1. Anasayfa
  2. LoL

MSI 2021 Şampiyonu: Royal Never Give Up!

MSI 2021 Şampiyonu: Royal Never Give Up!
0

Mid-Season Invitational 2021, 11 bölgenin 11 takımının kıyasıya mücadelesinden sonra bugün oynanan final maçıyla MSI 2021 Şampiyonu belli oldu. LKL Güz Mevsimi Şampiyonu ve son Worlds Şampiyonu DWG KIA ve LPL Güz Mevsimi Şampiyonu Royal Never Give Up takımlarının 5 maçlık serisiyle muazzam bir espor şöleni ortaya çıktı. League of Legends‘ın uluslararası düzeyde en büyük ikinci turnuvası olan MSI, geçtiğimiz yıl COVID-19 Pandemisi sebebiyle iptal edilmişti. Bu yıl İzlanda’da düzenlenen turnuvayla Riot Games, geçtiğimiz yılı telafi ederek, tedbirler kapsamında çok iyi bir organizasyon çıkardı.

1. Maç

1. mac istatistikleri 1

Şampiyon seçim ekranının ardından RNG ve DWG KIA takımları vadiye indi. İlk kanı alan taraf 4. dakikada RNG oldu. Bu skora karşılık veremeyen DWG KIA ekibi maçın ilk dakikalarında geriye düşmeye başladı. İlk ejderi de alan RNG altın farkını açarak rakibine karşı büyük bir üstünlük kurdu. Orta oyunda DWG KIA her ne kadar skor olarak rakibine karşılık vermeye başlasa da RNG‘nin objektifler bakımından rakibine şans vermemesinden dolayı altın farkı geri dönülemez bir noktaya geldi. RNG, 39:10 dakikalık süren mücadelenin ardından serinin ilk maçını kazanan taraf oldu.

2. Maç

2. mac istatistikleri 1

2. maçta her ne kadar ilk kanı alan taraf RNG olsa da bu avantajını koruyamadı. İlk ve orta oyunda önde olan RNG maçın sonlarında doğru yaptığı bir hata ile DWG KIA‘nın öne geçmesine mani olamadı. Maçın 23. dakikasına kadar önce olan Çin ekibi Baron savaşını kaybetti. Baronu aldıktan sonra seri bir şekilde taaruza geçen DWG KIA çok iyi bir takım savaşı başlattı ve bu takım savaşının galibi oldu. Bu takım savaşında DWG KIA‘nın alt koridor oyuncusu Ghost, 4 skor çıkararak adeta devleşti. Bu takım savaşı galibiyetini ve aldığı baronu kartopu etkisine çeviren Kore ekibi 29:35 dakika süren mücadelenin ardından seride durumu 1-1’e getirdi.

3. Maç

3. mac istatistikleri

3. maça geldiğimizde ise ilk kanı alan taraf bu sefer DWG KIA oldu. Fakat 2. maçta olduğu gibi DWG KIA da bu avantajı koruyamadı. Maçın 23. dakikasında gelen bir takım savaşıyla katliam yapan RNG tarafında ise bu sefer alt koridor oyuncusu GALA devleşti. Bu takım savaşının ardından baron güçlendirmesini de ele geçiren Çin ekibi oluşturduğu kar topu etkisiyle 34:18 dakikanın ardından maçı bitiren taraf oldu.

4. Maç

4. mac istatistikleri

Seriyi uzatmak istemeyen RNG bu isteğini oyuna yansıtamadı. 4. maçta da DWG KIA ilk kanı alarak başladı ve bu sefer bunu avantaja çevirmeyi başardı. Oyunun erken safhalarında üstünlüğü büyük ölçüde ele geçiren Kore ekibi, bu durumu aldığı objektiflerle de destekledi. Oyun boyunca 9 kule alan DWG KIA rakibine hiç kule vermemeyi başardı. 24. dakikada gelen bir takım savaşıyla da DWG KIA‘nın alt koridor oyuncusu Ghost turnuvanın ilk ve tek beşte beşini atarak, kartopu etkisi başlattı ve maç 30. dakikayı görmeden DWG KIA galibiyetiyle sonuçlandı.

5. Maç

5. mac istatistikler

Seri 5. maça uzayınca sunucuların ve izleyicilerin beklentisi baş baş büyük bir mücadele yönündeydi. Fakat öyle olmadı. RNG ekibi seriyi kazanmaya ne kadar istekli olduğunu gözler önüne serdi. İlk kanı alan taraf Çin ekibiydi. Karşılaşmanın ilk saniyesinden son anına kadar üstünlüğünü hiç kaptırmadı. 4. maçın tam tersi bir maç sergileyen RNG 27-9 gibi büyük bir skor ve yaklaşık 12 bin altınlık fark oluşturarak maçı büyük bir üstünlükle kazandı.

5. mac sonu min

MSI 2021 Şampiyonu RNG!

5 maçlık muazzam bir serinin ardından 3-2’lik skorla kupaya uzanan takım Çin ekibi Royal Never Give Up oldu. Grup Aşaması‘nı namağlup tamamlayan ardından da Kapışma Aşaması‘nı lider bitiren RNG, turnuvanın başından sonuna kadar favorisi olduğu turnuvayı şampiyon olarak tamamladı. Royal Never Give Up ekibi, MSI kupasını ikinci kez kazanırken, bölgesi Çin’e de kupayı üçüncü kez götürüyor. RNG, bu şampiyonlukla turnuva ödül havuzunun %30’luk kısmını yani 75,000$ ödülü de kasasına eklemiş oldu.

Royal Never Give Up takımının alt koridor oyuncusu Chen “GALA” Wei turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi.

MSI 2021 Şampiyonu

Turnuva boyunca göze çarpan bir performans sergileyen RNG takımının üst koridor oyuncusu Li “Xiaohu” Yuan-Hao, 2018 yılında RNG ile MSI şampiyonluğuna uzanırken orta koridor oyuncusuydu. Bu sebeple Xiaohu, iki farklı rolde MSI şampiyonluğuna ulaşan ilk ve tek oyuncu unvanını elde etti.

Royal Never Give Up, aldığı bu şampiyonlukla bölgesi Çin‘e, Worlds‘e fazladan bir takım gönderme avantajını da getirmiş oldu.

Bir MSI etkinliğinin daha sonuna geldik. Adım adım Yaz Mevsimi’ne yaklaşırken en güncel League of Legends haberleri için bizleri takipte kalın!

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments