1. Anasayfa
  2. VALORANT

Heretics, 70 VCT Puanını Kaybedebilir!

Heretics, 70 VCT Puanını Kaybedebilir!
0

Heretics, Mayıs ayından bu yana kadrosundaki beş Valorant oyuncusundan dördünü değiştirdi ve orijinal kadrodan sadece Christian “lowel” Garcia’yı bıraktı. Sonuç olarak, İspanyol organizasyon VLR.gg tarafından hazırlanan bir rapora göre Valorant Şampiyonlar Turu’nun Üçüncü Aşamasına sıfır puanla girecek.

Heretics, Mart ayında büyük finalde Acend’e kaybettikleri VCT Avrupa 1. Aşama Masters etkinliğini ikinci olarak tamamlamış ve 70 puan almıştı. 2020’de Valorant Avrupa sahnesine hakim olan ve en önemlisi Aralık ayında First Strike Avrupa’yı kazanan takım, bu ikincilik sonrası elinden geleni yapmasına rağmen, sonraki iki Challengers etkinliğinin çeyrek finallerinde elendi ve daha fazla VCT puanı kazanamadı.

vlr.gg’den bir temsilci, Riot Games’e ulaştı ve VCT Küresel Rekabet Politikası’nın 3.7.1 bölümüne dikkat çekti; bu bölüm, bir takımın şampiyonada yarışmak istiyorsa kadrosunda en az üç oyuncudan oluşan bir çekirdek bulundurması gerektiğini söylüyor:

3.7.1. Slot Hakkı

Özel Kurallar: Buna göre, eğer bir Takım, bir Resmi Müsabakanın bir sonraki aşamasına geçme hakkını kazanırsa hak, oyunculara veya başka herhangi bir kişiye değil, Takıma ve Sahibine/Sahiplerine aittir. Ancak bu hak, elemeler sürecinde kadrodan minimum üç (3) oyuncuyu tutan takımlara tanınır.

vlr.gg raporunda: Heretics 70 VCT puanı alınacak

vlr.gg’nin raporuna göre, VCT puanları söz konusu olduğunda bu kurallar geçerliliğini sürdürüyor. Heretics dört kadro değişikliği yaptığından, organizasyonun takımın VCT Avrupa 1. Aşama Masters’ta kazandığı 70 VCT puanını elinde tutmayacağı söyleniyor.

Heretics’e 70 puan kazandıran kadro; Žygimantas “nukkye” Chmieliauskas, Dustyn “nieSoW” Durnas, Melih “pAura” Karaduran, Auni “AvovA” Chahade, Ruben “RUBINO” Villarroel ve lowel‘dan oluşuyordu.

Şu anki kadrosunda ise Ardis “ardiis” Svarenieks, Patryk “paTiTek” Fabrowski, Ondřej “MONSTEERR” Petrů, Felix “al0rante” Brandl ve lowel bulunuyor.

Henüz Heretics tarafından yapılan bir açıklama gelmedi, ancak bu durum takım için oldukça üzücü olsa gerek. VCT 3. Aşamaya oldukça dezavantajlı girecekler gibi göürünüyor.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments