1. Anasayfa
  2. CS:GO

IEM Summer 2021 Çeyrek Final Özeti

IEM Summer 2021 Çeyrek Final Özeti
0

IEM Summer’ın playofflarının ilk günü geride kalırken 2 heyecanlı maçı arkamızda bıraktık. Eşleşmelerden Vitality vs Virtus Pro eşleşmesinden, Vitality 2-0’lık bir sonuçla yarı finallere çıkarken, yine 2-0’lık bir skorla Gambit, NA ekibi olan Evil Geniuses’ı arkasında bıraktı. Maç değerlendirmelerine geçmeden yarı final eşleşmelerine bakacak olursak, Grup A’dan 1. olarak çıkan G2, Gambit ile eşleşti. Grup B’den 1. olarak çıkan OG ise Vitality ile eşleşti. Turnuvanın favori takımı her ne kadar şu an dünya sıralamasında 1. sırada olan Gambit olsa bile, geçen senenin en iyi oyuncu olan Zywoo’nun, takımı Vitality ile playofflara çok iyi başladığını söyleyebilirim. Aynı zamanda OG’nin Flashpoint 3 turnuvasında Vitality’e karşı aldığı 2-0’lık mağlubiyetin rövanşını çok hırslı bir biçimde istedikleri ortada. Şimdi Vitality vs Virtus Pro maçına geçecek olursak;

İnferno’ya savunma tarafında iyi bir başlangıç yapan Vitality varken Virtus Pro atak tarafında çok etkisiz bir performans gösterdi diyemeyiz, özellikle side savunmasını çok iyi yapan Kiyojin ve Misutaaa farklarını ortaya koydu. Vitality’nin savunma yönünü geliştirmek için kadrosuna kattığı Kiyojin’in şu ana kadar gayet iyi bir performans ortaya koyduğunu söyleyebiliriz. Özellikle 18 yaşında olan Misutaaa’nın official maçlar haricinde iddia edilen yüksek performansının Kiyojin ile beraber official maçlara da yansıdığını istatistiklerinden görebiliyoruz.

Virtus Pro tarafında ise Yekindar ve Jame her ne kadar iyi bir performans göstermiş olsalar bile SANJI ve Qikert’in düşük performansından dolayı Vitality’e gerekli cevabı bir türlü veremediler ve sonuç olarak Inferno’da 16-10, Vertigo’da 16-5 yenilerek şampiyonluğa veda ettiler. Ben maçın mvp’si oyumu 1.77 rating ile oynayan Zywoo’ya kullanıyorum ama Misutaaa’nın performansı da bir o kadar etkileyiciydi. Vertigo haritasına baktığımız zaman ise seçtiği İnferno haritasında mağlubiyet alan Virtus Pro, bu haritaya da moral bozukluğuyla beraber iyi başlayamadı. Vitality maçın ilk round’undan itibaren kontrolü eline aldı ve 16-5’lik rahat bir skorla maçı sonlandırdı. Vitality counter tarafında bu şekilde iyi oynamaya devam ederse olası bir Gambit finali senaryosunda favori olarak gösterilen Gambit için işler hiç kolay gitmeyecektir.

Screen Shot 2021 06 12 at 00.24.01

IEM Summer günün 2. maçında ise Gambit vs Evil Geniuses karşılaştı. Dust haritasında 6-0’lık bir savunma performansı ile başlayan Gambit, maçın orta kısmında kontrolü kaybeder gibi olup ilk yarıyı 8-7’ye kadar getirse bile maçın ikinci yarısında yeniden kontrolü eline aldı ve Dust haritasını 16-10 ile geçti.

Gambit oyuncusu Hobbit’in Evil Genious’un 2. harita olan Overpass haritası için cesaretli bir seçim dediği bu harita beklenenin aksine Evil Genious’un çok daha iyi bir performans sergilemesine rağmen Gambit yine maçın başından itibaren kontrolü elinden bırakmayıp 16-11’lik bir skorla NA takımı Evil Genious’u arkasında bıraktı. İki haritada da kesinlikle çok üst düzey performans sergileyen 1.50 ratingli Ax1Le, 1.43 ratingli sh1ro maçın iki yıldızı oldu. Bu maç için mvp oyum ise sh1ro oldu. Gambit ise yarı finallerde yine konrollü bir performansla geçeceğini düşündüğüm G2 ile karşılaşıyor.

Screen Shot 2021 06 12 at 00.23.48

IEM Summer 2021 turnuvasının 1. gününün özetini ve analizini sizinle paylaştım.

IEM Summer tablosunu aşağıya bırakıyorum ve yarın çok daha heyecanlı, çok daha çekişmeli 2 maçtan sonra özet ve analizler ile görüşmek üzere.

IEM Summer
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments