1. Anasayfa
  2. VALORANT

İlklerin Takımı Fnatic, VALORANT Champions’ta!

İlklerin Takımı Fnatic, VALORANT Champions’ta!
0

Esporun en prestijli ismi, bir çok oyunda mücadele eden Fnatic, Gambit Esports’un Masters-Berlin şampiyonluğu ile VALORANT Champions‘ta mücadele etmesi kesinleşti. Fnatic, Acend‘in ardından EMEA slotundan, Berlin’de düzenlenecek olan VALORANT Champions’a katılacak ikinci takım oldu.

EMEA Slotundan Champions’a Gidecek İkinci Takım: Fnatic!

2021 yılının Şubat ayında SUMN FC‘nin kadrosunu bünyesine dahil ederek VALORANT sahnesine giriş yapan Fnatic, özellikle VCT 2. Aşama’da elde ettiği başarıları ile beraber Gambit Esports‘un da elde ettiği şampiyonlukla VALORANT Champions’ta mücadele etmeye hak kazandı. Fnatic, EMEA Circuit Points tablosunda 350 puanla ikinci sırada yer alıyor.

VCT 1. Aşama’nın Challengers 3 turnuvasında Ballista Esports‘a mağlup olup ilk Masters turnuvasına katılamayan Fnatic, bu turnuvanın ardından Derke ve Magnum transferleriyle kadrosunu güçlendirdi. VCT 2. Aşama’da ise Challengers 2’de Avrupa’dan birinci olarak EMEA Playoffları’na yükselen Fnatic, buradan da Team Liquid ile beraber VALORANT’ın ilk LAN turnuvasına katılma hakkı elde etti.

Aktif Kadro (2. Aşamadan beri)

  • united kingdom flag Jake “Boaster” Howlett (IGL)
  • croatia flag Domagoj “Doma” Fancev
  • united kingdom flag James “Mistic” Orfila
  • finland flag Nikita “Derke” Sirmitev
  • czech republic flag Martin “Magnum” Peňkov
  • Koç: united kingdom flag Jacob “mini” Harris, US Martin “Anderzz” Schelasin

Reykjavík’de düzenlenen VALORANT’ın ikinci Masters turnuvasında Fnatic, gözle görülür bir şekilde iyi bir performans sergiledi. Sentinels‘e karşı ilk mağlubiyetini aldıktan sonra sırasıyla Version1, Team Liquid ve NUTURN Gaming‘i turnuva dışı bırakan Fnatic, Büyük Final’e yükseldi. Finalde Sentinels’e 3-0 yenilip turnuvayı ikinci sırada tamamlayan Fnatic, kazandığı 350 puan EMEA Circuit Points tablosunda birinci sıraya fırladı.

3. Aşama’da ise bir başarı gösteremeyen Fnatic ekibi, EMEA Playoffları’na dahi katılamayınca rakiplerini beklemeye başladı. Berlin’de düzenlenen yılın son Masters turnuvasında Gambit Esports gruplardan çıkmayı başarınca VALORANT Champions‘a katılmayı garantileyen ilk EMEA takımı oldu. G2 Esports‘un yarı finalde Gambit Esports’a elenmesinin ardından puan tablosunda ikinci sırada yer alan Acend ise Champions’a katılmayı garantileyen ikinci EMEA takımı oldu ve Fnatic bu tabloda üçüncü sıraya geriledi. Fnatic’in yıl sonundaki bu büyük turnuvaya doğrudan katılabilmesinin tek ihtimali olan Gambit Esports’un Masters-Berlin şampiyonu olması gerçekleşince Fnatic de EMEA Circuit Points tablosundan Champions’a gitmeye hak kazandı.

M1EMEA
Ch 1
M2EMEA
Ch 2
M3Toplam
Gambit EsportsCIS1004524px VCT Masters logo24px VCT Champions logo145
1AcendEU10024px VCT Masters logo275375
2Fnatic 2020 std e1622839518902FnaticEU24px VCT Masters logo350350
3G2 logoG2 EsportsEU24px VCT Masters logo325325
4Team LiquidEU24px VCT Masters logo25050300
657px SuperMassive Blaze lightmode e1630005703360SuperMassive BlazeTR24px VCT Masters logo225225
EMEA Circuit Points

İlklerin Takımı: Fnatic!

Kurulduğu 2004 yılından bu yana birçok oyunda adını üst sıralara taşıyan Birleşik Krallık merkezli espor takımı Fnatic, önemli oyunlarda ilklerin şampiyonu olarak göz önünde bulunmayı başarmış bir takım oldu. Şu anda akademi takımlarıyla beraber altıdan fazla kadrosu bulunan Fnatic, şimdiye kadar toplamda 13’den fazla oyunda mücadele etti.

Fnatic‘in adını ilk üst sıralara yazdırdığı sene 2010 yılıydı. O yıl ilk defa yapılan League of Legends‘ın dünya çapındaki en büyük turnuvası olan Riot Season 1 Championship‘in kazananı olan Fnatic, ilk Worlds şampiyonu olmasının yanı sıra, Avrupa’nın üst düzey League of Legends ligi olan EU LCS‘in kurulduğu yıl olan 2013 yılında elde ettiği şampiyonlukla ilk EU LCS şampiyonu olmayı da başardı. Günümüzde hala başarılarıyla adından sık sık söz ettiren bir takım olmayı başaran Fnatic, bu yıl da geleneğini bozmayarak Dünya Şampiyonası‘na katılmaya hak kazandı.

League of Legends World Championship Season 1
Riot Season 1 Championship

Fnatic‘in bir başka başarısı da dünya çapında en çok rağbet gören espor branşlarından olan CS:GO kanadında. CS:GO’nun en büyük turnuvası olarak nitelendirilen Major Championship serisinin ilk kazananı yine Fnatic oldu. 2013 yılında düzenlenen ilk major olan DreamHack Winter 2013‘ü maç kaybetmeden kazanan Fnatic, o günden beri Avrupa FPS’inde adını duyurmuş bir takım haline geldi. Kadrosunda zaman zaman yaptığı köklü değişikliklere rağmen hala turnuvalarda elde ettiği başarılarıyla üst seviye takımlardan biri olan Fnatic bir başka major olan ESL One: Katowice 2015 ve ESL One: Cologne 2015‘in de şampiyonu olmuştu.

VALORANT Champions
DreamHack Winter 2013

Önemli oyunlarda ilk turnuvaların galibi ünvanını elinde bulunduran Birleşik Krallık merkezli espor takımı Fnatic, VALORANT’ın ilk yılından sene sonundaki en büyük etkinlik olan VALORANT Champions’a katılmaya hak kazandı. Akıllara yeniden “acaba Fnatic yeniden bir ilki başarır mı?” sorusunu getiriyor.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments