1. Anasayfa
  2. CS:GO

Donanımsal Hileler CSGO ‘yu Nasıl Harabeye Çeviriyor

Donanımsal Hileler CSGO ‘yu Nasıl Harabeye Çeviriyor
CS:GO
0

CSGO ile ilgili videolarıyla tanınan popüler Youtuber “Sparkler” , Valve tarafından geliştirilen birinci şahıs nişancı oyununda yeni ve yıkıcı bir hile türü ortaya çıkardı. Bu tür hilelerin ne kadar süredir var olduğu konusunda hala karanlıkta olsak da, oyuncu tabanının çoğunluğunun varlığından haberdar olmadığı rahatlıkla söylenebilir.

Geçmişte duyduğunuz geleneksel CSGO hileleri, oyunun belleğini değiştiren yazılım tabanlı hilelerdir, bu da onları VAC veya ESEA gibi hile önleme sistemlerine karşı savunmasız bir hale getirir.

Ancak, “Hardware Cheats” olarak tanımlandırılan donanımsal hileler, bilgisayarınızda herhangi bir yazılım bulunmasına gerek kalmadan çalışabilir olan hilelerdir. Bu da onları “undetectable” yani çoğu anti-cheat programı tarafından tespit edilemez hale getirir.

Bu donanım hileleri, hedef bilgisayarın ana kartına herhangi bir yazılım çalıştırmadan oyun belleğini okuyan bir yonga yerleştirilerek çalışır. Çip; fare ve PC arasında bir araç görevi görür ve gelen sinyalleri, gerçek fare hareketleriniz ne kadar yanlış olursa olsun, nişangahınızı düşmanların konumlarına tam olarak uyacak şekilde değiştirir.

Örneğin hileyi; yaklaşan bir düşman gördüğünüzde nişangahınızı düşmanın bulunduğu yere yakın bir konuma getirmeniz durumunda mükemmel bir doğrulukta hiçbir fare tuşuna basmadan otomatik olarak ateşlemeyi veya rakibi öldürmeyi yapacak şekilde yapılandırabilirsiniz.

Bundan 5 sene öncelerinde ise yaygın bir donanımsal hile söylentisi topluluk arasında konuşulmaktaydı. Bahsedilen hile iddialara göre nişangahınızı, rakip ister duvar arkasında olsun ister ufak bir aralıkta gözüküyor olsun isterse de hemen yanı başınızda olsun farketmeksizin yönelttiğinizde bir alarm sesi veriyordu. Bu hilenin çok konuşulduğu dönemde bazı profesyonel espor oyuncuların da (flusha gibi..) hileden yararlandığı yaygın bir söylentiydi ancak kanıtlanmamıştır.

ESEA veya FACEIT Platformlarında da Kullanılabilir

Daha da kötüsü, bu hileler organizatörler tarafından tespit edilemeden ESEA veya FACEIT turnuvalarında kolaylıkla kullanılabilir halde olması. Düşünsenize şu anda online olarak yürütülen turnuvalarda izlediğimiz, hafızalarda hayranlık oluşturan bazı vuruşların böyle bir hile vasıtasıyla yapılmış olabileceğini… Hile, PC’nizde bir grafik kartı veya ethernet adaptörü gibi önemsiz bir şey olarak gösterilir. Bu, çok fazla şüphe uyandırmamakla beraber doğru yapılandırıldığında hilenin tespit edilmesini neredeyse imkansız kılmaktadır.

https://esporgazetesi.com/pashabiceps-liquid-biceps-kadrosunu-duyurdu/

CSGO videolarıyla ünlü Sparkles’ın ortaya çıkardığı donanım hilesi; aimbot, triggerbot, force hitting, ve recoil control olmak üzere birkaç çeşit hile modu içeriyordu. Hileye hala çalışma üzerinde olunan 3d ses işaret sistemi ve kullanıcıların düşman konumlarını belirlemelerine yardımcı olan bir radar hilesi modunun da ileride ekleneceği söyleniyor.

Oldukça korkutucu olan, burada buzdağının ucuna bakıyor olabileceğimizdir. Bu tarz hileler büyük liglerde hali hazırda anti-cheat sistemlerine takılmadan kullanılıyor olabilir. Gelecekte bu donanım hileleri için bir algılama yöntemi geliştirilirse eğer hepimiz bu sorunun cevabını öğrenmiş olacağız. Şimdilik; büyük oyuncular tarafından bile olsa yapılan güzel vuruşların, hazır turnuvalar online yürütülürken bu tarz bir hile kullanılarak mı yoksa kullanılmayarak mı meydana geldiğine karşı şüpheci bir yaklaşım içerisinde olacağız.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments