1. Anasayfa
  2. VALORANT

forZe Valorant’tan Çekiliyor!

forZe Valorant’tan Çekiliyor!
0

Rus organizasyon forZe, Valorant takımını dağıttı. Organizasyonun rekabetçi Valorant arenasına dönüp dönmeyeceği bilinmiyor.

Organizasyonun Riot’un FPS oyunu Valorant’tan çekilme kararı, Eylül’ün sonunda One Breath Gaming takımının, forZe’nin üç oyuncusunun anlaşmalarını satın almasından sonra geldi. 24 Eylü’de gerçekleştirilen transferlerde, Denis “hugeon” Vasiliev, Nikolai “zeddy” Lapko ve Nikita “Coffee” Antsypirovich, One Breath Gaming tarafından satın alınmıştı. Bu nedenle de, normalde Son Şans Elemeleri’ne katılmayı garantilemiş olan forZe, puan kaybından ve kadro eksikliğinden dolayı slotunu kaybetti. Bugün itibari ile de organizasyon, kalan oyuncuları Vyacheslav “Art1st” Lyadnov ve Dmitry “SUYGETSU” Ilyushin ve koçları Vladimir “Jil” Yasevich’in anlaşmalarını feshetti.

Bugün Valorant kadromuzun kalan üyelerine veda ediyoruz. @art1stcs, @SUYGETSU666 ve @vladimirjil’e teşekkür ediyor ve kariyerlerinde başarılar diliyoruz. Aynı zamanda süresiz olarak Valorant’tan çekiliyoruz.


forZe, Mayıs 2020 kurduğu takımı ile oyunun ilk aşamalarından beri Valorant’a yatırım yapıyordu. Takımın önemli başarılarından biri, Aralık 2020’de Team Singularity’ye karşı galip gelerek First Strike CIS’i kazanmaktı. En yakın zamanda da CIS VCT 3. Aşama Challengers 2 şampiyonu olmuşlardı.

Takım, EMEA 3. Aşama Challengers Playofflarında ilk sekize yer aldı ve kazandığı puan ile Son Şans Elemeleri’ni garantiledi. Ancak kadronun yarısının One Breath Gaming tarafından alınmasının ardından, VCT Küresel Müsabaka Politikası gereğince puan cezası alma durumuna gelen forZe slotunu kaybetme riski ile karşılaştı. Bu durumda puan sıralamasına göre -forZe’den sadece 5 puan geride olan- FunPlus Phoenix Son Şans Elemeleri’na katılabilecekti. Ancak One Breath Gaming ile anlaşmaya giden forZe, turnuva slotunu organizasyona devretti.

forZe’nin 2022’de yeni bir kadroyla mı geri döneceği yoksa başka espor oyunlarına mı odaklanacağı belli değil. Halihazırda organizasyon, CS:GO ve FIFA’da aktif takımlara sahip.

forZe yerine yarışacak olan One Breath Gaming’in Son Şans Elemeleri’ndeki ilk rakibi, Team Liquid olacak ve karşılaşma 11 Ekim’de oynanacak.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments