1. Anasayfa
  2. VALORANT

Hiko, Valorant Dereceli Maç Sistemini Eleştirdi!

Hiko, Valorant Dereceli Maç Sistemini Eleştirdi!
0

Amerikalı takım 100 Thieves‘in yıldızlarından, eski CS:GO oyuncusu Spencer ‘Hiko’ Martin, birçok profesyonel oyuncu gibi, Valorant’ın derecelendirme ve dereceli maç sistemini kötüledi. Her oyunun şansa bağlı olduğunun altını çizen Hiko, durumun çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde, yayını sırasında üst üste maç kaybetmesinin ardından sinirlenen Hiko, “Dereceli maç sistemi çöp gibi, artık bıktım” dedi. Daha oyunu oynamasını bilmeyen insanlarla eşleşmesini eleştiren Hiko, durumun genellikle böyle olduğunun da altını çizdi.

“Neredeyse hiçbir zaman, başa baş giden bir dereceli maç geçirmedim” diyen Hiko “Her oyun, takımının iyi ya da kötü olacağına dair yazı tura atmak gibi” dedi.

Hali hazırda Valorant sahnesine başarısını kanıtlayan Hiko, pratik maçları dışında Valorant oynamamın korkunç olduğunu da ekledi ve problemin, takımına gelen, boostlanmış oyuncular olduğunu söyledi. Dereceli yüksek seviyede olmasına rağmen, Radyant gibi oynayamayan oyunculara denk gelmekten sıkılan Hiko şunları söyledi:

“Yeteneklerini nasıl kullanmaları gerektiğini bilmiyorlar, nişangahlarını doğru yerlere yerleştiremiyorlar ve sadece yemliyorlar. Bütün problem bu. Eğer atışlarını kaçırıyorsan bu problem değil. 3’e 15 oynuyorsan bu da problem değil. Birine atış kaçırıyor diye sataşacak değilim. Herkes atış kaçırabilir. Ancak oyuncu ne yapmayı bilmiyorsa bu problem, ve bu durumu anlamak da oldukça kolay.”

Hiko’ya göre böyle oyuncuların oyun algıları genelde zayıf oluyor ve Valorant’ın en yüksek derecesini temsil etmeyi hak etmiyorlar. Hiko’nun Riot’tan talebi, oyunların daha dengeli denk gelmesi. “Rakibine karşı açık ara üstünlük kuran bir takımda olmak eğlenceli değil. Ezilen taraf olmak daha da kötü.”

Hiko gibi düşünen, uluslararası birçok profesyonel oyuncu var, hatta neredeyse şu sıralar Valorant gündemi, dereceli maçların kötülüğü üzerinde yoğunlaşmış denilebilir:

Riot ise, topluluktan gelen eleştiriler sonucu, dereceli maç sisteminde küçük bir değişikliğe gittiğini açıkladı. Ancak bunun, bekleme süresinde artışa neden olacağını da hatırlattı.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments