1. Anasayfa
  2. Espor

Kariyer İncelemesi: Closer

Kariyer İncelemesi: Closer
0

Türkiye’den Kuzey Amerika’ya transfer olan Closer, ikinci senesinde LCS şampiyonu olmayı başardı.

TCL’in parlayan yıldızlarından biri olan Closer, Worlds 2019’daki başarısı ile ön plana çıktı ve Kuzey Amerika ligi LCS’e transfer oldu. Bir sene sonra 100 Thieves’e transfer olan oyuncu, bu takım ile ilk LCS şampiyonluğunu elde etti.

İlk Yılları (Beşiktaş Espor, Team Vulture, Royal Bandits ve ÇİLEKLER)

League of Legends profesyonel kariyerine Royal Bandits ile başlayıp 15 gün sonra takımdan ayrılan Closer, Team Vulture’a transfer oldu ve burada 19 gün oynadı. Bu sırada Yükselme Ligini 4. sırada bitiren oyuncu, Playoff serisini de 4. sırada bitirdi ve yükselme liginin yaz mevsiminden devam etti. Yaz mevsiminde Beşiktaş Espor’a transfer olan Closer, yükselme ligini ikinci sırada bitirdi ve Playoff maçlarına çıkmaya hak kazandı. Finalde HWA Gaming ile karşılaştı ancak maçı kaybederek Playoff serisini ikinci sırada kapattı.

2018 Kış mevsimi elemelerine Beşiktaş Espor ile çıkan Closer, ilk 2’ye giremediği için TCL 2018 Kış mevsimine katılamadı. Yaz mevsiminde ise tekrar Royal Bandits’e transfer oldu ve yeni bir sayfa açıldı.

Royal Bandits (Mayıs 2018-Kasım 2018)

Yaz mevsimini Royal Bandits ile birinci sırada bitiren Closer, Playoff maçlarına çıkmaya hak kazandı ve direkt olarak yarı finalden başlama şansını elde etti. Yarı finalde Dark Passage’ı 3-0 yenen Royal Bandits, finalde Supermassive ile karşılaştı. Ancak bu maçı 3-1 kaybetti ve TBF 2018 şampiyonu Supermassive oldu. Bu maçın ardından Royal Bandits’in üst koridoru Broken Blade TSM’e transfer oldu.

Closer

Royal Youth (Kasım 2018-Kasım 2019)

2019 yılında Royal Bandits’in Royal Youth olarak değişmesiyle birlikte takıma Armut, Pilot ve GBM gibi oyuncular transfer oldu. Bu transferden sonra kış mevsimini 3. sırada bitiren oyuncu, Playoff serisine çıkmaya hak kazandı ancak yarı finalde Supermassive’e 3-2 yenildi. KMF şampiyonu ise 1907 Fenerbahçe Espor oldu.

Yaz mevsimine çok iyi başlayan Royal Youth, ligi 1. sırada bitirdi ve Playoff maçlarına çıkmaya hak kazandı. Yarı finalden başlayan takım, burada Aurora ile karşılaştı ve seriyi 3-0 kazandı. Finalde tekrar Supermassive ile karşılaşan takım, TBF tarihinde ilk kez 5 maçlık seriyi gerçekleştirdi ve Supermassive’i 3-2 yenerek kendi tarihlerindeki ilk TBF şampiyonluğunu elde etti.

tbf 19

İlk kez şampiyon olan Closer, Worlds 2019’a ön eleme aşamasından katılmaya hak kazandı. İlk başlarda beklenilen başarıyı yakalayamayan takım, bu gruptaki son maçında Flamengo Esports’u yendi ve yine aynı takımla Tiebreak maçına çıktı. Tiebreak maçını da kazanan Royal Youth, Brezilya takımını ülkesine yolcu etti.

Ön eleme aşamasının ikinci turunca Clutch Gaming ile eşleşen Royal Youth, seriyi 3-0 kazandı ve Worlds 2019’a 18. sıradan veda etti.

Worlds 2019

Golden Guardians (Kasım 2019-Kasım 2020)

Worlds 2019’da başarısıyla öne çıkan ormancı, Kuzey Amerika ligi LCS takımlarından Golden Guardians’a transfer oldu. Bu takım ile LCS 2021 bahar mevsimini 6. sırada bitiren oyuncu, LCS Playoff maçlarına çıktı ancak kaybedenler havuzunun 1. turunda FlyQuest’e 3-0 kaybetti.

Yaz mevsimini 5. sırada kapatan oyuncu, Playoff maçlarına çıktı ve kazananlar havuzunun ilk turunda TSM ile karşılaştı. TSM’e karşı 3-0 zafer alan Golden Guardians, ikinci turda Team Liquid ile karşılaştı ve seriyi 3-0 kaybederek kaybedenler havuzunun ikinci turuna düştü. Bu turda tekrar TSM ile karşılaşan takım, seriyi 3-2 kaybederek LCS şampiyonluğuna veda etti. Şimdilik.

GG Closer

100 Thieves (Kasım 2020-?)

100 Thieves mevcut kadroya Closer, FBI, Damonte ve huhi’yi alarak yeni bir kadro kurdu. LCS’in formatının değişmesiyle kendilerini yeni bir turnuvada bulan 100 Thieves, LCS 2021 Lock-In turnuvasının A grubunu birinci sırada bitirdi. Grupta TSM, Team Liquid, Golden Guardians ve Counter Logic Gaming bulunuyordu. Çeyrek finalde Immortals’ı 2-0 yenen 100 Thieves, yarı finalde Cloud9’a 3-2 yenildi ve Lock-In şampiyonluğuna veda etti.

Kış mevsimini 4. sırada bitiren Closer, Mid-Season Showdown’a (Bahar Mevsimi Playoff maçlarının yerine gelen eleme sistemi) katılmaya hak kazandı. Kazananlar havuzunun ilk turunda Cloud9 ile karşılaşan 100 Thieves, seriyi 3-0 kaybetti ve kaybedenler havuzuna düştü. Burada Dignitas ile karşılaşan takım, seriyi 3-0 kazanarak ikinci tura çıktı ve TSM ile eşleşti. Ancak seriyi 3-1 kaybederek Mid-Season Showdown şampiyonluğuna veda etti.

Yaz mevsiminde takıma Abbedagge transfer oldu. TBF 2018 finaline Abbedagge ile çıkan Closer, eski takım arkadaşıyla tekrar bir araya geldi. Yaz mevsimine çok iyi başlayan 100 Thieves, ligi 18-9 kapatmayı başardı. TSM ile aynı skora sahip olmasına rağmen LCS’in yeni sistemi yüzünden ligi ikinci sırada kapattı. (LCS’in yeni sistemine göre puanlama şu şekilde yapılacak: Bahar mevsiminin puanları silinmeyecek ve yaz mevsiminden devam edecek.)

100t closer min scaled

LCS 2021 Şampiyonluk serisine (Playoff maçları) çıkmaya hak kazanan Closer, 2. turda Evil Geniuses’e karşı 3-2 zafer alarak doğrudan 4. tura çıkmaya hak kazandı. Bu turda Team Liquid ile karşılaşan takım, seriyi 3-2 kazanarak ilk kez finale çıktı. Finalde tekrar Team Liquid ile karşılaşan takım, seriyi 3-0 kazanarak LCS şampiyonu oldu.

Closer, LCS finalinin MVP’si oldu ve Worlds 2021’e grup aşamasından katılmaya hak kazandı. Worlds 2021’in B grubuna yerleşen 100 Thieves, EDward Gaming ve T1 ile eşleşti. Diğer takım ise ön eleme aşamasından gelecek.

Closer’ın başarıları

  • 1x LCS Şampiyonluğu
  • 1x TCL Şampiyonluğu
  • 2x TCL Lig aşaması birinciliği
  • 1X LCS Final MVP’si
E9 qVPqUUAIKlNM min scaled

Şimdi Neredeler?

Türkiye’nin çıkardığı en iyi 2 oyuncu, şu an LEC ve LCS’te oynuyor. LEC takımlarından MAD Lions’a transfer olan Armut, iki mevsim üst üste LEC şampiyonu oldu. Üstelik Fnatic ve G2’yi 5 maçlık seride eleyerek.

Closer ise LCS şampiyonu oldu. Bu ilk LCS şampiyonluğu oldu, ancak son şampiyonluğu olmayacak.

Royal Bandits’in diğer bir üyesi Broken Blade, TBF 2018’den sonra TSM’e transfer oldu ve ikinci senesinde TSM ile LCS 2020 Yaz Mevsimi şampiyonu oldu.

Abbedagge ise Schalke 04’ten 100 Thieves’e transfer oldu ve transfer olduğu mevsimde LCS şampiyonu oldu.

Freeze de Royal Bandits’ten ayrılıp 3 EU takımı değiştirdi. En son 100 Thieves’e koç olarak transfer oldu ve Closer-Abbedagge ikilisiyle beraber LCS şampiyonu oldu.

Yapıyoruz bu işi. İletişim: [email protected]

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments