1. Anasayfa
  2. Espor

Valorant Masters Dünya Sahnesinde Neler Yaşandı


0

Valorant Masters Hakkında

Geçtiğimiz yıl duyurulan 2021 Valorant Champions Tour’un ilk ayağı olan VCT:1 Masters turnuvasında artık sona gelmek üzereyiz. 1 ay boyunca takımlar Masters’a katılmak için Challengers elemelerinde çaba sarffetmişlerdi ve her bölgeden 8 takım Masters’a kalmayı başarmıştı. Şimdi ise elemeleri geçen takımların Masters’daki mücadelelerine tanık oluyoruz. Zorlu geçen ilk hafta tamamlandı. TR ve EU’daki maçları, kırılma anlarını ve dikkat çekici bilgileri sizin için derledik. Masters’da yaşananları Espor gazetesi olarak an ve an siz espor severler için yakından yakından takip ediyoruz.

Valorant Masters

Masters Türkiye

Türkiye’de ilk hafta tamamlandı. Bir üst tura geçen BBL, FUT, OXG, IW’yi ve kaybedenler grubundan maçlarını kazanan RARE ve CSE’yi de tebrik ediyoruz.

Turnuvanın ilk gününde IW ile ZZ karşı karşıya geldi. Yeni ismiyle ilk maçına çıkan IW, 2-0 ile rakibini mağlup etti. ZZ ise kaybedenler grubunda Rare Esports’a 1-2 yenilerek turnuvaya veda etti ve 2500 doları kasasına koydu.

Günün ikinci karşılaşmasında OXG ile Rare karşılaştı. Son maçlarda yükselişe geçen OXG bu karşılaşmada da taraftarını üzmedi. Bu zorlu sınavda OXG seride geriye düşsede 2-1 ile kazanmasını bildi. Rare ise kaybedenler grubunda ZZ’yi yenerek bir üst tura yükseldi.

Turnuvanın ikinci gününün ilk karşılaşmasında Fut, Otherside’a geriye düşmesine rağmen kazanmasını bildi. Rakibine elemelerde 2-1 mağlup olan Fut bu sefer Masters’da rakibini 2-1 yendi ve bir üst tura yükseldi. Otherside ise kaybedenler grubunda Cyber Skull’a 2-0 yenildi. 2500 dolar ödül ile turnuvaya veda etti.

Günün ikinci karşılaşmasında BBL, galibiyet serisini sürdürdü. Cyber Skull’u 2-0 ile geçen BBL bir üst tura çıkmayı başardı. BBL bir sonraki turda Fut ile karşılaşacak ve bu karşılaşma an itibariyle en çok beklenen karşılaşma. Cyber Skull ise kaybedenler grubunda Otherside’ı 2-0 yenmeyi başardı.

Kaybedenler Grubu

Biz burada sadece kaybedenler grubu tablosuna yer verceğiz. Bu haftaki maçların ayrıntılı bilgisi için buraya tıklayın.

GRUP1.TAKIMSKORSKOR2.TAKIM
A KAYBEDENLERZERO ZONE12RARE
B KAYBEDENLEROTHERSİDE02CYBER SKULL

Masters Avrupa

Kazananlar Grubu

Avrupa da ise G2 ve Liquid’in yokluğunda oynanan turnuvada, geçtiğimiz hafta maçlarında Heretics, Ninjas in Pyjamas, FunPlus Phoenix, Dfuse Team bir üst tura geçmeyi başardı. Temsilcimiz pAura ise takımı Heretics ile Ballista’yı 13-10 ve 14-12 ile 2-0 mağlup etti. Heretics bir sonraki turda Ninjas in Pyjamas ile karşılaşacak. Temsilcimiz pAura’ya Valorant Masters’da başarılar.

1.TAKIMSKORGRUPSKOR2.TAKIM
Team Heretics0A0Ninjas in Pyjamas
FunPlus Phoenix0B0Dfuse Team

Kaybenler Grubu

Kaybedenler grubunda ise Acend ve Guıld bir üst tura çıkma başarısı gösterdi. Temsilcimiz cNed takımı Acend ile Ballista’yı 13-1 ve 13-3 ile 2-0 mağlup etti. Acend bir sonraki turda Heretics ile Ninjas in Pyjamas eşleşmesinin kaybedeniyle oynayacak. Temsilcimiz cNed’e Valorant Masters’da başarılar.

1.TAKIMSKORGRUPSKOR2.TAKIM
BALLISTA ESPORTS0A2ACEND ESPORS
GUILD ESPORTS2B1ALLIANCE ESPORS

Bilmeyenler için ufak bir bilgi. Temsilcimiz cNed’in takımı elemler sırasındaki ismi RYE’dı. Turnuva başladığında takım, ismini Acend ile değiştirdi.

G2, Liquid ve TSM Masters’a Katılamadı

İlk Masters elemlerinde en sürpriz olay ise Avrupa’da G2 ve Liquid, Amerika’da ise TSM’in Masters’a katılamaması oldu.

G2 EsportsOyun duyurulduğundan beri her turnuvada üstünlük kuran G2, aralık ayında kazanmasına kesin gözüyle bakılan First Strike’da yarı finalde havlu attı. First Strike sonrasında Davidp yerine Zeek ile anlaşan G2 ilk elemelerde uyum süreci yüzünden başarı yakalayamadı. Kalan iki elemede de istenilen performansı veremeyen G2, şu sıralarda düzenlenen yılın ilk Masters turnuvasına da katılamadı. Taraftarına iki seferdir büyük hayal kırıklığına uğratan G2 acaba kasım ayında düzenlenecek olan yılın en büyük turnuvası Valorant Champions’a katılabilecek mi?

teamliquid 1 Liquid kadrosunu oluşturduğundan beri bir türlü üst sıralarda yer bulamaması hem Liquid hem de Scream taraftarlarını büyük hayal kırıklığına uğrattı. Takım yeni değişimlere adapte olmaya çalışırken ilk Masters organizasyonundan elendi. Bakalım Scream önderliğindeki Liquid gelecek turnuvalarda başarılı olabilecek mi?

tsmVe geldik hüsrana uğrayan bir diğer takıma. NA’de büyük bir taraftar kitlesi olan, Valorant espor sahnesinde şu ana kadar barşarılı işlere imza atan ve First Strike’ı finalde kaybeden TSM elemelerde havlu atan bir diğer köklü takım. Bu sonuçla Valorant Masters’a gidemeyen ve taraftarını üzen TSM eski günlerine geri dönebilecek mi? Sizce bu üç takımın problemi nedir?

Valorant Masters’ın İzlenme Oranları Şaşırttı

Valorant’ın hem oyuncu sayısı hem de e spor izlenmeleri her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz hafta NA’de oynanan Sentinels maçında rekor bir sayıya ulaşıldı. Yaklaşık 300 bin izleyiciye ulaşılan maçta sayının fazla olması kimine göre Riot’un yayın haklarını ünlü yayıncılara vermesinin etkili olduğunu belirtiyorlar. Biz nedenini bilmiyor olsak ta bu sayının henüz ilk Masters’da bu kadar fazla olması gerçekten hayret verici. Bakalım NA aynı performansı büyük finalde de gösterebilecek mi?

TR’de ise BBL CSE maçında izleyicinin 90 bini aşması ise TR’nin inanılmaz bir izleyici ve oyuncu kitlesi olmasının en büyük kanıtı ama aynı şeyi EU için söyleyemeyeceğiz maalesef. EU’da toplam izleyicinin 30 bini geçememesi herkesi şaşırttı. Kimine göre EU’nun en büyük taraftar kitlesinin Masters’a katılamayan G2 ve Liquid’de olmasından dolayı onlara göre daha az tarftarı olan takımların maçları daha az izleniyor olması, kimine göre de EU oyuncu kitlesinin henüz Valorant’ı değil de CSGO’yu tercih etmesi olabilir. Tabi ki şu an turnuvanın başında olmamız izlenme oranlarını az olmasının en büyük sebebi. Sizce EU’daki izlenmelerin az olmasının en büyük sebebi nedir?

Daha fazla espor haberi için buraya tıklayın.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments