1. Anasayfa
  2. CS:GO

Eternal Fire Oyuncusu xfl0ud ile Röportaj Yaptık!

Eternal Fire Oyuncusu xfl0ud ile Röportaj Yaptık!
0

Son dönemlerde oldukça konuşulan Eternal Fire profesyonel CS:GO oyuncusu xfl0ud ile sohbet ettik! Kendisi Eternal Fire’ın gidişatı hakkındaki düşüncelerini aktarırken, Eternal Fire Academy takımı, kendi espor süreci ve CS:GO’ya gelen son güncellemeden de bahsetti.

🎙️ Cansın İnce

SORU

Eternal Fire’da şu an işler nasıl gidiyor? Ne düşünüyorsun takım hakkında?

CEVAP

Kadro olarak en iyi senaryolardan birini kurduğumuzu düşünüyorum. Yeni roller olacak. imoRR’un AWPer olması, MAJ3R’in T side’da hem hem entry hem IGL olması… Bu rollere adaptasyonlar tamamlanınca çok daha güçlü bir takım olacağımızı düşünüyorum. İlk amacımız Malta’daki ESL Pro League 17 olacak. Ondan sonra da BLAST Paris Major 2023’e full fokus odaklanıp çalışacağız.

SORU

Aktif kadrodan çıkarıldığın dönem senin için nasıl geçti?

CEVAP

Bu tarz şeyler her spor dalında olabilir. Organizasyon veya oyuncular her farklı şekilde çalışmak veya farklı oyuncuları denemek isteyebilir. Sonuçta bir şeyin doğru olup olmadığını denemeden göremezsin. Bireysel olarak bu tarz şeylere alışkın olduğum ve bunlar bana yanlış gelmediği için herhangi bir negatif etkisi olmadı. Kendi oyunumu oynamaya devam ettim. Günün sonunda Eternal Fire veya başka bir organizasyon altında oynayacağımı biliyordum. Hayallerimiz için de çalışmamız gerekiyor o yüzden bir oyuncunun yedeğe alınması her şeyin bittiği anlamına gelmiyor.

SORU

EF Academy harika gidiyor şu an. Onlar hakkında ne düşünüyorsun? Onlarla beraber çalışıyor musunuz?

CEVAP

Şu anda birlikte çalışmıyoruz ama ben onların da daha iyiye gitmesi adına senkronize bir şekilde çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Birazcık kimya bir kadro onlar. Herhangi bir değişiklik yapmadan devam etmeliler. Yeni bir oyuncu geldiğinde veya bireysel olarak başka takımlara gittiklerinde performansları düşüş gösterebilir. Şu an takım olarak çok başarılı gözüküyorlar ve kazanma serilerini de çok güzel bir şekilde sürdürüyorlar. Belki biz de ilerleyen süreçte birlikte antrenmanlar yaparak onların daha iyi olması adına yardımda bulunabiliriz.

SORU

CSGO’ya gelen son güncelleme hakkında ne düşünüyorsun?

CEVAP

Ben Anubis’in tamamen rekabetçi olmayan bir harita olduğunu düşünüyorum. Tuscan’ın gelmesini bekliyordum ve Anubis’in gelmesi biraz hayal kırıklığına uğrattı beni. Önümüzdeki dönemlerde bir rework beklediğimi söyleyeyim. CS:GO’nun harita kalitesi Ancient ile birlikte düşmüştü Anubis ile de iyice düşüşte şu anda. Overpass ve Inferno gibi kaliteli haritalar görmüyorum, oynarken de hissetmiyorum kaliteli olduklarını ama sonuçta onlara da çalışmamız gerekiyor.

SORU

EF’de Anubis veya Ancient’e yönelik çalışmalar var mı?

Bunların hepsini deneyip görmemiz gerekiyor. Takım olarak Anubis’i çok fazla beğenmiyoruz ama iyi bir kimya oluşturabiliriz Anubis’te. Şu anda Ancient ve Anubis’i havuzumuza eklememiz gerekiyor çünkü sadece bir harita yasaklama şansımız olacak bu yüzden en azından birine kesinlikle başlamamız gerekecek yakın zamanda.

SORU

EF’de kadronun sürekli değiştiği bir dönem oldu. TR0JN, hey044 gibi oyuncular girdi. O dönem hakkında neler söylemek istersin?

CEVAP

Ben girdikten sonra bazı denemelerimiz oldu. AWPer açığımız vardı. Devam etmemiz gereken turnuvalar vardı bu yüzden farklı farklı denemeler yaptık. Bu süreç de çok sağlıklı geçmedi ve MAJ3R ile tekrardan anlaşma sağlanınca imoRR’u AWPer rolüne geçirerek devam etme kararı aldık. Bundan sonraki süreçte herhangi bir oyuncu değişikliği olacağını düşünmüyorum. Daha fazla çalışıp daha fazla verip alım önümüze bakacağız.

SORU

Son zamanların flaş takımı HEROIC hakkında neler söylemek istersin?

CEVAP

Ben onları eski oynadığım takıma benzetiyorum. Çok kimya bir kadrolar ve kemik kadro uzun zamandır beraber. Şu anki sahneyi domine edebilecek sayılı takımlardan biri olduklarını düşünüyorum. k0nfig’in gelişi sonrası belki BLAST World Final’da başarılı olamayabilirler ama Paris Major’ı ve 2023’ün başındaki turnuvaları domine edebileceklerini düşünüyorum.

SORU

EF’in 2023 hakkındaki planları neler?

CEVAP

Şu anda sezonu bitirmiş bulunmaktayız. Önümüzde en yakın ESL Pro League 17 ve BLAST Paris Major 2023 bulunacak. Çalışmalarımız Ocak’ta başlayacak ve muhtemelen Mart’a kadar durmadan devam edeceğiz çalışmalara. Gaming House veya Bootcamp’lerde zaman geçirebiliriz. Dediğim gibi şu an için en büyük hedeflerimiz ESL Pro League 17 ve BLAST Paris Major 2023.

SORU

Major’ların yeni eleme sistemi hakkında ne düşünüyorsun?

CEVAP

Çok detaylı okuyamadım ama sanırım hem açık hem kapalı elemeleri geçmeniz gerekiyor. Bu da demek oluyor ki Major’da güçsüz takımları çok fazla istemiyorlar ve o takımların en zorlu süreçten geçmelerini istiyorlar. Benim görüşüm doğru bir karar. Çünkü IEM Rio Major 2022’ye katılan takımlar çok güçlü değildi. Bunları daha da azaltmak için yapılan bir sistem diye düşünüyorum.

Eternal Fire oyuncusu Yasin “xfl0ud” Koç’a bize zaman ayırdığı ve sorularımıza cevap verdiği için teşekkür ediyor, kariyerinde başarılar diliyoruz!

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments