1. Anasayfa
  2. VALORANT

Kuzey Amerika Son Şans Elemeleri’nde Neler Yaşandı?

Kuzey Amerika Son Şans Elemeleri’nde Neler Yaşandı?
0

12 Ekim’de başlayan Kuzey Amerika Son Şans Elemeleri, ilk gününden beri birçok kez eleştirildi. Covid tedbirleri nedeni ile yüz yüze oynanması planlanan turnuva için LAN sunucuları yerine online sunucular kullanıldı. Böylece herhangi bir takımın oyuncusunun karantinaya girerse online sunucular üzerinden oynayabilecek ve takımlar arası haksızlık olmaması sağlanacaktı.

Ancak bu, birçok oyuncu tarafından tepki gördü, çünkü sunucu bağlantıları oldukça sıkıntılıydı. Özellikle Luminosity ve XSET arasında oynanan karşılaşmada, Luminosity takımından Alex “aproto” Protopapas’ın iki kişiye karşı kaldığı elde sunucudan düşmesi, normalde alabileceği bir eli kaybetmesine neden oldu (ValorIntel’in Tweetindeki klipten izleyebilirsiniz). Ayrıca sunuculardaki lag problemi de eklenince, oyuncular etkinliğe büyük tepki gösterdi. Luminosity’nin yaşadığı gibi durumlarda sadece o elin yeniden oynanmasının adil olmadığını ve tüm maçın tekrarlanması gerektiğini düşünen birçok oyuncu da oldu.

Topluluktan ve oyunculardan gelen şikayetler sonucu resmi duyuru yapan Riot, online sunucularda oynama kararlarının nedenini açıkladı ancak bu tercihin de haksızlık yarattığını düşünen oyuncular vardı:

Tartışmalara son noktayı, Turnuvanın ikinci günü 13 Ekim’de The Rise Nation koydu. FaZe Clan oyuncularının evlerinden oynamalarına izin verilmesinin ardından turnuvadan çekilmek isteyen The Rise Nation oyuncuları, şikayetlerini Twitter üzerinden belirtti. Turnuvada sağlığın ön planda tutulması nedeniyle her maçtan önce Covid testi yapılıyordu. FaZe Clan’ın iki oyuncusunun testi pozitif çıkınca tüm FaZe Clan oyuncularına, kendi evlerinde kendi bilgisayarlarında oynama izni verildi. Rise Nation ise kendilerinin onlara verilen bilgisayarlarda oynamak zorunda olmasından dolayı bu duruma itiraz etti. Bu nedenle de Rise Nation, şartlar eşit hale getirilene kadar turnuvadan oynamayı reddetti.

Daha sonra yapılan açıklamalarda, FaZe oyuncularının test sonuçlarının hatalı olduğu fark edildi, ve oyuncular The Rise Nation’un turnuvada oynamayı reddetmesini haklı bulduklarını dile getirdi.

The Rise Nation’un haklı isyanının ardından aynı gün maçları durdurma kararı alan Riot, daha sonra tekrar bi açıklamada bulundu. En büyük önceliklerinin sağlık olduğunun tekrar altını çizen Riot, turnuvayı ertelemeye ve daha önceki etkinlikler gibi online yapmaya karar verdiklerini açıkladı. Detayları paylaşacaklarını belirten Riot, maçlara ne zaman devam edileceğine dair henüz bir açıklama yapmadı.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments