1. Anasayfa
  2. VALORANT

ZETA DIVISION Oyuncusu Valorant’tan Uzaklaştırıldı!

ZETA DIVISION Oyuncusu Valorant’tan Uzaklaştırıldı!
0

Japon Espor takımı ZETA DIVISION’da oynayan profesyonel Valorant oyuncusu Shogo ‘takej’ Takemori, Riot tarafından 3 ay boyunca uzaklaştırıldı. Cezasının nedeni ise başka bir oyuncuyu “boost”lamak olarak açıklandı.

1 Ekim’de ZETA DIVISION’un yaptığı açıklamada, takej’in 3 ay boyunca maaşsız olarak takımdan uzaklaştırıldığı duyurulmuştu. 29 Eylül’de başlatılan soruşturmanın sonucunda, takej’in, ZETA DIVISION altında içerik üreticiliği yapan Takaaki Natsushiro‘nun yan hesaplarından birini kullanarak ismi açıklanmayan bir tanıdığının hesap derecesini yükselttiği tespit edildi.

ZETA DIVISION ise kendi kararlarının nedenini “oyun kültürüne öncülük eden bir oyun organizasyonu” olma hedefi olduğunu açıkladı.

“Bu nedenle hem oyuncu hem de yayıncı sözleşmelerinde, yalnızca hile yapmayı ve oyunun kullanım koşullarını ihlal etmeyi değil, aynı zamanda oyundaki adaleti zedeleyen ve ahlaktan yoksun her türlü davranışı yasaklıyoruz.”

Takej’in yaptıklarından pişmanlık duyduğunu belirten ZETA DIVISION, kendisinin Natsushiro tarafından smurf hesabında oynamaya teşvik edildiğini belirtti.

Ancak profesyonel bir oyuncu olarak statüsü göz önüne alındığında, organizasyon, Takej’in “rekabet ortamına liderlik etmek ve adaleti sağlamak için önemli bir sorumluluğu” olduğuna ve eylemlerinin “ciddi” bir şekilde ele alınması gerektiğine inanıyor.

takej’in açıklamasının çevirisi:

Japonya’yı temsil eden oyunculardan biri olarak rol modeli olmam gerekirken sergilediğim davranış; yan hesapta oynadığım maçlarda karşıma gelen rakiplerim, fanlarım, Riot Games ve dahil olan herkese karşı büyük bir rahatsızlığa sebebiyet verdi. Bu süreçte sergilediğim ahlak ve bilinç eksikliğinden dolayı büyük bir pişmanlık duyuyorum. Önümüzdeki üç ay içerisinde profesyonel olmayan davranışımı yeniden gözden geçireceğim ve bir daha yaşanmasına engel olacağım. Kendimi yeniden değerlendireceğim bu süreçte davranışlarım ile sizden güvenimi geri kazanacağım ve gelecekte birçok oyuncu için rol modeli olacağım. Şu an için çok üzgünüm.”

Takej’in önümüzdeki üç ay boyunca maaşını alamamasının ve herhangi bir aktivitede yer almamasının yanı sıra kendisi aynı zamanda uzaklaştırma süresi boyunca sosyal medya sitelerinde paylaşım yapmaktan kaçınması konusunda uyarıldı.

ZETA DIVISION takej’in eskiden farklı bir Twitter hesabı üzerinden CS:GO hesaplarını boostlamak üzerine tweetler attığını da doğruladı. Ancak CS:GO özelinde farklı seviyelerden oyuncuların beraber sıraya girebildiğini göz önüne alarak bu eylemi “cezaya tabi değil” olarak nitelendiren organizasyon, takej’i hesabı silmesini konusunda uyardı.

Organizasyon, VCT APAC (Asya-Pasifik bölgesi) Son Şans Elemeleri’nden çekildiklerini ve bu süreçte 2022 için yeniden yapılanma üzerine odaklanacaklarını açıkladı. Yan takej takımının maçlarından geri kalmayacak ve seneye dönmek için hazırlanacak.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments