1. Anasayfa
  2. VALORANT

EMEA Elemeleri Öncesi Temsilcilerimizi Tanıyalım

EMEA Elemeleri Öncesi Temsilcilerimizi Tanıyalım
0

VCT heyecanı 3. Aşama ile devam ediyor. 3. Aşamanın ilk mücadeleleri olan Challengers 1 ve Challengers 2 tamamlandı. Bu iki turnuvada başarılı olan takımlar EMEA bölge elemelerine yükseldi. CIS, Avrupa ve Türkiye bölgelerinden tam 12 takım Masters 2 Berlin bileti için kozlarını paylaşacak. Biz de bu önemli mücadeleler öncesi takımlarımızı kısaca tanıttık.

SuperMassive Blaze

EMEA Elemeleri

SuperMassive Blaze ekibi Valorant sahnesine yaklaşık üç ay önce giriş yaptı. Blaze ismi ile başlayıp ardından SuperMassive ile birleştiler. İlk ciddi sınavları olan VCT 3. Aşama Challengers 1 turnuvasında herkesin merakla beklediği takımlar arasında görülüyorlardı. Ayrıca BBL, Oxygen ve Futbolist gibi Türkiye’nin önde gelen bu 3 takımı arasına girebileceğini de birçok kişi söylüyordu.

Turnuvanın ikinci maçında Oxygen Esports’a kaybedip kaybedenler grubuna düşmüşlerdi. Alacakları bir mağlubiyet onları turnuva dışına itecekti. Ancak SuperMassive Blaze kaybedenler grubunun tüm maçlarını kazanıp finalde de Oxygen Esports’u mağlup ederek şampiyonluğa ulaştılar.

Ekibin ajan kompozisyonu şimdilik çok değişkenlik göstermiyor. Ancak EMEA elemeleri maçlarında nasıl oynayacakları merak konusu. Takımın öne çıkan ismi Batuhan “russz” Malgaç. Challengers 1 turnuvasının MVP’si seçilen oyuncu genellikle Sova oynuyor. Temsilcimiz olan SuperMassive Blaze’in ilk maçı FPX – Fire Flux Esports maçının kazananı ile olacak.

Oxygen Esports

oxygen emea

Türkiye’nin Valorant’ta en önde gelen takımlarından biri hiç kuşkusuz Oxygen Esports. Valorant’ın duyrulmasıyla beraber kadrosunu ilk duyuran takımlardan biri olmuşlardı. O günden bugüne oyun tamamen değişti. Oxygen Esports da değişime ayak uyduran takımların başında geliyor. İlk kadrolarından sadece 2 isim değişti ama oyun anlayışları geçen senenin çok üstünde.

Geçtiğimiz EMEA elemelerinde yarı finalde Team Liquid’e elenmişlerdi. 3-4. sırada turnuvaya veda ederek EMEA elemelerinin en başarılı Türk takımı olmuşlardı. EMEA elemelerinin ardından önemli isimlerinden biri olan Turko‘yu SuperMassive Blaze’e kaptıran Oxygen, yerini Unity doldurmuştu.

Cihan “Unity” Seferoğlu’nun kadroya katılmasının ardından VCT 3. Aşama Challengers 1 mücadelelerinde Oxygen, final maçı dışında hiçbir takıma kaybetmemişti. Oxygen Esports’un Valorant kadrosundaki öne çıkan ismi Göktuğ “XiSTOU” Canciğer. Başarılı oyuncu çoğunlukla sentinel ajanlarını oynuyor. Temsilcimizin ilk rakibi Avrupa takımı Giants Gaming.

Fire Flux Esports

Fire Flux Esports

Fire Flux Esports da tıpkı SuperMassive Blaze gibi Valorant Türkiye sahnesine yeni giriş yapan güçlü takımlardan biri. Fire Flux ekibinin kurucusu ise hepimizin tanıdığı Cantuğ “UNLOST” Özsoy. Fire Flux da bundan yaklaşık 3 ay önce kuruldu. İlk ciddi sınavında gayet iyi performans göstererek VCT 3. Aşama Challengers 1 turnuvasında 4. oldular.

Fire Flux oyuncu kadrosunu en başta 7 kişi ile tanıtmıştı. Ancak daha sonra Asil “skyLen” Yalçın kiralık olarak Team Aurora’ya gönderilmişti. 6 kişi olarak devam eden oyuncu kadrosunda Salih “marqnue” Barakat ve Salah “salah” Barakat koç olarak görev yapıyor.

VCT 3. Aşama Challengers 2 turnuvasında Fire Flux ilk maçında Digital Athletics karşısında 2-1 mağlup olmuş ve kaybedenler grubuna düşmüştü. Ancak daha sonra maç kaybetmeyen Fire Flux, turnuvayı şampiyonlukla bitirmiş ve EMEA elemeleri biletini kapmıştı. Takımın öne çıkan ismi entry fragger rolünü üstlenen Volkan “sociablEE” Yonal. Temsilcimiz ilk maçında Avrupa’nın önde gelen takımlarından biri olan FPX ile karşılacak.

Bizi EMEA elemelerinde temsil edecek bu 3 takımımızı sizler için tanıtmış olduk. 3 takıma da EMEA elemelerinde başarılar diliyoruz.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments