1. Anasayfa
  2. Diğer

Doktor Mundo Yenilemesi ve Gelişmeler

Doktor Mundo Yenilemesi ve Gelişmeler
0

League of Legends kendini güncel tutmak ve çeşitliliğini arttırmak için yeni karakterler çıkarmayı çok iyi başarıyor. Bunun yanı sıra da her yamada gelen farklı meta ve oyun tarzları ile de kademe atlıyor. Ama bu oyunun başarılarını sadece bunlar kapsamıyor. Eski ve gönülden bağlı olduğumuz şampiyonlarımızı da bugüne uyarlayarak hem Vadi’de elimizi güçlendiriyor hem de tozlu görünümlerinden kurtarıyor. Bu karakterler arasında şu an ki konuğumuz Doktor Mundo. Onun değişiklikleri daha öncesinde duyurulmuştu, şimdi yeni gelişmeler ile sizlerleyim.

Edgar “SpaceReptile” Monteon (Karakter Sanatçısı)‘ın Doktor Mundo yenilemesi hakkında paylaşımları:

Mundo’nun yeni modelini ve dokularını tasarlamak, sonraki aşamalar için bir temel hazırlamak gibi bir şey. Ayrıca Mundo’nun eski modelinde hoşumuza giden şeyleri nasıl koruyacağımızı da düşünmemiz gerekiyor. Görsel açıdan Mundo kıyafetlerine sığmayan, her an patlamaya hazır bir karakter. Bana bu kadar tehlikeli ve güçlü gelmesinin sebebi de bu.

04 Mundo Base

Yeni Mundo’da daha dinamik bir karakter tasarladığımızı göreceksiniz. Kendisi bir terlik giyiyor ve animasyonları kişiliğinin farklı yönlerini yansıtıyor. Mundo’nun sayısız tıbbi değişiklik geçirdiği ve daha sonra bir yerlerden kaçtığı bariz. Giydiği kıyafetler ve kullandığı silahlar, Mundo’nun yakın geçmişte neler yaşadığının işareti niteliğinde ve bu hikâyeyi destekleyen ayrıntıları eklemek gerçekten de çok eğlenceliydi.

Drew “sandwichtown” Morgan (Baş Animasyon Sanatçısı):

İlk aşamalarda Mundo’nun ahmaklığını öne çıkarmak ve onu olabildiğince şapşal bir hale getirerek eğlenmek istedim. Onu özgün kılan şeylerden biri de aptallığı. Dolayısıyla onun ne kadar ahmak ve garip olabildiğini görmek epey eğlenceliydi. Fakat aynı zamanda onu tehlikeli hale getirmeliydik. Buradaki asıl zorluk, korkunçluğu ve komikliği arasındaki dengeyi korumaktı. Temel mekaniklerinin çoğunun kuvvetli ve ciddi hissettirmesini sağladık ama aralara biraz da komedi serpiştirdik.

01 Mundo Concept

Kışkırtma, dalga geçme ve dans gibi animasyonlarıysa biraz daha komiğe kaçıyor. Ancak temel animasyon seti, onun durdurulamaz bir dev olduğu hissiyatını koruyor. Mundo narin biri değil ve kendisini pek dizginleyemiyor. Tüm hareketleri abartılı olmalı çünkü elinin ayarını bilmiyor. Bu özelliği de onu aşırı tehlikeli biri haline getiriyor.

Jason “LankyTree” Chisolm (Görsel Efekt Sanatçısı) :

Uzun zamandır LoL oynayan biri olarak, Görsel ve Oynanış Yenilemeleri katılmaktan en çok hoşlandığım projelerden. Özellikle de Dr. Mundo kadar sembolleşmiş bir şampiyonun üstünde çalışıyorsam, aldığım zevk kat kat artıyor. Tüm projelere görsel efektlerin temellerini bularak başlıyorum. Bunlar benim için bir rehber görevini görüyor. Tasarladığım her efekt, bu temelleri pekiştirmeli ve onlara uygun olmalı.

Bu proje için belirlediğim büyük temellerden biri, “kimyasallarla güçlendirilmiş fizik” oldu. Mundo’nun kimyasal dönüşümler ve deneyler sonrası kazandığı muhteşem gücü ve acıya karşı dayanıklılığı vurgulamak istedim. Bunun en çok öne çıkan örneği Mundo’nun ultisi. Bu sembolleşmiş yeteneği kullandığında Mundo’nun sürekli can yenileyen bir canavara dönüştüğünü görebiliyoruz. Ekibimiz gerçekten de bunun ön plana çıkmasını ve dikkat çekmesini istedi.

Jayvon “Riot Jirsan” Rymer (Ses Tasarımcısı) :

Her Görsel ve Oynanış Yenilemesi’nde olduğu gibi, şampiyonun ilk haliyle gelmek istediğimiz noktayı karşılaştırmak epey havalı bir şey. Dr. Mundo’nun yenilemesinde, oyuncuların şampiyon hakkında bildiği şeyleri korumak ama aynı zamanda onun kaslı bedenini ve gücünü bir üst seviyeye taşımak istedim. Gerçekten de sağı solu belli olmayan ve zamanla güçlenen bir deve karşı savaşıyormuş gibi hissetmenizi istedim. Kaslarının büyümesi ve boyutu üstünde çalışan diğer ekiplerin denediği bir sürü havalı şey vardı. Dolayısıyla bunların bir kısmını yeteneklerinde yakalamak istedim.

Tasarlarken eğlendiğim şeylerden biri de kullandığı Zaun kimyasallarının sesleriydi. Pek çok farklı ses denedim. Mesela nasıl tonlar oluşturabileceğimi görmek için buz seslerini işledim, içinde yağ kızaran aşırı sıcak bir tavaya buz küpü koydum ve hatta ses kütüphanemizdeki tavuk seslerini kullanıp onları yeniden işleyerek havalı ton dokuları elde etmeye çalıştım.

Doktor Mundo hakkındaki gelişmeler şimdilik bu kadar. Daha fazla detay için Espor Gazetesi’ni takip etmeyi unutmayın. Ayrıca bakmak isterseniz

https://esporgazetesi.com/riot-lol-rework-sampiyon-secme-anketi/
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments