1. Anasayfa
  2. Espor

Ninja ve Pokimane, VCT Yayın Hakları Eleştirilerine Yanıt Verdi

Ninja ve Pokimane, VCT Yayın Hakları Eleştirilerine Yanıt Verdi
0

Normalde Riot, VCT yayınlarını kendi resmi kanallarından yapıyor. Ancak bazı durumlarda başka yayıncılara da bu hak tanınıyor ve resmi yayını tekrar yayınlamalarına izin veriliyor. VCT Masters Kuzey Amerika için bu haklar ünlü Twitch yayıncıları Ninja ve Pokimane’e de verildi. Ancak bazı fanlar ikilinin bu rolü hak etmediklerini söylüyor.

Espor’da eş yayın yapılması uzun zamandır tartışılan bir konu. Yayın hakları ve kitlenin bölünmesi nedenleri ile çok tercih edilen bir durum değil. Bu nedenle de sadece Riot’un seçtiği birkaç yayıncıya bu hak tanınıyor.

Riot, daha önce Valorant First Strike için Myth ve Ninja’ya yayın hakkı vermişti. VCT NA maçları için 11 Mart’ta açıklanan resmi eş yayıncılar ise Myth, Shroud, Ninja ve Pokimane. Ancak Riot’un kararı, bazı fanlar tarafından çokça eleştirildi. Fanlar, Pokimane ve Ninja’nın seçilmesinin nedenin popülerlik olduğunu ve oyun hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıklarını söyledi. Ayrıca profesyonel oyunculara bu hakların tanınması gerektiği de dile getirildi.

Pokimane, verilen tepkilerin ardından profesyonel oyunculara da bu hakkın tanınması gerektiğini savundu. Twitter’da yayınlar için öneri veren bir kullanıcının fikrine ise pozitif baktı. Tweet’te, eş yayıncıların profesyonel oyuncularını kanallarına davet edip beraber yorum yapılabileceğinden bahsediliyor. Pokimane’in bu fikre açık olduğunu belirtmesinin ardından ise 1ooT yedek oyuncusu, Pokimane’e yanıt verdi. Kendisi daha önceden Riot’a eş yayın için talepte bulunup reddedilmişti. Bunun ardından ise Pokimane’in yayınına konuk olup yorumlara eşlik edebileceğini belirtti.

Team Liquid altında içerik üreten Avarage Jonas ise iki yayıncıyı da savundu. Ninja’nın oldukça iyi bir dereceli maç deneyimi olduğunu belirten Jonas, Pokimane’in de Beta’dan beri oyunu oynadığını ve iyi bir rol modeli olduğunu söyledi. Jonas’ın tweetinin ardından ise Ninja, kendisinin herhangi bir toplulukta çok savunulmadığını belirterek teşekkür etti.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments