1. Anasayfa
  2. VALORANT

Sentinels, VALORANT Masters 2 Reykjavik Şampiyonu Oldu!

Sentinels, VALORANT Masters 2 Reykjavik Şampiyonu Oldu!
0

VALORANT Masters 2 Reykjavik turnuvasında şampiyon belli oldu! Hiçbir haritayı kaybetmeden oynayan Kuzey Amerika temsilcisi Sentinels mükemmel bir disiplin örneği göstererek turnuva şampiyonu oldu! Büyük finalde çok uzun süren maçların sonunda galip gelmeyi bilen Sentinels, turnuvayı domine etti! Finalde daha önce eşleşip 2-0 yendikleri EMEA temsilcisi Fnatic’le eşleşmişlerdi.

Split: FNC 12-14 SEN

Sentinels’in seçtiği Split haritasında Fnatic savunma tarafında başladı. Sentinels’in etkili bir saldırı tarafı oynadığı haritada ilk yarı sonucu 7-5 bitti. Saldırı tarafına geçen Fnatic 10-5 geri düştükten sonra, oyun anlayışını değiştirirek daha sakin bir saldırı taktiği sergiledi. Bu değişiklik sayesinde saldırıda çok daha etkili oynayan Fnatic 10-5’ten 12-11 öne geçti. Kazanması gereken son eli çok kötü oynadı ve 12-12 uzatmaya gitti. Çok tarihi bir comeback olabilecekken, hem saldırı hem savunma raundunda kazanan Sentinels 12-14 maçı kazanmayı bildi. İlk haritada gördük ki çok yakın güçlerdeki iki takımın maçında çok küçük etkenler kazanan tarafı belirliyor. Bence bu etkenlerin başında, sakinlik, özgüven ve takım oyunu gibi mental etkenler bulunuyor. Split haritasında “Tenz”nin Raze oyunu çok etkiliydi diyebiliriz. Ayrıca Fnatic tarafında da “Magnum”un beklenmedik Cypher oyunu dikkat çekmişti.

Bind: FNC 14-16 SEN

İkinci harita olan Bind Fnatic’in en sevdiği haritalardan biri olarak biliniyordu. Fnatic saldırı, Sentinels savunma başladı. Ajan tercihlerinin takımlar arasında farklılaştığı haritada Sentinels’in yıldızı “Tenz”nin Reyna tercihi dikkat çekti. Fnatic’in saldırıda etkili ve özgüvenli başladığını gördük ve 5-1 gibi bir seriye başladı. Saldırıyı 8-4 önde bitiren Fnatic bu haritayı aldı gibi göründü. Fakat saldırı tarafına geçen Sentinels’in agresifliği onları öne geçirdi ve maçın ortasında 9-9 beraberlik sağlandı. Ardından maçın bir o tarafa bir bu tarafa geçtiğini, kontrolün sürekli el değiştirdiğini gördük. 12-12 biten maçın devamında uzatmalar nefes kesti. 14-16 Sentinels’in kazandığı haritada, yine “Tenz”nin muazzam 33 killlik Reyna performansı, bu maçın kaderini belirledi diyebiliriz. Maçın uzatma kısmında çok dağılan Fnatic, bu baskı altında sağlam kalabilen Sentinels’e karşı direnemedi. Öne geçtiği yarıda sağladığı avantajı kaybeden Avrupa temsilcisi, seride 2-0 geriye düşmüş oldu.

Haven: FNC 11-13 SEN

Eşleşmede görmek istediğimiz aslında bir tarafın 3-2 kazanması olurdu. Fakat Sentinels öyle hazırlıklı gelmiş ki turnuvaya rakiplerine harita vermedi. Bu son haritayı seçen taraf olan Sentinels mükemmel bir ilk yarı geçirdi. 9-3 saldırıda öne geçen Sentinels, rakibine bu haritada en büyük farkı açmış oldu. İyice oyun ritmini kaybeden Fnatic aldığı moladan sonra toparlayabilse bile maçın genel hakimi Sentinels gibi göründü. Saldırı tarafında güzel bir seri yakalayan Fnatic maçı 9-9’a getirmeyi başardı fakat bu durumda bile Sentinels’in her raund kafa kafaya oynadığını gördük. Disiplinlerinden, oyun planlarından ve maç içindeki motivasyonlarından hiç ödün vermeyen ekip 9-9’dan sonra maça geri döndü. 4-2’lik seri ile maçı 11-13 kazanan takım, turnuvada hiçbir haritayı kaybetmemiş oldu.

Bu başarı onların neden favori olduğunu çok net göstermiş oldu. Sadece aim savaşlarında değil, maça mental olarak hazırlık açısından ve maç içinde mental olarak motivasyon kaybetmeme açısından çok etkileyici bir performanstı. Geriye düştükleri yarılarda bile çok disiplinli comebackler izlediğimizi söylemem gerekir. Turnuvayı domine eden takım 200.000 dolarlık ödülü kasasına koydu. Ayrıca 400 puanı da hanesine yazdırmış oldu. Bu heyecanlı maçlar için hem ikinci olan Fnatic’e hem de namağlup şampiyon Sentinels’e teşekkür ederiz!

VALORANT Masters 2 Reykjavik Şampiyonu Kuzey Amerika (NA) takımı SENTİNALS’ı ve bizleri bu süreçte takip eden siz değerli takipçilerimizi kutlarız.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments