1. Anasayfa
  2. VALORANT

VALORANT Champions Öncesi Team Liquid’i Tanıyalım

VALORANT Champions Öncesi Team Liquid’i Tanıyalım
0

Dünyanın en başarılı ve en köklü espor takımlarından olan ve kurulduğu günden bu yana 20’den fazla oyunda rekabetçi arenada sahne almış Team Liquid, VALORANT sahnesine de hızlıca katılan takımlardan biri oldu. Team Liquid, fish123 ismiyle kurulmuş olan kadroyu bünyesine dahil ederek Ağustos 2020’de rekabetçi arenaya dahil oldu.

https://twitter.com/LiquidValorant/status/1291811547153444864

Team Liquid’in kurduğu ilk kadro:

united kingdom flag Adam “ec1s” Eccles
united kingdom flag Dom “soulcas” Sulcas
united kingdom flag James “Kryptix” Affleck
united kingdom flag Travis “L1NK” Mendoza
BE Adil “ScreaM” Benrlitom
united kingdom flag Connor “Sliggy” BlomfieldKoç

2020

Kurulduğu yıl ilk olarak Riot Games‘in üçüncü sahış şirketlerle ortak olarak düzenlediği IGNITION SERIES‘de kendisini gösterme fırsatı yakalayan Team Liquid, bu turnuvalardan 11.500 € kazandı. Team Liquid’in bu turnuvalar arasındaki en iyi performansı ise üçüncü olarak tamamladığı BLAST Twitch Invitational‘da sergilediği oyun oldu.

Ardından Riot Games‘in ilk resmi turnuvası olan First Strike‘da Avrupa’da mücadele eden Team Liquid, bu turnuvaya ilk elemelerden katılmayı başarsa da turnuvanın ilk maçında, 3 gün sonra şampiyon olacak olan Team Heretics karşısından 2-1 mağlup ayrılarak elenmiş oldu.

VALORANT Champions Tour 2021

2021 yılı için duyurulan VALORANT Champions Tour‘un ilk aşamasında resmen mücadelesine başlayan Team Liquid, VCT 2021: 1. Aşama Challengers 1 (Avrupa) turnuvasını son sekizde tamamladı. Bu sonuç 1. Aşama Masters‘da mücadele etmesi için yeterli olmadı. Sonraki iki Challengers turnuvasının elemelerinden yükselemeyen Team Liquid, 1. Aşama’yı puansız kapattı. VCT 2021: Avrupa 1. Aşama Challengers 2‘nin elemelerinden elendikten sonra Adam “ec1s” Eccles’ı yedeğe çeken Team Liquid, yerine Fin oyuncu Elias “Jamppi” Olkkonen’ı dahil etti fakat bu değişiklik de istenilen başarıyı getirmeye yetmedi.

https://www.esporgazetesi.com/team-liquid-igl-olmadan-valorant/

2. Aşama‘ya geldiğimizde duyurulan ilk LAN turnuva için bu kez yine sahneye çıkan Team Liquid, VCT 2021: 2. Aşama Challengers 1‘in elemelerini geçemese de bu kez Challengers 2‘ye katılmayı başardı. Hatta ve hatta bu turnuvayı ikinci sırada tamamladı ve 2. Aşama EMEA Elemeleri‘nde de mücadeleye etmeye hak kazandı. EMEA Elemeleri’nde sergilediği performans ile göz dolduran Team Liquid, bu turnuvayı finalde Fnatic‘i 3-2 mağlup ederek birincilikle kapattı ve Fnatic’le beraber Masters – Reykjavík‘te EMEA bölgesini temsil edecek iki takımdan biri oldu.

EMEA Elemeleri boyunca temsilcilerimizden BBL Esports‘u ve Oxygen Esports‘u mağlup ederek turnuva dışına iten Team Liquid, özellikle iki takıma karşı oynadığı oyunla rakiplerine korku vermeyi de başardı. Eski bir CS:GO oyuncusu olan Adil “ScreaM” Benrlitom ise bu turnuva’nın parlayan yıldızı oldu ve turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi.

616ffed9ae298b839af42300
2. Aşama’da Mücadele Eden Team Liquid Kadrosu

VALORANT‘ın ilk LAN turnuvası olan Masters – Reykjavík‘de ise ilk maçtan Version1‘a 2-1 yenilen Team Liquid, ilk maçından kaybedenler grubuna düştü. Burada 4. turda karşılaştığı Fnatic‘e 2-0 yenilen takım turnuvaya dördüncü sırada veda etti. Team Liquid bu dördüncülükle 60.000 $ para ödülü ve 250 VCT Puanı‘nı da hanesine eklemiş oldu.

3. Aşama‘ya geldiğimizde ise Team Liquid için işler hiç iyi gitmemeye başladı. 3. Aşama Challengers 1‘de son dörde kalamayan takım, Challengers 2‘den yoluna devam etti ve buradan birincilikle 3. Aşama EMEA Elemeleri‘ne gitmeyi başardı. Fakat burada sergilediği eski performansından eser kalmayan Team Liquid, kaybedenler grubununun üçüncü turunda Gambit Esports‘a yenilerek elendi ve Masters – Berlin‘de oynama şansını kaybetti.

Team Liquid, 3. Aşama’yı 50 VCT Puanı ile kapattı. Takımın bu kötü gidişatı, ScreaM‘in kardeşi Nabil “Nivera” Benrlitom’un VALORANT sahnesine geçeceği söylentileriyle birlikte değişime gidilerek durdurulacağı inancı topluluk üzerinde hakim oldu. Çok geçmeden ames “Kryptix” Affleck’in oyuna kişisel sebeplerden ara vermesini duyurması üzerine Nivera takıma katıldı.

https://twitter.com/LiquidValorant/status/1441817275418349573

Bu yeni kadrosunun ekmeğini EMEA Son Şans Elemeleri‘nde yiyen Team Liquid, bu turnuvayı namağlup tamamlayarak VALORANT Champions‘da mücadele edecek son EMEA temsilcisi oldu.

VALORANT Champions Scream
Adil “ScreaM” Benrlitom
united kingdom flag Dom “soulcas” Sulcas
united kingdom flag Travis “L1NK” Mendoza
BE Adil “ScreaM” Benrlitom
finland flag Elias “Jamppi” OlkkonenIGL
BE Nabil “Nivera” Benrlitom
united kingdom flag Connor “Sliggy” BlomfieldKoç
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments