1. Anasayfa
  2. Diğer

League of Legends Raporlama Cezalarına Güncellemeler Geliyor

League of Legends Raporlama Cezalarına Güncellemeler Geliyor
caitlyn
0

League of Legends Davranış Sistemleri Ekibi uzun bir aradan sonra yaptıkları yeni açıklamalar ile yüzlerimizi biraz da olsa güldürdü diyebiliriz. Sizler için açıklamayı inceledik, işte yazının detayları:

Bilerek besleme için rapor doğruluğunu sınayan birtakım değişiklikler getirdik ve bazı umut vaat edici sonuçlar aldık. Ormancıların görevlerini bilerek yerine getirmemesi, bilerek kaybetme veya beslemeye yönelik gözden kaçabilecek hareketler, koridorda minyon çalma veya takımın huzurunu bozma ve otomatik sistemlerimizin saptamakta zorlanabileceği bu gibi davranışları daha güvenilir bir şekilde tespit etmeye başladık.

Davranış Sistemleri Ekibi

Ormancısının güçlendirmesini almasına engel olan Syndra
Takım arkadaşının oynayışına engel olan, kasti davranışlar gerçekleştiren Anivia
Bilerek besleyen Ashe bu duruma tekrar tekrar devam ediyor

Yukarıda da belirttiğimiz gibi ekibimiz geliştirdikleri sisteme bu videolarda ki gibi durumları da eklemiş durumdalar.

Sistem hâlâ yeni olduğu için bu davranışları cezalandırırken son derece dikkatli olmaya çalışıyoruz. Sistemin beklenmedik bir şeye dönüşmediğinden ve masum oyuncuları topluca cezalandırmadığından emin olana kadar tedbiri elden bırakmayacağız. Hâlâ radarımızdan kaçan oyuncular olabilir ve bu şimdilik normal bir şey. Sistemimizi kaliteli oyuncu raporlarına uyum sağlayacak şekilde eğitmeye henüz yeni başladık. Sonuçları yakından takip etmeyi ve gelecekte diğer yaygın görülen olumsuz davranışlar için de benzer özellikler getirmeyi iple çekiyoruz.

Davranış Sistemleri Ekibi

Bu gibi durumların daha kolay ve daha net bir şekilde tespit edilmesi iyi bir durum gibi gözüküyor. Tabi ki sistemin gelişmesi gereken çok nokta vardır daha. Ama bu yeni eklemeler ile sistem hızlı tespitin yanında hızlı cezalandırmalara katkı sağlayacaktır. Böylece bu durum biz iyi oyuncuların oyun zevkinin bozulmasına engel olacaktır.

Sıradan Çıkma

Bunun yanı sıra League of Legends içerisinde sıradan çıkan oyuncuların cezalandırılması ile ilgili de güncellemeler bulunmakta. Ama bu güncelleme de affedilebilir hatalar sonucu sıradan mecburen çıkan oyuncular da düşünülmüş. Bu bahsettiğimiz affedilebilir hatalar internet bağlantısının kesilmesi; acil çıkış yapmak ve oyunu mahvetmeye çalışan birinden kaçmak için çıkış yapılması gibi durumlar. Bu durum doğrultusunda yeni bir ceza aşaması ekleniyor ama mevcut ceza aşamaları değiştirilmiyor.

Mevcut Aşamalar (değişmedi)

  • 24 saat içinde ilk kez bir sıradan çıkma: 6 dakika sıraya girememe (ARAM’da 15 dakika) ve derecelide -3 LP
  • 24 saat içinde ikinci kez bir sıradan çıkma: 30 dakika sıraya girememe ve derecelide -10 LP

Yeni Aşama

  • 24 saat içinde üçüncü kez bir sıradan çıkma: 12 saat sıraya girememe ve derecelide -10 LP

AFK Kalma

Belki de bilerek beslemenin ardından hepimizin canını en çok sıkan durum bu olsa gerek. Ekibimiz bu durum için de güncellemeler getiriyor. Ama aynı zamanda kontrolsüz bir şekilde bu durumda kalan oyuncuları da üzmek istemiyor. Bundan dolayı yeni cezalar eklemiyorlar. Bunun yerine yüksek kademe cezalara güncelleme yapıyorlar. Oyuncular bilgisayar başından ayrıldığında veya oyundan çıktığında ceza aşamalarını arttırıyor ve oyunları bilgisayar başından ayrılmadan tamamladıkça bu aşama yavaşça 0’a düşüyor.

Mevcut Aşamalar:

  • İlk Kez Bilgisayar Başından Ayrılma: 5 dakika sıraya girememe ve otomatik mağlubiyet
  • İkinci Kez Bilgisayar Başından Ayrılma: 10 dakika sıraya girememe ve otomatik mağlubiyet
  • Üçüncü Kez Bilgisayar Başından Ayrılma: 15 dakika sıraya girememe ve otomatik mağlubiyet

Yenilenen Aşamalar:

  • İlk Kez Bilgisayar Başından Ayrılma: 5 dakika sıraya girememe ve otomatik mağlubiyet
  • İkinci Kez Bilgisayar Başından Ayrılma: 30 dakika sıraya girememe ve otomatik mağlubiyet
  • Üçüncü Kez Bilgisayar Başından Ayrılma: 14 gün sıraya girememe ve otomatik mağlubiyet

Bu yaptırımların yanı sıra League of Legends dereceli maçlarda AFK kalan oyuncular için de kötü haberlerimiz var. Bu ceza bilgisayar başından ayrılma veya oyundan çıkma başına bir aşama artıyor ve bu davranışlarda bulunmadığınızda bir aşama düşüyor.

  • 1. Aşama: -2 LP 
  • 2. Aşama: -3 LP
  • 3. Aşama: -5 LP
  • 4. Aşama: -6 LP
  • 5. Aşama: -8 LP
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments