1. Anasayfa
  2. Diğer

Avrupa Şampiyonu Yeniden TÜRKİYE!

Avrupa Şampiyonu Yeniden TÜRKİYE!
AVRUPA ŞAMPİYONU YENİDEN TÜRKİYE!
0

7-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen FIBA Esports Open III turnuvasında mücadele eden Türkiye milli takımımız gösterdiği üstün performansla şampiyon olmayı başardı. Milli takımımız Uluslararası Basketbol Federasyonu tarafından yeni jenerasyon konsollar için düzenlenen NBA 2K21 turnuvasında aldığı bu galibiyetle iki yıl üst üste kupayı kaldırmış oldu.

Milli Takım Grup Aşamasından Namağlup Ayrıldı

Milli takımımız A grubundaki ilk mücadelesinde Slovenya milli takımı ile karşı karşıya geldi. Turnuvanın açılış karşılaşmasından 85-33’lük skorla ayrılan takımımız, turnuvaya güçlü bir başlangıç yaptı. Günün ikinci maçında Danimarka ile karşılaşan milli takım, çekişmeli geçen maçtan 57-50’lik skorla galip ayrılan taraf olmayı başardı. İlk günün son maçında ise İsviçre ile karşılaşan takımımız 86-58’lik skorla galibiyeti elde ederken, grup aşamasını da namağlup tamamlamış oldu.

Taraftarlardan Büyük Destek

Eski NBA2K esporcusu ve yayıncı Alper Biçen tarafından Twitch üzerinden canlı yayınlanan maçlarda taraftarlar milli takımdan desteğini esirgemedi. Anlık ortalama 5 bin izleyici tarafından takip edilen turnuvada, finalde 15 bin izleyiciye ulaşıldı. Türkiye milli takımın taraftarları Twitch sohbeti üzerinden desteğini gösterdi. Ayrıca turnuvanın tüm maçları FIBA’nın resmi Youtube kanalı üzerinden de canlı yayınlandı.

Zorlu Çeyrek Final ve Yarı Finalde Galip Gelen Taraf Türkiye

A grubunu birinci olarak tamamlayan takımımız çeyrek finalde B Grubunun üçüncüsü olan İspanya ile eşleşti. Türkiye milli takımı üç maçlık serinin ilk maçında gösterdiği performansla seriyi 1-0’a getirmeyi başardı. Ardından başa baş geçen ikinci maçta İspanya milli takımı 53-54’lük skorla seride durumu eşitledi. Çeyrek final serisinin üçüncü maçında baskın bir oyun sergileyen takımımız 60-45’lik skorla İspanya milli takımını elemeyi başararak turnuvada yarı finale yükseldi.

Yarı final aşamasında Büyük Britanya ile eşleşen milli takım, seriye 0-1 geride başladı. Üç maçlık serinin ikinci maçında daha güçlü görünen Türkiye milli takımı seride skoru 1-1’e getirmeyi başardı. Yarı finalin son maçında da etkili oyununu devam ettiren takımımız durumu 57-43’lük skorla 2-1 yaparak büyük finale yükseldi.

Türkiye Büyük Finalde Almanya ile Karşılaştı

FIBA Esports Open III finalinde turnuvanın güçlü isimlerinden Almanya ile karşılaşan milli takımımız turnuva boyunca gösterdiği iyi performansı final serisinde de korudu. Türkiye milli takımı, yakın geçen ilk maçı 45-43 önde kapatmayı başardı. Serinin ikinci maçında ise erken galibiyeti isteyen takımımız, üstün performansıyla elde ettiği 63-46’lık skorla şampiyon oldu.

Milli takım oyuncuları maçın son dakikalarında oyun içinde yaptıkları asker selamı ile Türkiye taraftarlarına selam göndermiş oldu.

Türkiye Milli Takımı FIBA Tarafından Düzenlenen Turnuvalarda Namağlup

Geçtiğimiz yıl düzenlenen FIBA Esports Open II’yi de yenilgisiz şampiyon olarak tamamlayan takımımız, turnuvanın bu yıl düzenlenen üçüncüsünde de yenilmezlik serisini devam ettirdi. Böylelikle Türkiye milli takımı, FIBA tarafından düzenlenen resmi turnuvalarda çıktığı 12 maçta aldığı 12 galibiyetle başarılı bir istatistiğe imza attı.

Ayrıca 1907 Fenerbahçe Espor oyun kurucus Eren Demirtaş milli takım formasıyla turnuvada gösterdiği performansla üst üste ikinci kez MVP seçildi.

1907 Fenerbahçe Espor’dan milli takıma seçilen Kadir Pektaş’ın turnuva hakkındaki görüşleri ise şöyle: “Turnuvanın ilk gününden itibaren birinci olacağımı söylüyordum ve öyle de olduk. Eğer FIBA Esports Open IV gerçekleşirse onda da birinci olacağız.”

FIBA Esports Open organizasyonu boyunca milli takımımızın menajerliğini üstlenen Emre Aksoy ise turnuva hakkında şu sözleri söyledi: “2020’de Avrupa’yı hem kulüpler hem de milli takımlar arasında organize edilmiş hemen hemen tüm kupaları kazanarak süpüren oyuncularımız, üst üste ikinci defa FIBA tarafından düzenlenen bir turnuvada şampiyon olarak uzun yıllar unutulmayacak bir başarı elde etti. Hepsini tek tek tebrik ediyorum. “

1907 Fenerbahçe Espor NBA2K takımından Birkan Cengir, Eren Demirtaş, Fatih Toprak, Kadir Pektaş, Sabri Can Aksoy, Tansu Aksoy ve Galatasaray Espor NBA2K takımından Mecit Can Boy’u milli takım formasıyla elde ettikleri bu başarıdan ötürü tebrik ederiz.

NBA2K Milli Takım Kadromuz:

Oyuncular:

Sabri Can Aksoy

Tansu Aksoy

Mecit Can Boy

Birkan Cengir

Eren Demirtaş

Kadir Pektaş

Fatih Toprak

Yönetim:

Emre Aksoy

Esat Kahyaoğlu

Oyunları Takip Ederek Seven. İletişim: [email protected]

Yazarın Profili
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments