1. Anasayfa
  2. LoL

Yaz Mevsimi’nin İlk Derbisi: GS-BJK

Yaz Mevsimi’nin İlk Derbisi: GS-BJK
0

Birçok spor branşında aynı şehrin takımlarının mücadelesini tanımlamak için kullanılan ‘derbi’ tanımı, profesyonel spor kulüplerinin espor dünyasında bir bir yer almaya başlaması ile espor arenasına da yansımaya başladı.

Beşiktaş JK, 2015 yılında LoL kadrosu kurarak espor arenasına atılan ilk profesyonel kulüp olarak dünyada bu trende öncü oldu. Çok geçmeden Fc Schalke 04‘ün de LoL kadrosu kurması ile birçok profesyonel kulüp espor sahnesinde yerini almaya başladı.

Çok geçmeden 2016 yılında Galatarasay SK‘nün de LoL kadrosu kurması ile ülkemizde de espor arenasında derbi heyecanları yerini bulmaya başladı.

Bu iki köklü kulüp Sihirdar Vadisi‘nde ilk kez 2017 yılında Yükselme Ligi Yaz Mevsimi’nde karşı karşıya geldi. Bu ilk derbiden galip olarak ayrılan taraf ise Beşiktaş Espor oldu. İki ezeli rakip Vadi‘de toplam 10 kez karşı karşıya geldi. Bu 10 maçta 6 kez gülen taraf Beşiktaş Espor olurken diğer 4 maçta ise kazanan taraf Galatasaray Espor oldu. İki ezeli rakip, hiç playoff karşılaşmalarında karşı karşıya gelmedi. Oynadıkları 10 maçın ikisi Yükselme Ligi, sekizi ise Şampiyonluk Ligi‘nde oynandı.

Şampiyonluk Ligi‘nde her mevsimde iki takımda birbirlerine karşı üstünlük kuramadılar ve bu mevsimleri 1 galibiyet 1 mağlubiyetle kapattılar. Sadece Yükselme Ligi‘nde oynanan ilk ve rövanş maçlarının ikisini de kazanan tek bir taraf olurken, bu takım siyah beyazlı ekip oldu. Beşiktaş Espor kazandığı 6 maçın dördünde mavi tarafta yer alırken, Galatasaray Espor ise kazandığı 4 maçın üçünde mavi tarafta yer aldı.

Galatarasay Espor ve Beşiktaş Espor bugün Sihirdar Vadisi‘nde 11. kez karşı karşıya gelecek.

Derbi öncesi oynan Yaz Mevsimi’nin ilk maçlarından iki takım da galibiyetle ayrıldı. Mevsim öncesinde kadroların önemli değişikler yapan bu iki kulübün yarın Vadi’ye çıkacakları kadroları şu şekilde:

Galatasaray Esports Logo std e1622748546803 Galatasaray EsporBesiktas JK std e1622748573836 Beşiktaş Espor
top lane icon Kim “Crazy” Jae-heetop lane icon Barış “Juuzou” Karatop
16px Jungler icon blue Berk “Mojito” Kocaman16px Jungler icon blue Emray “Robin” Kurt
mid lane icon Onur Can “Bolulu” Demirolmid lane icon Burak “Rhemio” Kamışoğlu
bot lane icon Noh “Alive” Jin-wookbot lane icon Artjoms “Shiganari” Pervušins
support icon Onur “Zergsting” Ünalansupport icon Alexander “Lekcyc” Lexikov
C Heo “Irean” Yeong-cheolC Can “Tacocat” Gormezan
C Ömer “Basei” OnayC Baturhan “Zetsu” Bahadır

Beşiktaş EsporGalatasaray Espor Yaz Mevsimi karşılaşması bugün 18:00’da, Riot Games Türkiye Twitch ve YouTube kanallarında canlı yayınlanacak.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments