1. Anasayfa
  2. Röportaj

VCT Masters Finali’nden Sonra BBL Eports ve Futbolist ile Röportaj Yaptık

VCT Masters Finali’nden Sonra BBL Eports ve Futbolist ile Röportaj Yaptık
0

Valorant Şampiyonlar Turu’nun Masters Finalleri 21 Mart Pazar günü sonuçlandı. Futbolist ve BBL Esports arasında geçen kıyasıya mücadelenin kazananı, 3-0’lık bir seri ile Futbolist oldu. Final maçlarının ardından iki takımla da yaptığımız röportaj, haberin devamında.

BBL Esports

röportaj

Koç Eray “GAIS” Sarıkaya’nın maç hakkındaki genel düşünceleri:

Genel konuşmam gerekirse hatalar zincirinden dolayı maçları kaybettik. Olur. Rakip takımı tebrik ediyorum güzel oyunundan dolayı. Kutluyorum kendilerini.

1) Split haritasındaki ikinci yarının ilk roundunda oyunu çok fazla sıkıştırdınız ve aimfightlara girmediniz. Bunun sonucunda Spike kurulumunu da başaramadınız. O roundda neyi düşündünüz, neyi yapamadınız? – Musa Sağlam

Semih “Legoo” Selvi: Her sporda olduğu gibi, çoğu zaman işler planladığınız gibi gitmeyebilir. İşler planladığınız gibi giderse zaten kazanırsınız. O an planladığımız gibi gitmemiştir bazı şeyler.

2) Valorant sayesinde hayatında birçok değişim oldu, ayrıca Valorant da sürekli gelişiyor. Sence Valorant’ı gelecek 5 yıl içerisinde nerede göreceğiz? – Samet Bayık

Semih “Legoo” Selvi: Daha birinci yılında Türkiye’deki birçok oyunu geçti ve izlenme rekoru dahi kırıyor. Çok fazla büyük bir kitlesi var. 5 yıl içinde hayal bile edemiyorum Dünya çapında geleceği noktayı. Daha birinci yılı dolmadığı halde bu durumda. Çok yüksek yerlerde görüyorum, zaten şu anki durum da kanıtı.

3) Harita özelinde yeri geliyor Jett, yeri geliyor Sage alıyorsun. Ajan kombinasyonlarında bir yandan ön planda entry görevi, diğer yandan da destek olarak görev aldığını görüyoruz. Karakterler arası geçerken zorlandığın oluyor mu, eğer oluyorsa en çok seni ne zorluyor? – Osman Aslan

Batu “russ” Malgaç: Hayır olmuyor. Zaten o karakterleri o map’e göre ben oynamak istiyorum. O yüzden pek bir sıkıntı olmuyor.

4) Takım kaptanı olarak turnuva süresince BBL’in genel performansı ve bireysel performansın hakkında neler söylemek istersin? – Bilge Begüm Yavuzyiğit

Semih “Legoo” Selvi: Aslında finale gelene kadar, ya da Futbolist ile karşılaştığımız maçlar öncesinde -tüm takım arkadaşlarımı da buradan tebrik ediyorum- herkes yeri geldi görevini çok iyi yaptı ve finale geldik zaten. Finale gelmek çok büyük bir şey. Ve ilk turnuvanın şampiyonu olup ikinci turnuvada finali gördük. Bireysel performans olarak da finale kadar gayet iyi performans verdiğimi düşünüyorum. Herkesin iyi performans verdiğini düşünüyorum. Finalde kaybettik sadece. Olabilir böyle şeyler. Her spor dalında olduğu gibi kaybetmek de var kazanmak da var. Diğer turnuvalara daha iyi hazırlanıp geleceğiz. Rakibi de çok tebrik ediyorum. Umarım Avrupa turnuvasında ülkemizi beraber temsil edebiliriz en güzel şekilde.

Futbolist

masters 1

Koç Salih “marqnue” Onaran’ın maç hakkındaki genel düşünceleri:

BBL ile ikinci kez karşılaşıyoruz bu turnuvada. Önce grup maçlarında karşılaşmıştık, onları yenmiştik. Daha sonra finalde karşılaştık şuanda. Normalde bilmiyorum takım katılır mı, ama Bind’da biz hiç antrenman yapmıyoruz. Ben oynarken de yapmıyorduk. Ben bıraktıktan sonra da yapıldığını çok takip etmedim. Normalde Bind ve Split, 1-1 olacak gibi duruyordu kağıt üzerinde ve daha sonra asıl turnuva başlayacakmış gibi gözükürken bizi Bind’ı onlardan çalmamız inanılmaz bir moral motivasyon getirdi takıma. Daha sonra Split zaten bizim kale gibi bir haritamız olduğu için Split’te de kazanmayı başardık. Daha sonra üçüncü haritada da zaten artık tamamen rüzgar arkamızdaydı. 5-0’dan sonra bir bocalama dönemine girdik. Ondan sonra 6-6’dan sonra zaten tekrar üstünlüğü elimize geçirip rahat bir şekilde kazandık. Benim düşüncelerim bunlar final hakkında.

1)Rakibinizin seçtiği harita olmasına rağmen ilk yarıda güzel bir performans gösterip durumu 10-3’e getirdiniz. Sonrasında BBL tarafından bir comeback söz konusu oldu ama kazanmayı yine de bildiniz. Saldıran tarafında neleri yanlış yaptığınızı düşünüyorsunuz? – Sedat Kavak

Emre “STERBEN” Demirci: Kendi oyunumuzdan çıktık birazcık, rakibin oyununa odaklandık. Tradeleri çok alamadık, çok fazla entry verdik. O yüzden böyle bir comeback oldu. Tabii rakip takım da iyi oynadı. Ama bir şekilde beraberliğe getirip uzatmalarda kazanmayı bildik.

Espor Gazetesi olarak bütün BBL Esports ve Futbolist ekibine, sorularımızı yanıtladıkları için teşekkür eder, turnuvanın devamında başarılar dileriz.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments