1. Anasayfa
  2. Espor

TenZ Sentinels ile Başarılı Geçen Hafta Sonunu Değerlendirdi

TenZ Sentinels ile Başarılı Geçen Hafta Sonunu Değerlendirdi
Sentinels - TenZ
0

Sentinels, Valorant Şampiyonlar Turu Kuzey Amerika Masters aşaması arifesinde; eski kız arkadaşı tarafından kendisine taciz iddialarının yöneltildiği Jay “sinatraa” Won’un kadro dışı kalmasının arından adeta sarsıldı. Soruşturma sürecinde askıya alınarak yıldız oyuncularından olan Sentinels, sadece birkaç hafta önce profesyonel oyundan “emekli” olduğunu açıklayan Tyson “TenZ” Ngo’yu turnuvanın başlamasına çok az bir süre kala kadrosuna kattı.

Riot kural setlerine takıldıkları sancılı bir süreç olsa da nihayetinde TenZ’in kadroya katılması, Sentinels’i Masters aşamasına devam etmesini sağladı. Ancak, Kuzey Amerika’ya büyük ölçüde hakim olmaya gelen bir takım için beklentilerin düşürülmesi gerektiğine dair bir hissiyat da oluşmuştu. Nitekim antrenman yaptıkları, taktik geliştirdikleri aktif ve takımın yıldızı olarak görülen oyuncularının yerini turnuvadan çok kısa bir süre önce yeni bir oyuncuyla doldurmak zorunda kalmışlardı. TenZ hiçbir şekilde kötü bir oyuncu değil ama turnuvadan önce pratik yapmak için çok az zamanı vardı hatta belki de hiç yoktu.

Şimdi ise yapılan onlarca hazırlığa gölge düşürdüğü düşünülen durum takıma bir başarı olarak döndü.

TenZ, genellikle Sentiels’in oyun içi lideri Shahzeb “ShahZaM” Khan tarafından tercih edilen; Jett ve Sova ile oynuyordu. Ancak buna rağmen, vekil olarak geldiği takıma çok iyi bir uyum sağlamayı başardı.

TenZ, Luminosity ve 100 Thieves karşısında alınan tatmin edici galibiyetlerle birlikte; bu hafta sonu FaZe Clan’a karşı oynayacakları Üst Kademe finali biletinde önemli bir rol oynadı.

Tenz’e Göre Övgülerin Çoğunu ShahZaM’ın Hak Ediyor

TenZ üstelik, 100 Thieves’a karşı kazandıkları galibiyetin ardından ilerleyen saatlerde açtığı yayın sırasında kendisine gelen övgü dolu yorumlara; ShahZam’ın “insane” IGL yeteneklerini överek, övgülerin çoğunu onun hak ettiğine inandığını söyleyerek cevap verdi.

Shahzam, bir saat gibi kısa bir sürede takımın yapacağı pek çok şeyi açıkladı ve beni role yerleştirdi,” dedi. “Luminosity Gaming’e karşı oyunu bazı noktalarda çok iyi okudu ve rakibin kararlarına karşı “counter” kararlar aldı,” diye de ekledi.

Yıldız oyuncu, transferinin çok hızlı olduğunu ve Luminosity maçından önce takımla hiç antrenman yapmadığını açıkladı.

“Turnuva başlamadan önce ısınma antrenmanı yapmadık. 100 Thieves maçından önce gün ağardığında tam anlamıyla iki antrenman yaptık.”

Sentinels Valorant takımı, başlangıcından bu yana, kararsız bir kadroya sahip oldukları sallantılı ilk birkaç aydan Teksas’taki (ekibin çoğunluğunun bir apartman dairesinde birlikte yaşadığı) elektrik kesintilerine kadar; iyi belgelenen bazı sorunlarla karşılaştı. Öyle ki takım, Teksas’ta meydana gelen büyük fırtına sonucunda elektrik ve su kesintileri meydana gelmiş; ısınma, yemek ve içme suyu bulamama gibi şehirde oluşan yaygın problemlerden nasibini almıştı. Bunun üzerine Riot Games, içme suyu içeren bir bakım paketini takıma ulaştırmıştı.

Geçen yılın Kasım ayında ShahZaM, babası vefat ettiğinde kendisini tam olarak bir trajedinin içerisinde buldu. Yakın zamanda taciz iddiaları ile gündeme gelen takım arkadaşı hakkında ise herhangi bir şey söylememeyi tercih etti.

Sıradakinin ne olduğunu kimse tahmin edemez ama Shahzam liderliğinde hangi kartlar dağıtılırsa dağıtılsın, Sentinels’in başarıya ulaşmak için gerekenleri yapmaya istekli bir oyuncusu ve lideri var.

Sentinels, Cumartesi günü FaZe Clan ile karşı karşıya gelecek ve eğer kazanırlarsa kendilerini Pazar günü oynanacak olan Büyük Finalde bulacak. Eğer kaybederlerse de 100 Thieves, Gen.G, Team Envy veya Luminosity’den biriyle karşılaşacakları Alt Kademe finalinde mücadele edecek.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments