1. Anasayfa
  2. VALORANT

BBL Esports Vlad ve Root’u Kadrosuna Dahil Etti!

BBL Esports Vlad ve Root’u Kadrosuna Dahil Etti!
0

Valorant Türkiye’nin sevilen sunucuları Berke “Vlad” Kantürk ve Özgür “Root” Alagül, BBL Esports’a katıldı! BBL’in heyecanla beklenen duyurusu, bugün 19:00’da sosyal medya üzerinden yapıldı. Vlad, BBL Erkek Valorant kadrosunun Ana Koçu olurken Root ise Genel Menajer oldu!

BBL kadrosuna dahil olmaları ile ilgili heyecanlarını dile getiren ikili şunları söyledi:

“Bir espor sever olarak çıktığım ve son 3 yılını ekranlar karşısında yüzlerce karşılaşmayı sizlere aktarmaya çalışarak geride bırakıyorum. Biliyorum ki; bütünüyle, aynı hedefler doğrultusunda, hırs dolu bir ekip ile çalışacağım. MERHABA BÜYÜK @BBL_esports” – Berke “Vlad” Kantürk

“Sürecin başından beri bu projeye inanan ve hayata geçmesini sağlayan başta @feritkw ve @Oidemirel olmak üzere tüm BBL ekibine ve destekçilerine teşekkür ediyorum. Baştan yazma vakti geldi! LETS GO #BBL” – Özgür “Root” Alagül

Sunuculuk kariyerleri öncesinde de espor ile ilgilenen ikiliden Root, 2002-2010 yılları arasında profesyonel olarak Counter-Strike 1.6 oynadı. O zamanlar vassiLi isminin kullanan Root, birçok uluslararası resmi turnuvada yer aldı ve ödüller kazandı.

Vlad ise, 2014 yılında başladığı Bahçeşehir Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü 2020 yılında bitirdi. Okulda bulunduğu süre boyunca BAU esports kulübünde aktiflik gösteren Vlad, aynı zamanda 2018-2019 döneminde Bahçeşehir Üniversitesi Dijital Oyunlar ve Espor Öğrenci Kulübü başkanlığı da yaptı. Bir yandan da Eylül 2018’de ESL’de Türkçe sunuculuk yapmaya başlayan Root, Aralık 2020’de Valorant’a geçiş yaptı.

“1.5 yıl içerisinde 36 farklı yerel/uluslararası etkinlik sunduktan sonra kariyerimden çekilmeye karar verdim ve ana koç olarak BBL Esports’a katılmaya karar verdin. Riot ile çalışmak büyük bir zevkti.”

BBL, 22 Eylül’de de Valorant mental koçu olarak Sezgin “Fabre” Kalaycı’yı aldıklarını açıklamıştı. Bugün yapılan açıklamanın ardından ise beklenen üç isim de duyurulmuş oldu. Geçtiğimiz haftalarda BBL sosyal medya ekibi tarafından paylaşılan ve topluluk içerisinde çok merak uyandıran gizemli koordinatların bir şaka olduğu da, atılan tweet ile duyuruldu.

Ayrıca, 3 Eylül’de Root ve Vlad’ın sunumları ile LAN turnuvası şeklinde oynanan, ESA Open Fire All Stars Valorant Büyük Finali’nden keyifli görüntüleri da BBL Esports YouTube kanalı tarafından yayınlanan duyuru videosunda izleyebilirsiniz!

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments