1. Anasayfa
  2. VALORANT

Valorant Türkiye Tarihinin En Çok Oyuncuya Sahip Bilgisayar Oyunu Oldu

Valorant Türkiye Tarihinin En Çok Oyuncuya Sahip Bilgisayar Oyunu Oldu
0

Valorant çıktığı günden bu yana adeta piyasayı kasıp kavurarak oyun gündemine oturdu. Hem oyuncu sayısı bakımından hem de espor faaliyetleri bakımından Valorant birçok rakibini çok kısa sürede geride bıraktı. Oyunun çıkmasından yaklaşık 1 buçuk sene olmuş olmasına rağmen Valorant’ta görülen istatistikler rakiplerinde bunca yıldır neredeyse görülmemişti.

Riot Games Türkiye Müdürü Erdinç İyikul, Dora Özsoy’un hazırlamış olduğu soruları yanıtladı. Valorantla ilgili öne çıkan bazı ifadeler ise şunlar oldu:

“Şu anda LoL, Türkiye’nin en çok oynanan ikinci oyunu konumunda. Valorant ise birinci sırada. Aynı zamanda Valorant Türkiye bilgisayar oyunu tarihinin en çok oyuncuya sahip oyunu oldu. Bu rekor da LoL’deydi fakat Valorant bunu egale etti.”

LoL’de Kore neyse Valorant’ta da Türkiye o haline geldi

Türkiye’deki oyun rekabetine değinen Erdinç Bey, Valorant’ın Türkiye’de bu kadar popüler olmasıyla beraber Dünya’da Türkiye’nin Valorant’ta hangi seviyede olduğuna da değindi:

“Türkiye Valorant’taki oyuncu sayısının nüfusuna oranıyla Dünya’da bir numara. LoL’de Kore neyse Türkiye de Valorant’ta o olmaya doğru gidiyor. Umuyorum ki bu espor tarafında da olur çünkü çok yetenekli oyuncularımız var.”

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments