1. Anasayfa
  2. CS:GO

Efsanevi AWP Oyuncusu kennyS, Vergi Kaçırmaktan Suçlanıyor

Efsanevi AWP Oyuncusu kennyS, Vergi Kaçırmaktan Suçlanıyor
0

CS:GO’nun AWP silahı ile özdeşleşen oyuncusu hiç süphesiz Fransız oyuncusu kennyS. Ancak Fransız oyuncunun adı vergi kaçırmak ile suçlanıyor. Bu iddia Fransız haber sitesi VaKarM’a ait. İddialara göre kennyS, 2016 ve 2017 yılları arasında aldığı maaşın çok daha düşük bir miktarını açıklamış. KennyS, Fransız hükümetine belirtilen yıllarda toplam 48 bin euroluk vergiyi kendisine ait şirketi olan “Kenny Schurb & Co Limited” (KS&CL) aracılığıyla ödemişti.

Öyle ki G2 Esports’a ait olan “Gamers 2 Medias” şirketi, KS&CL’ye sağlanan hizmetler doğrultusunda 2017 yılında 244 bin euro, 2018 yılında ise 275 bin euro ödeme yaptığıda gelen iddialar arasında. Ancak kennyS o dönemdeki maaşı yanlızca 25 bin euro. Aynı zamanda kennyS, 2017 ve 2018’de turnuvalardan kazandığı ödülleride açıklamamakla da suçlanıyor. Espor kazanç portalına göre bu yıllarda vergiler hariç toplam 332 bin euro kazandığı tahmin ediliyor. Ancak Fransız oyuncu bu paranın çok daha azını bildirmiş.

Hem şirketinin ortağı hemde Fransız oyuncunun üvey kardeşi olan Cyril Michel, kennyS’in, belirtilen dönemlerde Fransa’da yaşamadığı, Malta ve İskoçya’daki ikametgahlarında vergilerini ödediğinide savundu. Ayrıca şirketin merkezi, Fransa’nın ticari faaliyetler üzerine vergi uygulaması nedeniyle İrlanda üzerine kayıtlıdır. İrlanda merkezindeki şirketler ise uluslararası devletlere %15 vergi ödüyor. Fransa’da bu oran %28.

Konunun asıl vergi kaçırma iddiasının alevlendiren olay ise kennyS’in şirketi olan KS&CL’in tam 134 şirket ile birlikte aynı sitede olması. Bu durum Panama Belgeleri ve diğer uluslararası skandallarla aynı ortamda yani adalet nezrinde “Vergi Kaçırma Planı” olabilir. Tüm bunlara rağmen kennyS’in üvey kardeşi Cyril, İrlanda’yı sadece orada yaşayan akrabaların ve kennyS’in İskoçya’daki evine yakın olduğu için seçtiğini söyledi. Ancak Fransız hükümeti, İrlanda’da bu sebepten şirket açılmasını pek de inandırıcı bulmuyor.

Efsanevi AWP Oyuncusu kennyS ne yapacak?

Fransız bir kamu kurumu KS&CL’ye kayıtlı iki telefonun, Digne-les-Bains şehrinden Fransız alan kodlu numaralar olduğunu, şirketin Fransa topraklarında yönetildiğini iddia etti. Bu faktöler dışında savcılık, kennyS’in beyan ettiği geliri, gerçek kazançlarla uyuşmadığını bir kez daha söyledi. Bu sebeple kennyS, kardeşi Cyril ile aleyhine açılan davanın düşmesi için mahkemeye başvursa da, mahkeme bu başvuruyu reddetti. Ancak bu dava derdestliği olmadığı için Fransız oyuncunun suçlu olduğunu söylemek doğru olmaz.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments