1. Anasayfa
  2. VALORANT

Yeni Harita Fracture Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

Yeni Harita Fracture Hakkında Bilmeniz Gerekenler!
0

Valorant, harita tasarımı konusunda, tropik bir cennet olan Breeze’den buz ve karla kaplı Icebox’a kadar bize geniş bir yelpaze sundu. Yeni haritamız Fracture ise, Valorant’ın en hikaye bazlı haritası olabilir. Haritanın etkileyici görselleri ve manzarası yanında bilmeniz gereken detayları, haberimizin devamında!

Fracture haritası, 3. Bölüm 2. Kısım’ın çıkışı ile, 8 Eylül’de oyuna gelecek. Harita ile beraber yeni bir Savaş Bileti ve 3.05 yaması da gelecek. (Fracture harita tanıtımı videosunda, arkadan konuştuğunu duyduğumuz, yeni ajanımız “Dead Eye”ın da yeni kısım ile geleceğine inanan fanlar var)

Daha önce veri madencileri tarafından ulaşılan bilgilere göre haritanın adı Canyon olarak biliniyordu. H şeklinde olan yeni harita, ortadan ikiye bölünmüş durumda. Haritanın bir kısmı çölken diğer kısmı yoğun bir orman örtüsü ile kaplı. Valorant baş tasarımcılarından Brian Yam, harita ile ilgili “bir yarığın neden olduğu, ve zaman çizelgesini parçalayan bir kazanın yaşandığını anlatmak için haritada belirgin bir görsel ayrım yaratmak istedik.” Valorant Teori Geliştiricilerinden Cynprel, sinematikten yola çıkarak, Dead Eye’in, her iki dünyada da Fracture haritasında bulunan ana reaktörü vurduğunu, ve bunun sonucunda iki Dünya’yı birleştirdiğini, zaman çizelgesini parçaladığını savunuyor.

Diğer haritalardan farklı olarak Atak tarafı, haritanın iki tarafında da doğacakken (takım bölünecek) Savunan taraf, haritanın ortasında doğacak. Valorant Kademe Tasarımcısı Joe Lansford, haritanın ana fikrinin çıkışına dair şunları söyledi: “Harita için ana fikir, basit bir sorudan geldi: Atak tarafı, haritanın iki tarafında doğarak Savunanları sıkıştırsa nasıl olur? Oyunculardan bazı temel varsayımları yeniden düşünmelerini ve onlara çözmeleri için benzersiz problemler vermeyi istedik.”

Fracture
Fracture

Fracture Haritasına dair şuana kadar bilinen ana bilgiler şöyle:

  • H şeklinde bir plana sahip haritada Savunucular ortada doğacak.
  • Haritanın altını geçen “zipline”lar, ön ve arka kısımları birbirine bağlayacak.
  • Fracture, interaktif elemanlar içeren ilk harita olacak. (İnteraktif elemanların, daha önceki haritalarda da bulunan Tac-Bears (Hamdi Abi) olması bekleniyor)
  • Ayna Evren’i ve iki tarafın da Kingdom şirketlerini gösteren ilk harita.

Fracture haritası, geleneksel FPS haritalarına kıyasla çok daha farklı bir bakış açısı ile yapılmış. Ancak Valorant’ın hikayesi ile bezenmiş bir harita da aynı zamanda.

fracture 1
fracture 3

Valorant Kreatif Direktörü David Nottingham, Duality sinematiğinden sonra “Amacımız oyunculara ikiz bir Dünya’nın varlığı göstermek (Ayna Evren), bu iki dünya arasındaki tehlikeli çatışmaya dair daha fazla bilgi vermekti. Ve Fracture’da, belki de çatışmanın başlangıçta göründüğü kadar siyah ve beyaz olmayan yönleri olduğunu gösteriyoruz.”

“Bu harita, başlangıçta tek bir zaman çizgisi olduğunu, ve çatışmanın bu gizemli “öbür Dünya”nın oluşması sonucu olduğunu gösteriyor. “Öbür Dünya”dan gelen ajanlar ve ana ajanlar arasındaki çatışma, Fracture haritasında yaşanan olaylar sonucu gelişiyor. Bu nedenle de, yaratıcı ekip olarak görsel hikaye anlatımı ile Ayna Evren ve Valorant hikayesine dair ipuçları verebilecek bir harita yaratmak istedik.”

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments