1. Anasayfa
  2. CS:GO

HLTV CS:GO Dünya Sıralaması – Haziran 2021

HLTV CS:GO Dünya Sıralaması – Haziran 2021
0

Haziran ayı boyunca yapılan turnuvalar sonucunda HLTV takım sıralamaları güncellendi. Haziran ayı aslında genel olarak RMR (Regional Major Ranking) turnuvalarının bitişiyle beraber büyük turnuvaların elemeleri ve grup aşamalarına yavaş yavaş geçiş ayı oldu diyebiliriz. Bu ay takım sıralamalarında en tartışmalı konu yine geçen ay sıralamaya 188 sıra birden yükselerek Akuma’nın ilk 20 sıraya girmesiyle beraber yanında gelen dedikodulardı. Akuma hakkında konuşulan hile, bahis vb gibi bir çok tartışma konusu ay boyunca konuşuldu ve hala da bu tartışmalar devam ediyor. Her ne kadar CS:GO Topluluğu bu tartışmaları sürdürse bile Akuma tarafından iddialar hem yalanlanıyor hem de bir şekilde turnuvalarda kısmi başarılara imza atmaya devam ediyorlar. Tabii ki Akuma konusuna geri döneceğiz ama sıralamanın en başından itibaren değerlendirecek olursak;

Gambit HLTV‘de ele geçirdiği liderliği bu ay yine bırakmadı ve turnuvalarda da kontrollü oyunlarıyla ki bu oyunları ben bir zamanların Astralis’e benzetiyorum, bu oyunlarla kesinlikle sıralamada lider olmaya devam edeceklerini düşünüyorum. Gambit çok solid, çok net, çok kontrollü oyunuyla bu sıralamayı önümüzdeki ay da devam ettireceğini düşünüyorum. S1mple’lı Navi ise yeniden kendisini ilk 3’e sokarak 2. sıralamayı aldılar. Navi bildiğimiz gibi hep üstlere oynayan bir takım olmasına rağmen oyunlarında ki dengesizliğin sıralamalarına yansıdığını görebiliriz.

Haziran ayının sonlarıyla beraber artık çok daha net bir oyun anlayışına geçip sıralamada yeniden 1. sırayı alacaklarını düşünüyorum. Heroic kısmına baktığımız zaman ise 1 sıra gerileyip 3.lük koltuğuna oturdular fakat Heroic çok hızlı bir şekilde yükseldi bildiğimiz gibi, evet belki oyuncu kadrosu kesinlikle iyi ama yine de ben Heroic’in ilk 3 listesinde bu senenin sonunda kalabileceğini düşünmüyorum. Her ne kadar Tier 1 takımı olsalar bile istikrarlı bir şekilde sene sonuna taşıyabileceklerini düşünmüyorum.

HLTV CS:GO ilk 3 sıralamadan sonra devam edecek olursak, G2’nun artık yavaş yavaş kadrosunu oturtmasıyla beraber geçen ay aldığı 4.lüğü koruduğunu ve liderliğe yeniden aday olduğunu göstermek istediğini görebiliriz. Yine aynı şekilde MouseSports’un mayıs ayında 8 sıra birden yükselip bu ay sıralamasını koruduğunu görüyoruz. Yükselmelerin yanında bir yandan temsilcimiz XANTARES’in bulunduğu BIG takımı bir yükselmiş olsa bile geçen seneden itibaren gerilediği çok net bir şekilde ortada.

BIG’i incelediğimiz zaman takım olarak oyunlarında çok bir değişme olmamasına karşın ben bir bireysel performanslarda bir düşüklük olduğu için yavaş yavaş 7. sıraya kadar gerilediklerini düşünüyorum. Özellikle K1to’nun dengesiz performansı, Syrson’un geçen seneden uzak AWP performansı, Tabsen’in oyun içi pozisyon değişikliği denedikten sonra kendisinin iyice oyun içine girememesi, Tizian’ın oyun içindeki dikkat dağınıklığı gibi sebepler BIG’i kötü etkiledi diyebilirim. Virtus.pro, Complexity, FURIA, Spirit gibi online dönemin büyüttüğü takımlar olarak gördüğüm bu takımlar ise yavaş yavaş her ne kadar Top20’de kalıcak olsalar bile ilk 10 sıralamanın gerisine düşmeye devam edeceklerdir.

HLTV İlk 20 sıralamasını aşağıya bırakıyorum, diğer ay yine takım sıralaması değerlendirmesi ile görüşmek üzere.

june21

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments