaşıyor.

Soru 5: Zula Süper Liginin 6.Sezonuna SÜPER bir giriş yaptınız. Ekip olarak bu sezonda hedefiniz şampiyonluk diyebilir miyiz?

Cevap 5: Evet bu sezon Süper Lig’de kimsenin beklemediği bir giriş gerçekleştirdik. Daha önce bahsettiğim gibi bu konuda en etkili faktör Süper Lig seviyesinde olup Süper Lig’de daha önce oynamayan  genç oyuncularımız ve Süper Lig’den transfer ettiğimiz tecrübeli oyuncular. Tecrübe ile hırsı harmanladık diyebiliri ve ilk 2 hafta sonunda oldukça zorlu bir fikstürü arkamızda bırakarak 10 puan çıkarmayı başardık. Hedefimiz bundan sonraki maçlarımızda aynı performansları koruyarak ligi en iyi sırada bitirip hatta şampiyon olmayı başarabilmek.

Soru 6: Zula Espor dalında kendini göstermek isteyen gençlere Çamlıca Espor olarak onlara ne gibi önerilerde bulunursunuz?

Cevap 6: Zula Espor’da kendini göstermek isteyen gençlere en önemli tavsiye Zula bireysel bir oyun değil takım oyunu.  Bize sürekli  performanslarını göndererek değerlendirilme şansı isteyen  oyunculara pek olumlu dönüş yapamıyoruz. Ama özellikle akademi kadromuz için oturmuş bir takım kadro ile görüşebiliyoruz.  Çünkü bireysel oyuncuları seçip takım oluşturmak oldukça zorlu bir süreç. Bir takım ile hareket etmeleri çok daha iyi olacaktır.


Soru 7: Son olarak Espor basın organlarından beklentileriniz neler? Bizlerden isteğinizi ve dileklerinizi duyarsak çok müteşekkir oluruz.

Cevap 7: Espor basın organlarına ve sizlere katkıları için çok teşekkür ederiz. Bu noktada sizlerden istediğimiz  özellikle oyunculara biraz daha fazla değer vermeniz, genç oyuncularımızın ilerleyen dönemlerde profesyonel arenalarda kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri için basın organlarında hem biraz tecrübe kazabilmeleri hem kendilerini gösterebilmeleri önemli.

Çamlıca Espor hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

Oyunları Takip Ederek Seven. İletişim: [email protected]

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments