1. Anasayfa
  2. VALORANT

VALORANT Champions Öncesi Envy’i Tanıyalım

VALORANT Champions Öncesi Envy’i Tanıyalım
0

Team Envy -önceki adı ile Team EnVyUs- 2007 yılında Tosh “Stainville” Mcgruder ve Skyler “Foreplayy” Johnson oyuncuları tarafından kurulmuş bir Call of Duty takımı olarak espor arenasına atıldı. 2012 yılında Envy Gaming ana şirketinin kurulması ile şirketin alt kollarından biri haline gelen EnVyUs, 2017 yılında Team Envy adını aldı. Birçok yatırımcı tarafından destek verilen Envy Gaming’in sahip olduğu oyun takımları şu şekilde: CS:GO, FIFA, Fortnite, Gears of War, Halo, Leahue of Legends, Magic: The Gathering, Overwatch, PUBG, Rocket League, StarCraft, Super Smash Bros., Street Fighter.

Ayrıca organizasyon, rekabetçi CS:GO arenasının önemli turnuvalarından Flashpoint’in kurucu üyelerinden. Organizasyonun sahibi Mike Rufail’in çabaları ile birçok alana ve bölgeye yayılan organizasyon, 2019’da Forbes tarafından “Dünya’nın En Değerli 8. Espor Organizasyonu” seçildi.

VALORANT rekabetçi arenasına 13 Temmuz’da atılan Team Envy, “together we are teriffic” kadrosunu -aKis, c4Lypso, Pujan “FNS” Mehta, mummAy ve kaboose, transfer ederek ilk VALORANT takımını kurmuş oldu. İlk transfer edilen kadrodan sadece FNS halen güncel kadroda bulunuyor.

Daha sonra Victor “Victor” Wong ve Austin “crashies” Roberts’ın transferi ile kadro dışına alınan aKis ve c4Lypso, Ekim 2020’de organizasyon ile yollarını ayırdı. Takımın halen aktif kadrosunda bulunan 23 yaşındaki crashies ve 24 yaşındaki Victor, daha önce T1 VALORANT kadrosunda oynuyordu.

Emekli olma kararı veren 21 yaşındaki Jake “kaboose” McDonald’ın takımdan ayrılması ile Team Envy, FaZe Clan oyuncusu Jimmy “Marved” Nguyen’i kiraladı. Ardından 5 Ağustos 2021’de Andbox takımından transfer edilen Jaccob “yay” Whiteaker ile takımın bugünkü aktif kadrosu tamamlanmış oldu.

Envy’nin VALORANT’taki Diğer Başarıları

  • First Strike 2021: Kuzey Amerika 3-4.lüğü
  • VCT 2021: Kuzey Amerika 1. Aşama Challengers 2 birinciliği
  • VCT 2021: Kuzey Amerika 2. Aşama Challengers 1 üçüncülüğü
  • VCT 2021: Kuzey Amerika 3. Aşama Challengers Playoffları üçüncülüğü
  • VCT 2021: 3. Aşama Masters – Berlin ikinciliği

Envy’nin VALORANT Champions Macerası

VCT 2021: Kuzey Amerika 3. Aşama Challengers Playoffları’nda elde ettiği başarı sayesinde 3. Aşama Master – Berlin’e katılmaya hak kazanan Envy, oldukça başarılı bir Masters Berlin süreci geçirdi. Grup aşamasında Envy -Champions’a da katılacak olan takımlar- Keyd Stars ve KRÜ Esports’a karşı 2-0’lik galibiyetler aldı. Playofflarda’da Kuzey Amerika’nın gözde takımları Sentinels ve 100 Thieves’e karşı maç kaybetmeden galibiyetler alan takım, büyük finale kadar namağlup geldi. Büyük finalde ise Gambit Esports’a karşı 3-0 yenilerek turnuvayı ikinci sırada bitirdi. Turnuvadan aldığı 375 puan ile Kuzey Amerika sıralamalarında 2. olarak 100 Thieves’in önüne geçen takım Champions’u garantilemiş oldu.

Envy Kadrosu Kimlerden Oluşuyor?

  • canada flag Pujan “FNS” Mehta
  • canada flag Jimmy “Marved” Nguyen
  • usa flag Victor “Victor” Wong
  • usa flag Austin “crashies” Roberts
  • usa flag Jaccob “yay” Whiteaker
  • usa flag Michael “Mikes” Hockom (koç)

1-12 Aralık tarihleri arasında Berlin’de oynanacak, 1,000,000$’lık ödül havuzuna sahip VALORANT’ın yıl sonu turnuvası VALORANT Champions’ta Envy’nin ilk rakibi, Güneydoğu Asya bölgesinden X10 CRIT olacak. A grubunda oynanacak maçın, 3 Aralık 2021, saat 20:00’de oynanması bekleniyor. A grubundaki diğer takımlar ise Brezilya takımı Keyd Stars ve Avrupa takımı Acend.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments