1. Anasayfa
  2. Espor

Envy, VCT’de Spike’ı Çözmeyi Unuttu!

Envy, VCT’de Spike’ı Çözmeyi Unuttu!
0

Team Envy, ne kadar iyi olurlarsa olsunlar profesyonel oyuncuların da hata yapabileceğini bize bir kez daha göstermiş oldu. 100 Thieves‘e karşı oynadıkları VCT “upper bracket” yarı final maçında takım, komik ve üzücü bir şekilde bombayı çözmeyi unuttu.

VCT NA 3. Aşama: Challengers 1’in yarı finalinde, turnuvada henüz hiç mağlubiyeti olmayan 100 Thieves ve Envy takımları karşı karşıya geldi. Haven haritasında oynanan ilk maçta, Envy 6-5 geride iken, C bomba alanını başarılı bir şekilde geri almayı başardı ve 100T’den son rakiplerini de Omen tarafından öldürüldü.

Ancak takım durumu eşitliğe getirdiğini zannederken, Omen oynayan Kanadalı Jimmy “Marved” Nguyen, bombanın yarısını çözüp bıraktı. Takım arkadaşları arasındaki iletişimsizlikten dolayı olacak ki, ayakta kalan diğer oyuncu Victor “Victor” Wong da bombayı çözmedi, ve fark ettikleri noktada her şey için çok geçti.

Taraf değiştirmeden önceki son el olduğu da göz önüne alınacak olursa, bu, silah almak için yapılmış bir hamle de olmasa gerek. Envy, Marved’ı FazeClan‘dan kiraladığını 1 Temmuz 2021 tarihinde duyurmuştu. Bu nedenle de kendisi, takıma henüz adapte olamamış olabilir.

Bu komik gaf onlara raundu kaybettirmekle ve üstünlüğü 100T’nin eline vermekle kalmayıp, aynı zamanda takımın moralini de sarsmış olabilir. Hatadan sonra sadece 4 el alabilen Envy, ilk haritayı 13-9 geride bitirdi ve ikinci harita Icebox’ta da 13-7 mağlup olarak “lower bracket”a düştü.

Ancak olaydan sonra organizasyon ve oyuncular, duruma komik tarafından bakmayı tercih etti. Fanlar durumu CS:GO Berlin Major’de Astralis’e karşı bombayı çözmeyi unutup sonuçta maçı kaybeden G2’nun haline benzetti

Maçtan sonra tweet atan Marved, bir Omen oyuncusu olarak içgüdüsünün bombayı -ulti puanı için- silah arkadaşlarına bırakmak olduğunu ve bu yüzden bir hata yaptığını belirtti. Organizasyon ise takımın IGL’si Pujan “FNS” Mehta’nın fotoğrafını paylaşıp sıkıntı olmadığını belirtti.

Takım, aynı gün oynadıkları “lower bracket” maçında Gen.G‘yi yenerek turnuvaya devam etmeye hak kazandılar ve “lower bracket”ta Sentinels ile eşleşti. Karşılaşma Türkiye saati ile 11 Temmuz saat 12:30’da oynanacak. Envy’nin ise bir daha böyle bir hata yapmayacağını tahmin ediyoruz.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments