1. Anasayfa
  2. VALORANT

TenZ, Hatalı Jett Nerf’ü Hakkında Konuştu

TenZ, Hatalı Jett Nerf’ü Hakkında Konuştu
0

Profesyonel Valorant oyuncusu Tyson “TenZ” Ngo, 3.08 yamasında yapılan hatadan dolayı yanlışlıkla Jett’e gelen nerf hakkınsa konuştu. Kendisi, Jett’e yapılan değişikliğin kalıcı olmasını istiyor.

19 Ekim Salı günü gelen 3.08 yaması ile beraber, oyunda en çok tercih edilen ajan Jett’e yanlışlıkla güçsüzleştirme geldi. Valorant yapımcılarının da açıkladığı gibi, Jett’in Rüzgar Gibi (Dash/E) yeteneğini kullandıktan sonra silahını çekme süresi uzadı. Normalde dash attıktan sonra silah hemen elinize gelirken yamadaki hatanın ardından artık silah kuşanma animasyonunun ardından silahınızı çekebiliyorsunuz. Ayrıca Hafifle yeteneği de (Uçma/Q) olması gerekenden pahalı.

Duruma açıklık getiren Resmi Valorant Twitter hesabı, hatalarının farkında olduklarını ancak bunun “rekabet bütünlüğünü bozacak” kadar büyük bir hata olmamasından dolayı büyük ihtimalle 3.09 yaması ile giderileceğini söyledi.

Jett’in, oyunun en çok oynanan ve en yüksek kazanma yüzdesine sahip olan ajanı olmasından ötürü hata yüzünden sinirlenen birçok oyuncu oldu. Özellikle ana ajanı Jett olan oyuncular tepkilerini dile getirdi.

Ancak, sinirlenen oyuncuların tersinde bu durumun oyuna yararlı olduğunu düşünen oyuncular da var. Bunlara, Sentinels’in Cloud9 Blue’dan aldığı yıldız oyuncusu TenZ de dahil.

“Açıkçası, Jett’i bu haliyle bıraksalar üzülmem. Neredeyse her maçta oynanan bir ajan için yerinde bir güçsüzleştirme gibi.”

TenZ’in tweetinin altında, kendisi gibi düşünen birçok kişi yanıt verdi:

“Doğrular. Tam tersini düşünen insanlar eski kafalı. Jett’in AWP oynayabilmesine etki eden bir durum yok, çünkü kendisi hala dash atarak kaçabiliyor. En azından -silahını yavaş çektiği için- tekrar açı alması yavaşlıyor. Bu, AWP kullanmayı her ajan için eşit seviyeye getiriyor.”

Geçtiğimiz haftalarda Riot, AWP’nin sadece Jett’e özel bir silah olmasını istemediklerini ve Jett oynayanların da sadece AWP oynamak için ajanı seçmesini istemediklerini açıklamıştı. Bu nedenle bazı oyuncular, Riot’un “yanlışlıkla” yaptığı nerfün aslında topluluğun tepkisini ölçmek için bilerek yapıldığını öne sürdü.


TenZ’in hatalı Jett Nerf’ü Hakkında görüşleri böyle. Peki sizce:

Jett'e 3.08 yamasında yapılan Nerf gerçekten yanlışlıkla mı oldu?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

Nerf kalmalı mı/Jett'i daha dengeli bir hale getiriyor mu?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments