1. Anasayfa
  2. VALORANT

Acend – Vivo Keyd Maçında Bug Kullanıldı!

Acend – Vivo Keyd Maçında Bug Kullanıldı!
0

VCT Champions 3. gününe, Vivo Keyd’in suistimal ettiği oyun içi hatası damga vurdu. Karşılaşmanın 3. haritası Breeze’de neredeyse her el Vivo Keyd tarafından kullanılan hata, yasaklandığı Riot tarafından duyurulan bir Cypher kamerası hatası. Breeze A bomba alanında bulunan Cypher kamerası noktası, bir yüzey dokusu hatası nedeniyle rakipler tarafından kırılamayan ancak onları gösteren bir bölgede. Özellikle defans tarafı için oldukça güçlü olan bu hata, saldırı tarafı için ise çok büyük bir haksızlık yaratıyor. Bu hata, daha önce VCT 3. Aşama Açık Elemelerinde Vodafone Giants, sonrasında da SEA Challengers Playofflarında X10 tarafından suistimal edilmişti. İki takım için de Riot tarafından farklı yaptırımlar uygulanmıştı.

VODAFONE GIANTS’A VERILEN CEZA (30 Haziran 2021)

KARAR

Vodafone Giants Takımı, VALORANT Küresel Rekabet Politikası’nın 7.2.6 bölümünü ihlal etmesi sebebi ile bir sonraki resmi VCT maçına tek haritalı bir kayıp ile başlayacak.

İLGİLİ KURALLAR

7.2.6. Suistimal

Bir avantaj elde etmek amacıyla oyun içinde mevcut olabilecek herhangi bir hatanın (bug) kasıtlı kullanımı suistimal olarak kabul edilir ve yasaktır. Suistimal kapsamına; Turnuva Organizatörü’nün yegâne takdirine bağlı olarak amacı dışında işlev gösteren herhangi bir oyun işlevinin kötüye kullanımı vb. ve VALORANT’ın tasarım amacını ihlal eden her türlü eylem dahildir. Takım üyeleri belirli bir eylemin Suistimal olarak kabul edilip edilmeyeceğini tespit etmek amacıyla bir Müsabaka’nın başlangıcından önce hakem ile gizlilik esasına dayalı olarak görüşebilir. Riot, bir suistimalin gerçekleşip gerçekleşmediğini olayın vukuundan sonra geriye dönük olarak tespit etme hakkını mahfuz tutar.

Hatanın resmi VCT maçında kullanımının ardından Giants’a Riot tarafından verilen ceza, takımın sonraki maçını etkilemiş, hatayı kullandıkları maç için herhangi bir yaptırım uygulanmamıştı.

X10’E VERILEN CEZA (13 Ağustos 2021)

Daha sonra aynı hata, Güneydoğu Asya bölgesi Challenger Playoffları’nda X10 tarafından da kullanıldı. X10 ve Galaxy Racer arasında geçen maçta hatayı suistimal eden taraf X10’di. Hatanın kullanımı ile Breeze’i 13-11 kazanan takım, ardından Ascent’te de 13-8 kazanarak 2-0 seride galip gelmişti. Ancak ardından gelen VCT kararı ile Breeze haritası, 13-10 Galaxy Racer’a verildi, ve durum 1-1 olmuş oldu. Konu hakkında Riot tarafından yapılan açıklama:

“X10 Esports’un yasaklandığı bilinen, Breeze A bomba alanında bulunan bir “Cypher Tek Yönlü Kamerası”nı kullandığı tespit edilmiştir. Kameranın kullanımının sustimal olmasının nedeni, rakiplerin kameradan göründüğü halde kamerayı kıramamalarıdır.”

ACEND – VIVO KEYD MAÇI

Aynı hata, bugün Acend ve Keyd Stars arasında gerçekleşen VCT Champions maçında da suistimal edildi. Önceki seferde hatanın düzeltilmemesine dikkat çeken, Upcomer yazarı George Geddes, bugün de hataya yine dikkat çekti, ve hala düzeltilmemiş olmasından yakındı (Hatanın ilk suistimali ile bugünkü kullanımı arasında 6 ay var).

(Yüzey hatası bulunan kısım, ekranın sağ tarafında kalan ve ana giriş/mağara bölgesini gösteren kısım)

Henüz Riot tarafından konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı, ancak nasıl bir yaptırım uygulanacağı merak konusu. Ayrıca maç boyunca haritayı inceleyecek olursanız bu kameranın Vivo Keyd tarafından her el kullanıldığını görebilirsiniz. Bazı oyuncular, bu kameranın “Double Door”dan giren oyuncular tarafından görülüp kırılabileceğini savunsa da bu, yasak olduğu bilinen bir hatanın kullanıldığı gerçeğini değiştirmiyor. Buna örnek olarak gösterilen bir klipte ise aslında yaşanan, Cypher Kamerasının KAY/O bıçağı tarafından devre dışı bırakılması. Karşılaşmanın ikinci yarısını izleyecek olursanız, Vivo Keyd oyuncusu Jhow’un attığı kameranın hiçbir elde kırılmadığını görebilirsiniz. Bu turnuvanın VALORANT’ın en büyük turnuvası olduğu, ve hatanın kullanıldığı haritanın karar haritası (3. maç) olduğu düşünülecek olursa, haksızlık olmaması adına umarız gereken yaptırım yapılır, ve bu bugünkü maça yansır.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments